Neostrada przyspiesza i likwiduje limity

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Neostrada przyspiesza i likwiduje limity

Postprzez M@dF » piątek, 2 lut 2007, 08:06

Telekomunikacja Polska SA (TP SA) liczy, że jej udział w rynku szerokopasmowego dostępu internetu wzrośnie w tym roku o kilka pkt proc. TP SA w przyszłym tygodniu zlikwiduje limity transferu w usłudze neostrada tp. Do 15 marca spółka bezpłatnie podniesie też najniższą prędkość transferu ze 128 kb/s do 256 kb/s, poinformowała w czwartek Kornelia Mathea, dyrektor dywizji usług dla domu TP SA.

link do artykułu
wirtualnemedia.pl
M@dF
Dyskutant

Gadu-Gadu: 2045912

Re: Neostrada przyspiesza i likwiduje limity

Postprzez Wald » piątek, 2 lut 2007, 12:00

M@dF napisał(a):Telekomunikacja Polska SA (TP SA) liczy, że jej udział w rynku szerokopasmowego dostępu internetu wzrośnie w tym roku o kilka pkt proc. TP SA w przyszłym tygodniu zlikwiduje limity transferu w usłudze neostrada tp. Do 15 marca spółka bezpłatnie podniesie też najniższą prędkość transferu ze 128 kb/s do 256 kb/s, poinformowała w czwartek Kornelia Mathea, dyrektor dywizji usług dla domu TP SA.

link do artykułu
wirtualnemedia.pl

Ja mam Neostradę. Właśnie przedłużyłem umowę o rok i zwiększyłem transfer do 1Mb z 256kb. Jak mnie namawiał do tego przedstawiciel TP SA, to informował, że transfer zostanie podniesiony wszystkim użytkownikom neostrady i jeden szczebel, (dla tych, co mieli 128kb - o dwa szczeble nawet) bez zmiany opłaty. Minimalny transfer miał wynosić 512kb. I miało to sukcesywnie następować od 8 stycznia. Niestety, coś TP SA się "rozmyśliła"! Teraz okazuje się, że zrealizują tylko ułamek tej obietnicy...
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez M@dF » piątek, 2 lut 2007, 12:59

Masz racje, ale wczesniej nie bylo mowy o zniesieniu limitow a teraz zniesli. To wlasnie te limity byly najwiekszym minusem.
M@dF
Dyskutant

Gadu-Gadu: 2045912

Postprzez Wald » piątek, 2 lut 2007, 13:09

M@dF napisał(a):Masz racje, ale wczesniej nie bylo mowy o zniesieniu limitow a teraz zniesli. To wlasnie te limity byly najwiekszym minusem.

Mnie akurat limity niespecjalnie przeszkadzają. Ja wolałbym szybsze połaczenie, bo jak już mam coś rzeczywiście ściągnąć, to chciałbym, by to było szybko! Ja mając limit 25GB - nigdy go chyba nie wykorzystam. W tym artykule, od którego zaczął sie ten temat było napisane, że jakiś niewielki procent użytkowników Neostrady go przekracza. A na pewno WSZYSCY chcieliby szybszego łącza!
Wald
V.I.P

Postprzez Wald » sobota, 3 lut 2007, 10:13

skorp!on napisał(a):Jeśli faktycznie zdjęli limity w TP, to będę musiał bardziej się przyjrzeć ofercie Neostrady. Niedługo się przeprowadzam, więc muszę wybrać między tkk a Neostradą. Do dziś nie brałem pod uwagę Neostrady, bo były za małe jak dla mnie limity transferu na miesiąc.

Rzeczywiście zdjęli limity! Można to sprawdzić na stronie Neostrady.
Wald
V.I.P

Postprzez Arkadiusz K » czwartek, 8 lut 2007, 14:48

Za infolinią neostrada Tp... Zadzwoniłem i potwierdziłem. Limity zostały zniesione od 1.01.2007
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez carambol » piątek, 9 lut 2007, 00:19

TKK i tak jest lepsze niz slynne Neo... i tyle :)

a najlepsze to sa sieci osiedlowe :)
carambol
Bywalec

Postprzez carambol » piątek, 9 lut 2007, 00:25

skorp!on napisał(a):
carambol napisał(a):TKK i tak jest lepsze niz slynne Neo... i tyle :)

w czym?

w tym ze film sciagasz z predkoscia np. 3 mbitow... co trwa 30 minut... i masz dostep do ogromnej bazy ...
carambol
Bywalec

Postprzez Flo » piątek, 9 lut 2007, 07:39

carambol napisał(a):
skorp!on napisał(a):
carambol napisał(a):TKK i tak jest lepsze niz slynne Neo... i tyle :)

w czym?

w tym ze film sciagasz z predkoscia np. 3 mbitow... co trwa 30 minut... i masz dostep do ogromnej bazy ...

czekaj az dobierze sie do tych osiedlowych ogromnych baz policja
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Bonhart » czwartek, 22 lut 2007, 19:03

niech sie dobiera... ale na razie istnieja...i maja sie dobrze...
Bonhart
Rycerz forum

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze