Gdańskie PO i wojna z palaczami...

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Gdańskie PO i wojna z palaczami...

Postprzez cushu » czwartek, 25 sty 2007, 11:57

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 74061.html

Nie mam nic przeciwko takim ustawom, ale dlaczego u nas musi być zawsze odwrotnie niż w Europie :lol: Bo jak rozumiem z tego artykułu, to w pubie można palić, ale na zewnątrz już nie, gdzie we wszystkich krajach jest odwrotnie: w pubie nie, na zewnątrz tak.
cushu
Terminator

Postprzez Arkadiusz K » czwartek, 25 sty 2007, 13:41

Powinien być zakaz palenia w miejscach publicznych.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez loisslane » czwartek, 25 sty 2007, 13:54

Arkadiusz K napisał(a):Powinien być zakaz palenia w miejscach publicznych.

Powinien. Dlaczego po wizycie w kawiarni czy pubie mam śmierdzieć papierosami, skoro sama nie palę? Nie interesuje mnie ciężki los pokrzywdzonego palacza, któremu rzuca się kłody pod nogi. Wypowiadam się z perspektywy osoby niepalącej i jako osoba niepaląca nie chce wdychać dymu ani nim przesiąkać.
loisslane

Postprzez cushu » czwartek, 25 sty 2007, 15:01

loisslane napisał(a):

Powinien. Dlaczego po wizycie w kawiarni czy pubie mam śmierdzieć papierosami, skoro sama nie palę? Nie interesuje mnie ciężki los pokrzywdzonego palacza, któremu rzuca się kłody pod nogi. Wypowiadam się z perspektywy osoby niepalącej i jako osoba niepaląca nie chce wdychać dymu ani nim przesiąkać.

:lol: ale i tak bedziesz smierdziala... bo jedynym miejscem gdzie bedzie mozna palic w gdansku beda lokale.. bo na zewnatrz palacz nie bedzie mogl wyjsc, bo za drzwiami bedzie zakaz...
cushu
Terminator

Postprzez kazió » piątek, 26 sty 2007, 02:01

Zakaz palenia ma objąć parki, skwery, stadiony, kilometry nadbałtyckich plaż i setki ogródków piwnych dzierżawionych od miasta.

Zeby nie bylo mozna sobie w parku zapalic ,ehhh, ta wojna sie kiedys skonczy :)
kazió
V.I.P

Postprzez Wald » niedziela, 28 sty 2007, 20:10

Powinien być zakaż palenia przez wszystkich i wszędzie! Papieros to twój wróg ogromny!
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez Konsul » poniedziałek, 29 sty 2007, 10:20

Ciekawe jaka byłaby reakcja na ideę większej składki zdrowotnej dla palaczy? Oj by się zaczęło dopiero. W sumie jednak, pomysł nie bez uzasadnienia.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez cushu » poniedziałek, 29 sty 2007, 10:44

dopóki palenie jest legalne, to takie rozwiązanie jest nielegalne. Nie mozna kogos dyskryminowac za to, ze korzysta z rzeczy dostarczanych mu przez panstwo, ktore na tym zarabia. Temat byl juz tu walkowany setki razy. Mysle, ze niepalacy powinni placic wieksze stawki emerytalne, bo jest wieksze prawdopodobienstwo, ze dozyja emerytury.
cushu
Terminator

Postprzez Arkadiusz K » wtorek, 30 sty 2007, 10:14

Konsul napisał(a):Ciekawe jaka byłaby reakcja na ideę większej składki zdrowotnej dla palaczy? Oj by się zaczęło dopiero. W sumie jednak, pomysł nie bez uzasadnienia.

Ciekawy pomysł.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Arkadiusz K » wtorek, 30 sty 2007, 10:16

cushu napisał(a):dopóki palenie jest legalne, to takie rozwiązanie jest nielegalne. Nie mozna kogos dyskryminowac za to, ze korzysta z rzeczy dostarczanych mu przez panstwo, ktore na tym zarabia. Temat byl juz tu walkowany setki razy. Mysle, ze niepalacy powinni placic wieksze stawki emerytalne, bo jest wieksze prawdopodobienstwo, ze dozyja emerytury.

Myślę, że palacze powinni płacić dodatkowy specjalny podatek w całości przeznaczony na walkę z chorobami nowotworowymi i leczenie osób niepalących a umierających z powodu biernego palenia. Najlepiej w wysokości 750 zł miesięcznie. Pasi :?:
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez j0shu4 » wtorek, 30 sty 2007, 10:25

ciekawym pomyslem byloby gruntowne przebadanie ciebie i ekspertyza czy to co wydzielasz nie dziala na niekorzysc innych ludzi
wtedy ciebie moznaby rowniez oblozyc dodatkowym podatkiem :twisted:
j0shu4
Moderator

Postprzez cushu » wtorek, 30 sty 2007, 10:38

a akcyza to niby co?
cushu
Terminator

Postprzez Tomash » piątek, 9 lut 2007, 14:36

kazió napisał(a):Zakaz palenia ma objąć parki, skwery, stadiony, kilometry nadbałtyckich plaż i setki ogródków piwnych dzierżawionych od miasta.

Zakaz palenia już od sierpnia zeszłego roku występuje na przystankach autobusowych i tramwajowych w Gdańsku, tylko i tak palacze tym się nie przejmują.
Tomash
Coś tam napisał

Postprzez kazió » czwartek, 22 lut 2007, 01:46

Tomash napisał(a):
kazió napisał(a):Zakaz palenia ma objąć parki, skwery, stadiony, kilometry nadbałtyckich plaż i setki ogródków piwnych dzierżawionych od miasta.

Zakaz palenia już od sierpnia zeszłego roku występuje na przystankach autobusowych i tramwajowych w Gdańsku, tylko i tak palacze tym się nie przejmują.

Tomek, uwierz mi, ze wiem o tym, widze zanaki na przystankach, nie pale na przystankach odkad jest to zapronione, od zeszlego lata
kazió
V.I.P

Postprzez Bonhart » poniedziałek, 26 lut 2007, 17:19

ja tam pale na przystankach...ale i tu pewnie to sie skonczy niedlugo...

stworza w koncu pewnie jakies azyle dla palaczy... i puby tylko dla palaczy...
Bonhart
Rycerz forum

Następna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze