Misterny plan PiS

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Misterny plan PiS

Postprzez BLAaa » czwartek, 25 sty 2007, 20:56

Myślicie, że PiS chce, żeby Rada Miasta wygasiła mandat prezydenta Gromka?? Ależ skąd...
Ma to zrobić wojewoda!

Dzis rano Lech Kozera, szef klubu radnych PiS i Centroprawicy złozył w Radzie Miejskiej wniosek o zwołanie sesji nadzwyczajnej i projekt uchwały o odwołaniu (chyba powinno byc wygaśnięciu mandatu) prezydenta Gromka. Okolo południa wniosek swój wycofał. Uwaga - po telefonie posła Czesława Hoca (i kto tu mówi o sterowaniu klubem radnych).
Jeżeli ktos myśli, że wycofanie to miało słuzyc ewentualnym negocjacjom? Nigdy w życiu!!

Jeżeli Rada Miejska odmówi wygaszenia mandatu prezydenta, to wojewoda wyda zarządzenie zastępcze i Gromek mandat straci. Oczywiście ten zaskarży decyzję do WSA, a potem do NSA, ale nic to.
Premier, na wniosek wojewody ustanowi nam w mieście ... komisarza. A teraz uwaga!!!
Ma prawo to zrobić nawet na rok czasu!!!
I o to tak na prawde idzie gra! Nie chodzi o jakieś skrupuły, bo one nie sa ważne. Za rok o januszu Gromku przeciętny wyborca juz dawno zapomni.

Paradoksalnie można sie przed tym ustrzec. Gdyby Rada Miasta w drodze uchwały wygasiła mandat prezydenta, to zgodnie z przepisami, w ciagu bodajże 45 dni muszą odbyc się wybory uzupełniające.
Stąd postawię odwazną tezę - jedynym ratunkiem dla PO będzie ... zagłosowac za wygaszeniem mandatu prezydenta...

(zakładam oddzielny temat, żeby dyskusja nie utonęła w innym).
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » czwartek, 25 sty 2007, 21:03

Poproszę BLAaa o podstawę prawną tego misternego planu, jeśli dyskusja ma być rzeczowa.
Chodzi o przepisy różnicujące czas wprowadzenia komisarza w sytuacji, gdy wojewoda wyda rozstrzygnięcie zastępcze o wygaśnięciu mandatu prezydenta od sytuacji, gdy zrobi to rada.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez report » czwartek, 25 sty 2007, 21:14

a teraz zasiądźcie wygodnie przed telewizorkami -
komisarzem naznaczonym przez wojewodę będzie... Henryk Wspaniały !

Witaj Olu, Przemku, Sławku, Robercie i Mariuszu - witajcie Adabarze, lotnisko i kresowa, witajcie euroboiska, witajcie wojny z kupcami i wojny z dziennikarzami... będzie cudnie... będzie dużo dynamicznych newsów i konferencji prasowych z wypraszaniem niewygodnych gości... Ta kraina - Kołobrzeg sie nazywa, tu rządzi Henry i jego rodzina...

Tylko ja już w tym badziewiu herbu burak udziału nie biorę... Idę kupić rogala w sklepiku, zobaczę ten gromowładny biznes na własne oczy, bo komicznośc tej sytuacji jeszcze do mnie nie dociera... pa, pa
report

Postprzez BLAaa » czwartek, 25 sty 2007, 21:23

Gdybym ja był pisiorkiem, to przy tych decyzjach powołałbym sie np. na art. 96 lub/i art. 97 ustawy o samorządzie gminnym.

Report, a do nas dotarło, że nie Henry... Temu ponoć Mielno zaproponowano.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » czwartek, 25 sty 2007, 21:29

BLAaa napisał(a):Gdybym ja był pisiorkiem, to przy tych decyzjach powołałbym sie np. na art. 96 lub/i art. 97 ustawy o samorządzie gminnym.

.

BLAaa, powtórzę więc. Z czego wynika, że jak wojewoda stwierdzi wygaśnięcie mandatu to będzie komisarz przez rok, a jak rada stwierdzi w drodze uchwały wygaśnięcie mandatu to będzie komisarz max 45 dni?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez report » czwartek, 25 sty 2007, 21:52

BLAaa napisał(a):Gdybym ja był pisiorkiem, to przy tych decyzjach powołałbym sie np. na art. 96 lub/i art. 97 ustawy o samorządzie gminnym.

Report, a do nas dotarło, że nie Henry... Temu ponoć Mielno zaproponowano.

sarkastycznie pisałem - bo kazdy przegrany pisiorek będzie Henremu podobny...
report

Re: Misterny plan PiS

Postprzez Semerchet » czwartek, 25 sty 2007, 21:57

BLAaa napisał(a):Myślicie, że PiS chce, żeby Rada Miasta wygasiła mandat prezydenta Gromka?? Ależ skąd...
Ma to zrobić wojewoda!

Dzis rano Lech Kozera, szef klubu radnych PiS i Centroprawicy złozył w Radzie Miejskiej wniosek o zwołanie sesji nadzwyczajnej i projekt uchwały o odwołaniu (chyba powinno byc wygaśnięciu mandatu) prezydenta Gromka. Okolo południa wniosek swój wycofał. Uwaga - po telefonie posła Czesława Hoca (i kto tu mówi o sterowaniu klubem radnych).
Jeżeli ktos myśli, że wycofanie to miało słuzyc ewentualnym negocjacjom? Nigdy w życiu!!

Jeżeli Rada Miejska odmówi wygaszenia mandatu prezydenta, to wojewoda wyda zarządzenie zastępcze i Gromek mandat straci. Oczywiście ten zaskarży decyzję do WSA, a potem do NSA, ale nic to.
Premier, na wniosek wojewody ustanowi nam w mieście ... komisarza. A teraz uwaga!!!
I o to tak na prawde idzie gra! Nie chodzi o jakieś skrupuły, bo one nie sa ważne. Za rok o januszu Gromku przeciętny wyborca juz dawno zapomni.

Paradoksalnie można sie przed tym ustrzec. Gdyby Rada Miasta w drodze uchwały wygasiła mandat prezydenta, to zgodnie z przepisami, w ciagu bodajże 45 dni muszą odbyc się wybory uzupełniające.
Stąd postawię odwazną tezę - jedynym ratunkiem dla PO będzie ... zagłosowac za wygaszeniem mandatu prezydenta...

Ludzie już po trzech miesiącach rządów Gromka mają dość psucia miasta, tej dynamiki i skuteczności.
Report to nie za Bieńkowskiego wyrzucano dziennikarzy z pracy. Czy wiesz o czym mówię ?
Chyba powinieneś się cieszyć co ? znowu będziesz mógł z kolegą kłam na uszy nakręcać telewidzom. :evil:
Semerchet
Ważniak

Re: Misterny plan PiS

Postprzez report » czwartek, 25 sty 2007, 22:04

Semerchet napisał(a):
BLAaa napisał(a):Myślicie, że PiS chce, żeby Rada Miasta wygasiła mandat prezydenta Gromka?? Ależ skąd...
Ma to zrobić wojewoda!

Ludzie już po trzech miesiącach rządów Gromka mają dość psucia miasta, tej dynamiki i skuteczności.
Report to nie za Bieńkowskiego wyrzucano dziennikarzy z pracy. Czy wiesz o czym mówię ?
Chyba powinieneś się cieszyć co ? znowu będziesz mógł z kolegą kłam na uszy nakręcać telewidzom. :evil:

chyba lepiej wiem kto mi się przysłużył w zmianie zatrudnienia... daj spokój - Henremu wszystkiego najlepszego w Mielnie...
report

Postprzez Vin » czwartek, 25 sty 2007, 22:08

Semerchet wyrzucono jakiegos dziennikarza ?
Vin
Uzależniony

Postprzez kacper » czwartek, 25 sty 2007, 22:23

ale jaka radość dla wszechwiedzącego Simpliego . Znowu będzie w centrum uwagi .
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Vin » czwartek, 25 sty 2007, 22:30

tak ?
a gdzie ?
na forum ?
Vin
Uzależniony

Postprzez report » czwartek, 25 sty 2007, 22:30

zobaczymy co będzie u lisa - własnie się zaczyna Hania kontra Ludwik....
report

Postprzez Semerchet » czwartek, 25 sty 2007, 22:31

Tak Vin, może sam zainteresowany potwierdzi.

Żaden misterny plan BLAaa, takie jest prawo.
Semerchet
Ważniak

Postprzez Vin » czwartek, 25 sty 2007, 22:37

Semerchet juz niech lepiej nic nie potwierdza
bo napisze na pol strony i od czytania brzuch mnie rozboli
bo i tak nic nie zrozumiem
w sumie to nawet nie jestem ciekawa dlaczego
Vin
Uzależniony

Postprzez report » czwartek, 25 sty 2007, 22:50

cytuje niedokladnie

Hanna - burmistrz Kołobrzegu miał zawał...
/.../
Ludwik - jeżeli miał zawał i nie złożył, to jest to okoliczność tzw. nieprzezwyciężalna i trzeba to indywidualnie rozpatrywać...

no teraz to zdaje się wszystko w rękach wojewody Krupowicza...
report

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg