Didi napisał(a):Dieta nie dzialawybralem opcje zmiejszenia zoladka na przelomie marca/kwietnia mam nadzieje ze przyniesie to rezultat...
szwagier napisał(a):Didi napisał(a):Dieta nie dzialawybralem opcje zmiejszenia zoladka na przelomie marca/kwietnia mam nadzieje ze przyniesie to rezultat...
bylo najpierw sprobowac diete kopenhadzką zanim zdecydowales sie na jakies zabiegi.
mozesz brac także chrom..
Mafi napisał(a):szwagier napisał(a):Didi napisał(a):Dieta nie dzialawybralem opcje zmiejszenia zoladka na przelomie marca/kwietnia mam nadzieje ze przyniesie to rezultat...
bylo najpierw sprobowac diete kopenhadzką zanim zdecydowales sie na jakies zabiegi.
mozesz brac także chrom..
Nie wszystkie diety są przeznaczone dla każdego i nie działają na każdego tak samo. Takie rzeczy trzeba uzgadniać ze specjalistą.
Didi napisał(a):Najprostsza polega na założeniu opaski i wytworzeniu, tuż pod przełykiem, niewielkiego zbiornika o pojemności zaledwie kilkudziesięciu mililitrów. Opaska rozdziela żołądek na dwie części. Z małej, górnej, do dolnej prowadzi bardzo wąskie przejście i to powoduje znaczne ograniczenie przyjmowanych pokarmów. Opaski mogą być stałe lub regulowane i wtedy średnica przejścia między małym a dużym żołądkiem może być zmniejszana lub poszerzana.
Górna część żołądka jest bardzo mała i dlatego nawet niewielka ilość pokarmu daje uczucie sytości. W jednym posiłku - gęstej zupy z mielonymi warzywami z mięsem można zjeść zaledwie 5 łyżek lub pół małej bułeczki z szynką. Jeśli pacjent zje zbyt dużo, to zwymiotuje.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości