Ryczałt dla radnych

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Prezes » sobota, 13 sty 2007, 10:13

BLAaa napisał(a):W tej kadencji będąc szeregowym radnym rady miejskiej w dwóch komisjach, w tym rewizyjnej za miesiąc grudzień przelano mi dietę poniżej 1 tys zł (w grudniu były 3 sesje).

W piątkowym "Klinczu" radny Kozera (jak już przestał powtarzać mantrę o pośle Karpiniuku), wyznał, że w listopadzie dostał tylko 150 zł diety. Miało to pewnie udowadniać PiS-owską tezę taniego państwa i to, że radni niemal dokładają do interesu. Niestety, prowadzący nie dopytał ile radny dostał za grudzień. A w listopadzie przecież było chyba tylko pół sesji, a w grudniu 3. Ale o tym radny już milczał znacząco...
Prezes
Bywalec

Postprzez Bonhart » sobota, 13 sty 2007, 10:17

Prezes napisał(a):
BLAaa napisał(a):W tej kadencji będąc szeregowym radnym rady miejskiej w dwóch komisjach, w tym rewizyjnej za miesiąc grudzień przelano mi dietę poniżej 1 tys zł (w grudniu były 3 sesje).

W piątkowym "Klinczu" radny Kozera (jak już przestał powtarzać mantrę o pośle Karpiniuku), wyznał, że w listopadzie dostał tylko 150 zł diety. Miało to pewnie udowadniać PiS-owską tezę taniego państwa i to, że radni niemal dokładają do interesu. Niestety, prowadzący nie dopytał ile radny dostał za grudzień. A w listopadzie przecież było chyba tylko pół sesji, a w grudniu 3. Ale o tym radny już milczał znacząco...

a czy to jest najwazniejsze czy dostana 1000 zl czy nawet 1500...no bez przesady... idziecie sladem Mauriego i zagladacie kazdemu do portfela..

niech maja nawet i 2000...pod jednym warunkiem... niech dobrze wykonuja swoja prace :!:

a jak wykonuja zle nie powinni nic dostawac i tyle :!: jak w kazdej pracy - zly pracownik = zwolnie nie albo brak diety...

ale widze, ze ta rada zamiast pracowac to tylko o pieniadzach...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Semerchet » sobota, 13 sty 2007, 13:31

Achaja napisał(a):
Semerchet napisał(a):Może nie więcej niż ? :x

wiesz twoje zloszczenie jest tylko to to by sie złościć, brak argumentów ale trzeba coś napisać??

weź sie wycisz, bo złość piekności szkodzi

zdecydowanie nie mniej niż

Czy ja się przesłyszałem, ze miało być oszczędniej, dynamiczniej i skuteczniej ? Dlaczego po dwóch miesiącach okazało się , że to farsa. Jesteś księgową liczyć umiesz, zrób to po prostu.
Semerchet
Ważniak

Postprzez BLAaa » niedziela, 14 sty 2007, 20:01

W listopadzie była jedna sesja - inauguracyjna, na której wybrano przewodniczącą Rady...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Messenger » poniedziałek, 15 sty 2007, 16:53

Konsul napisał(a):Dla mnie osobiście niedopuszczalne jest bycie "radnym zawodowym". Wystarczy spojrzeć na oświadczenia majątkowe, gdzie można obserwować dochody jednego z radnych, jego dochód oparty jest na dietach. Jak brzmiał cytat jednej z komedii: "mój mąż z zawodu jest dyrektorem", w tym przypadku radnym. I ja się nie dziwię, że rękami i nogami taka osoba będzie bronić swoich przywilejów płacowych, bo w końcu to jej sposób na życie.
Trochę to śmieszne, trochę straszne.

Tak, założyć firmę, potem wynająć lokal od miasta po śmiesznej cenie dzierżawy, i wykonać kilka inwestycji za które zapłaci miasto- dziwnie znajome :twisted: . Oto sposób na to by radni nie otrzymywali wynagrodzenia "tylko" z tytułu bycia radnym.
Messenger
Ważniak

Postprzez Konsul » poniedziałek, 15 sty 2007, 19:03

Konkretnie to się messenger do niczego nie odnosi, tu pokrzyczy, tam pokrzyczy, tu nagada, tam nagada i tyle. Po co takie pytanie Sath Raa? Troszkę czasu upłynie i sytuacja się powtórza. Macie w rękach odpowiednie możliwości, czy wobec niektórych jest immunitet na ich stosowanie?
Matrix?
To tyle pozornego off top po mojej stronie.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Messenger » wtorek, 16 sty 2007, 09:01

Mógł to być przykład zaradności jednego z panów z poprzedniej ekipy. To tak do Konsula, w sprawie radnych zawodowych i jego stanowczego stanowiska w sprawie, jakby praca w radzie i tylko w radzie była jakąś hańbą lub dyshonorem. A jeśli pisze o radnym, który w swoim oświadczeniu napisał że osiągnął dochody tylko z tytułu zatrudnienia w Radzie, to może jest to dobry pomysł na poprawę pracy radnych, bo akurat tego pana ocenili wyborcy, zdobył najlepszy wynik w wyborach samorządowych na radnego (oprócz kandydatów na prezydenta).
Messenger
Ważniak

Postprzez Vin » wtorek, 16 sty 2007, 18:00

to zeby nie bylo glupiego gadania to ten pan radny powinien podjac jakas prace
zeby nie bylo, ze tylko radny zawodowy
ciekawe co wtedy beda mowic
dopiero bedzie lament i zgrzytanie zebami

:)
Vin
Uzależniony

Postprzez Messenger » wtorek, 16 sty 2007, 18:16

pracę :?: Nie daj Boże. jak zacznie pracować dopiero się zacznie jazda :shock: