Nie będzie powitania lata

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Prezes » środa, 10 sty 2007, 22:19

Konsul napisał(a):Pan Dawid nie jest wielbiony, ale jest poważany przez środowisko "turystyczne". Wystraczy popytać osób działających w tej branży. Oczywiście to jest nieistotne, z wiadomych przyczyn, trzeba tą osobę zmienić. I teraz co zwycięży? Znane nazwisko czy kompetencje?

Oczywiście, że przeważyły względy polityczne. J. Gromek już w kampanii zapowiadał kilka zwolnień o tym charakterze. Z pracy odeszli najwierniejsi współpracownicy poprzedniego prezydenta. Normalna kolej rzeczy w polityce i przestało mnie to już dziwić. Co nie znaczy, że nie ma na świecie lepszych od Przemysława Dawida, prawda? Choćby wspomniany wyżej A. Grabowski (choć proroctwo jest prawdopodobnie chybione). A co do P.D. - to chyba nie myśli o sobie w kategoriach "niezastąpiony"? Przypominam, że startował bezskutecznie do Rady Powiatu. Czyli niekoniecznie ma społeczne poparcie...
Slayer napisał(a):Czemu? akurat tam sa warunki do organizacji imprezy na taka skalę

Też jestem takiego zdania. Lotnisko jest lepsze na tak masowe imprezy.
Prezes
Bywalec

Postprzez Semerchet » czwartek, 11 sty 2007, 09:37

slonkokg napisał(a):Czesciej słysze w mediach o Niechorzu czy Pobierowie, w którym czesciej i wiecej imprez mniejszych. U nas tez mogłoby sie to sprawdzic. Płakaz za Powitaniem Lata nie bede.

No więc teraz w ogóle nie usłyszysz o Kołobrzegu, czy o to chodzi ?
Lojalność zagłusza rozsądek. ;/
Semerchet
Ważniak

Postprzez Arkadiusz K » czwartek, 11 sty 2007, 09:51

A kto powiedział, że nie będzie otwarcia lata :?: Zostało to gdzieś ogłoszone czy lecimy na jakiś niesprawdzonych plotkach :?:
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez ewe » czwartek, 11 sty 2007, 09:53

simplicissimus napisał(a):Prezydent Janusz Gromek musi się wiele nauczyć, przede wszystkim analitycznej oceny sytuacji.

1. Stwierdzenie, że impreza "Otwarcie Lata" pochłania „aż tak duże pieniądze”, jest nadużyciem. 350 tysięcy złotych za reklamę miasta w telewizji ogólnopolskiej to symboliczna kwota. Sprawdźcie, ile Wrocław wydał na Sylwestra. Dla porównania, w cenniku zimowym Biura Reklamy TVP, reklama w najlepszym natężeniu „prime time” TVP1, przed „Pogodą”, kosztuje 48 tysięcy złotych za 30 sekund emisji. Natomiast średnia cena emisji w czasie dobrej oglądalności popołudniowej to koszt 26 tysięcy złotych za 30 sekund emisji w TVP1 i TVP2 (podobne ceny obowiązują w innych mediach o zasięgu ogólnopolskim: TVN i Polsat).

NIe można porównywać tu dużych miast z ogromnymi budżetami, także emisje z" otwarcia lata" nie są typową reklamą , a tylko migawkami , i do tego z wyliczonymi powtórzeniami : ile razy padło słowo Kołobrzeg . Nie zauważyłem także zbyt częstych zapowiadanych powtórek .
Telewizja robi swój biznes, przede wszystkim i to ona nam narzuca warunki . My czyli miasto możemy na to przystać lub nie , ale nie uważam aby to była atrakcyjna oferta TV.

Konsul napisał(a):... Znane nazwisko czy kompetencje?
Bo z tego co ja zauważyłem, to aby zajmować jakieś stanowiska w Kołobrzegu, to trzeba mieć popularne nazwisko, to jest dla wielu warunek sine qua non do dobrego sprawowania danej funkcji. Szkoda bo ta ta zasada jest wielce myląca.......

Zgadzam się , ale jak wiesz w innych miastach jest podobnie , wystarczy mieć dobry układ , koleżeński , partyjny czy inny, kompetencje i wykształcenie są niestety mniej ważne.

Co do SUNRISE , jest to właśnie najlepszy przykład imprezy nie szukającej Telewizji i świetnie rozkręcającej się . Przypuszczam , jak już mówiłem telewizja sama ich jeszcze będzie prosić , czy może zrobić reportaż. I wielkim błędem władz będzie oddalenie jej od miasta czy to na peryferie, do Podczela czy też utrudnianie im jej organizacji
ewe
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » czwartek, 11 sty 2007, 09:56

Wątpię ewe aby miasto utrudniało organizacje Sunrise. Jeśli chodzi o lokalizacje, to przesunie się ona raczej z przyczyn technicznych.

Ktoś pamięta Creamfields na lotnisku :?: Było świetnie i nikt na zarobek nie narzekał.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez ewe » czwartek, 11 sty 2007, 10:18

Ale ja mam na myśli uczestników tej imprezy, którzy po niej pojadą w Polskę i będą sławić nasze miasto "pocztą pantoflową".
W tym sensie utrudniać, że mówić właśnie np. o wzgl. technicznych. To jest ważne , aby ta impreza odbywała się w mieście, a nie bliżej Ustronia M. Ma się mówić o Kołobrzegu, a nie pod Kołobrzegiem koło Ustronia. Chyba Kołobrzeg da sobie radę z tym. Takie imprezy trzeba garnąć do siebie , a nie bać się problemów i odsuwać. Bo niedługo ktoś może powiedzieć ,że ten jeżdżący autobus z reklamą też mu przeszkadza i nie powinien wjeżdżać do miasta.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Prezes » czwartek, 11 sty 2007, 12:02

cushu napisał(a):Sunrise to inna beczka, ale o 1000 razy lepsza od otwarcia lata...

A to już zależy od odbiorcy. Młodzież świetnie bawi się przy takiej muzyce. Ale jest spora grupa melomanów lubiacych jazz, muzykę klasyczną. Są też tacy, którym się podoba "Daj mi tę noc"...

Arkadiusz K napisał(a):A kto powiedział, że nie będzie otwarcia lata :?: Zostało to gdzieś ogłoszone czy lecimy na jakiś niesprawdzonych plotkach :?:

Dziś potwierdził to wiceprezydent Mielcarek. Ma być jakaś inna impreza, ale oni chyba jeszcze sami nie wiedzą co. Na razie głośno mówi się o Dniach Morza.

ewe napisał(a):NIe można porównywać tu dużych miast z ogromnymi budżetami, także emisje z" otwarcia lata" nie są typową reklamą , a tylko migawkami , i do tego z wyliczonymi powtórzeniami : ile razy padło słowo Kołobrzeg . Nie zauważyłem także zbyt częstych zapowiadanych powtórek .

A ja uwam, że aspekt promocyjny jest kluczowy przy tych imprezach. Słowo"Kołobrzeg" jest wypisane na scenie i pojawia się często. Natomiast uważam, że Kołobrzeg powinien namawiać do transmiji tv publiczną, bo komercyjne robą "swoje biznesy". Tylko publiczna powtarzała koncerty (wiosną, zimą, jesienią), nawet kiedy realizował je już TVN. A TVN, ani Polsat nie kwapią się do dziś.
Zgadzam się o opiniami, że 350 tys. za 2 godzinną reklamę miasta w prime timie to są grosze. Ale też chcę zaczekać na zapowiadaną kontrpropozycję. A nuż okaże się lepsza...
Prezes
Bywalec

Postprzez Semerchet » niedziela, 14 sty 2007, 09:16

slonkokg napisał(a):
Semerchet napisał(a):
slonkokg napisał(a):Czesciej słysze w mediach o Niechorzu czy Pobierowie, w którym czesciej i wiecej imprez mniejszych. U nas tez mogłoby sie to sprawdzic. Płakaz za Powitaniem Lata nie bede.

No więc teraz w ogóle nie usłyszysz o Kołobrzegu, czy o to chodzi ?
Lojalność zagłusza rozsądek. ;/

Daj spokój z ta lojalnościa. Nie mam wobec kogo być lojalna, jesli chodzi o kwestie czy Otwarcie Lata ma byc czy tez nie. Chore jest takie gadanie. To jest moje odczucie i nie musisz sie z nim zgadzać.

No więc dobrze, ale nie rozwalajmy miasta przez to, że ktoś ma jakieś odczucia. Brakuje mi w tym wszystkim poważnej argumentacji.
Semerchet
Ważniak

Postprzez Bonhart » niedziela, 14 sty 2007, 10:27

ja ubolewam...byla impreza, ktora chociaz troche rozpowszechniala nasze miasto w Polsce...a teraz dooopa...beda mowic o roznych miastach i miasteczkach, ale nie o naszym...a moze o to chodzi??...zeby juz tylko starzy Niemcy do nas przyjezdzali??...tylko, jesli ceny beda nadal tak rosly to i Niemcy wybiora Hiszpanie niz Kolobrzeg... i juz nikt tu nie przyjedzie... Gromek chce miec spokoj :?: - za wszelka cene :?:
Bonhart
Rycerz forum

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg