Rządowy doradca pracuje jako klaun

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Rządowy doradca pracuje jako klaun

Postprzez McCool » niedziela, 7 sty 2007, 00:47

dziennik.pl napisał(a):Rządowy doradca pracuje jako klaun

Reporterzy "Faktu" zadzwonili do Ministerstwa Rolnictwa, by wynająć klauna. Nie pomylili się. Brzuchomówca, rozśmieszacz dzieci, cyrkowy błazen to Wiesław Podgórski - jeden z najbliższych współpracowników wicepremiera Leppera.

Wystarczył jeden telefon i 1500 zł, by Podgórski wystąpił na zorganizowanych przez dziennikarzy urodzinach.

W Ministerstwie Rolnictwa Wiesław Podgórski jest doradcą ds. kultury i dziedzictwa narodowego. Obecnie odpowiada za budowę gigantycznego pomnika i parku tematyczno-historycznego na obchody 600-lecia bitwy pod Grunwaldem. A swoją pracę w polityce łączy z bawieniem ludzi jako klaun, brzuchomówca i wodzirej. Reklamuje się na dziewięciu stronach internetowych. Wynająć go może każdy. Wystarczy zapłacić 1500 zł, a rządowy doradca będzie rozbawiał każdą imprezę.

Na propozycję "Faktu" zgodził się bez wahania. Najwyraźniej tego dnia długo pracował w ministerstwie, bo spóźnił się prawie godzinę. Być może przebierał się w swoim gabinecie. Z samochodu wysiadł w kostiumie. Razem z nim przyjechało dwóch asystentów. Nieświadomy podstępu wszedł do domu, krzycząc: "Przyjechaliśmy prosto z Sejmu. Jestem klaun Frico, nieślubny syn Luisa de Funesa i nieznanej matki Polki" - śmiał się.

Przecieraliśmy oczy ze zdziwienia, widząc, jak doradca wicepremiera Leppera, czyli jednej z najważniejszych głów w państwie, skacze i wykonuje cyrkowe sztuczki. Przez ponad godzinę pokazywał sztuczki iluzjonistyczne, bawił dzieci i dorosłych. Trzeba przyznać, że dzieci podczas godzinnego show bawiły się wyśmienicie. Jednak sprawy kultury i dziedzictwa narodowego wymagają chyba większych kwalifikacji niż cyrkowe występy.

link - filmik z występu na stronie :)

Śmiać się czy płakać?! Pomóżcie podjąć mi tę trudną decyzję :twisted:
McCool
Rycerz forum

Re: Rządowy doradca pracuje jako klaun

Postprzez Flo » niedziela, 7 sty 2007, 14:00

McCool napisał(a):
Śmiać się czy płakać?! Pomóżcie podjąć mi tę trudną decyzję :twisted:

smiac sie z Ciebie bo zrownales sie poziomem z FUCKtem. Zadna praca nie hanbi, a ta zdecydowanie nikomu nie szkodzi

Poza tym darmowa reklama w szmatlawcu, ktorego mimo wszystko duzo ludzi w kiblu uzywa
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez McCool » niedziela, 7 sty 2007, 14:15

Dobra. Wasza opinia jest taka, a moja opinia jest taka, że co najmniej nie na miejscu jest, aby osoba zasiadająca na tak wysokim stanowisku trudniła się takim czymś. Skoro żadna praca nie hańbi, to rozumiem, że jakby jakaś pani minister, dorabiała jako prostytutka, to też by wam nie przeszkadzało buehehe :)

Prawda jest taka, że nawet jeśli wychodzimy z takiego założenia, to niekoniecznie podobnie muszą zakładać nasi zachodni partnerzy, w oczach których przez takich ludzi jak ten klaun będziemy wypadali co najmniej niepoważnie.

A w kolejnym artykule czytamy:

Podgórski podejrzany jest też o liczne przestępstwa: od niepłacenia podatków, po nielegalną sprzedaż alkoholu. Posądzany jest też o zdewastowanie warszawskiego Fortu Bema, który dzierżawiła jego fundacja.

Z resztą widzę, że marne moje dywagacje, bo i tak znajdą się tu obrońcy uciśnionych od kompromitujących zawodów buehehe. Pozdrawiam.
McCool
Rycerz forum

Postprzez McCool » niedziela, 7 sty 2007, 14:31

W zawodzie klauna nic. Ale w osobie pracującej jako klaun na jednym z najwyższych stanowisk rządowych sporo. Okazuje sie, że Samoobrona ma w swoich kręgach nie tylko złodziei, oszustów i wyłudzaczy, ale także i klaunów. Tragedia.
McCool
Rycerz forum

Postprzez Flo » niedziela, 7 sty 2007, 14:32

McCool napisał(a):W zawodzie klauna nic. Ale w osobie pracującej jako klaun na jednym z najwyższych stanowisk rządowych sporo. Okazuje sie, że Samoobrona ma w swoich kręgach nie tylko złodziei, oszustów i wyłudzaczy, ale także i klaunów. Tragedia.

teraz Ty robisz z siebie klauna, ale w zlym znaczeniu
Flo
Arcymistrz

Postprzez McCool » niedziela, 7 sty 2007, 14:36

Flo napisał(a):
McCool napisał(a):W zawodzie klauna nic. Ale w osobie pracującej jako klaun na jednym z najwyższych stanowisk rządowych sporo. Okazuje sie, że Samoobrona ma w swoich kręgach nie tylko złodziei, oszustów i wyłudzaczy, ale także i klaunów. Tragedia.

To jest akurat Twoja opinia. A Twoje opinie są z reguły płytkie jak przydrożna kałuża. Nie wal off-topicu tylko prowadź dyskusję Flo! Albo się nie udzielaj - proste.
McCool
Rycerz forum

Postprzez Flo » niedziela, 7 sty 2007, 14:42

McCool napisał(a):
Flo napisał(a):

To jest akurat Twoja opinia. A Twoje opinie są z reguły płytkie jak przydrożna kałuża. Nie wal off-topicu tylko prowadź dyskusję Flo! Albo się nie udzielaj - proste.

pisze jak najbardziej na temat, uwazam ze Twoje stanowisko jest "płytkie jak przydrożna kałuża"
Flo
Arcymistrz

Postprzez McCool » niedziela, 7 sty 2007, 14:44

Sorry, nie wyraziłem się jasno. Pisząc o tych "tragediach" jak to określiłeś w szeregach samoobrony miałem na myśli wysokie, rzadowe stanowiska. To jest najlepsze świadectwo, że ta partia sobą nic nie reprezentuje, to więc Lepper obsadził stołki ludźmi urwanymi prawde mówiąc z choinki. Skoro tyle czasu poświęca na rozbawianie małych dzieci, to podejrzewam, że niewiele pozostaje mu na dokształcanie się w dziedzinach potrzebnych do zarządzania w ministerstwie rolnictwa.

Z resztą co tu dużo mówić - ja jakoś nie mam ochoty, aby moje losy leżały w rękach klauna. Tyle na ten temat.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę. :)
McCool
Rycerz forum

Postprzez Flo » niedziela, 7 sty 2007, 14:48

McCool napisał(a):Sorry, nie wyraziłem się jasno. Pisząc o tych "tragediach" jak to określiłeś w szeregach samoobrony miałem na myśli wysokie, rzadowe stanowiska. To jest najlepsze świadectwo, że ta partia sobą nic nie reprezentuje, to więc Lepper obsadził stołki ludźmi urwanymi prawde mówiąc z choinki. Skoro tyle czasu poświęca na rozbawianie małych dzieci, to podejrzewam, że niewiele pozostaje mu na dokształcanie się w dziedzinach potrzebnych do zarządzania w ministerstwie rolnictwa.

Z resztą co tu dużo mówić - ja jakoś nie mam ochoty, aby moje losy leżały w rękach klauna. Tyle na ten temat.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę. :)

to czego Ty sie w koncu czepiasz? Tego ze jest klaunem, czy tego ze procz pelnionej funkcji w rzadzie ma jeszcze inne zajecie?

Jeden czlowiek 10 opinii - po prostu McCool
Flo
Arcymistrz

Postprzez McCool » niedziela, 7 sty 2007, 15:01

Flo, chłopie, czy Twoim jedynym zajęciem jest czepianie się ludzi? Łapiesz mnie za słówka, a nie potrafisz nawet napisać czegoś bardziej konstruktywnego niż rzucanie płytkich haseł. Przykro mi jest, że muszę wchodzić w dyskusję z takim człowiekiem jak Ty.

Uważam po prostu, że to nie jest kompetentny człowiek, a na dodatek może być powodem kompromitacji i tak już skompromitowanego rządu u naszych zachodnich sąsiadów. Ludzie powinni zajmować się tym, co potrafią najlepiej - skoro on jest dobrym klaunem, to niech się zajmuje tym, a nie bierze się za poważne i odpowiedzialne stanowisko.

A żeby było tego mało, bronisz człowieka, który robił z siebie psychola, tylko po to, aby migać się od odpowiedzialności karnej, jak powiedział b. burmistrz Bemowa w Wydarzeniach.
McCool
Rycerz forum

Następna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze