To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...
przez Mafi » czwartek, 4 sty 2007, 14:48
Sylwia: ale tu jest mowa o bezdomnych, głodnych ludziach. I co im po tej religii? Religią się nie pożwyią, religia dachu nad głową im nie da. Żyją na ulicy... resztę można dopowiedzieć sobie samemu. Lepiej, żeby poszli kraśc albo żebrać? Na to im religia pozwala i honor? Ja wyraziłam swoje zdanie i się go trzymam... jak człowiek głodny to zje wszystko. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. A w tym wypadku ich religię mam gdzieś. Są głodni, dla mnie to wystarczy.
-

Mafi
- Gwiazdor
-
- Gadu-Gadu: 5335991
przez dziewuszka » piątek, 5 sty 2007, 22:46
Mafi napisał(a):Sylwia: ale tu jest mowa o bezdomnych, głodnych ludziach. I co im po tej religii? Religią się nie pożwyią, religia dachu nad głową im nie da. Żyją na ulicy... resztę można dopowiedzieć sobie samemu. Lepiej, żeby poszli kraśc albo żebrać? Na to im religia pozwala i honor? Ja wyraziłam swoje zdanie i się go trzymam... jak człowiek głodny to zje wszystko. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. A w tym wypadku ich religię mam gdzieś. Są głodni, dla mnie to wystarczy.
A czy byś została kanibalem, gdybyś nie miała co jeść?
-

dziewuszka
- Mistrz klawiatury
-
przez Mafi » sobota, 6 sty 2007, 10:43
dziewuszka napisał(a):Mafi napisał(a):Sylwia: ale tu jest mowa o bezdomnych, głodnych ludziach. I co im po tej religii? Religią się nie pożwyią, religia dachu nad głową im nie da. Żyją na ulicy... resztę można dopowiedzieć sobie samemu. Lepiej, żeby poszli kraśc albo żebrać? Na to im religia pozwala i honor? Ja wyraziłam swoje zdanie i się go trzymam... jak człowiek głodny to zje wszystko. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. A w tym wypadku ich religię mam gdzieś. Są głodni, dla mnie to wystarczy.
Genialne pytanie. I takie w temacie.
Jak się znajdę w takiej sytuacji to na pewno odpowiem. Teraz nie potrafię. A Ty?
-

Mafi
- Gwiazdor
-
- Gadu-Gadu: 5335991
przez Flo » sobota, 6 sty 2007, 11:05
dziewuszka napisał(a):Mafi napisał(a):Sylwia: ale tu jest mowa o bezdomnych, głodnych ludziach. I co im po tej religii? Religią się nie pożwyią, religia dachu nad głową im nie da. Żyją na ulicy... resztę można dopowiedzieć sobie samemu. Lepiej, żeby poszli kraśc albo żebrać? Na to im religia pozwala i honor? Ja wyraziłam swoje zdanie i się go trzymam... jak człowiek głodny to zje wszystko. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. A w tym wypadku ich religię mam gdzieś. Są głodni, dla mnie to wystarczy.
takich pytan sie nie zadaje, poniewaz czlowiek nie jest w stanie na nie odpowiedziec, dlatego ze jest to tak ekstremalna sytuacja i maloprawdopodobna ze tylko znalezienie sie w takiej sytuacji daloby precyzyjna, zgodna z prawda odpowiedz. Wiec pytanie w obecnych warunkach jest bezcelowe.
-

Flo
- Arcymistrz
-
- Gadu-Gadu: 0
przez Arkadiusz K » sobota, 6 sty 2007, 11:57
Mafi napisał(a):Ja przepraszam, ale jak człowiek głodny to zje wszystko... To mój punkt widzenia.
Przyznam rację mafi w tej kwestii. Głodny zje wszystko. Widziałem luddzi głodnych (łagodnie to nazwałem) niezależnie od religii nie wybrzydzali.
-
Arkadiusz K
- V.I.P
-
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze