Dojenie się zaczęło

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez sonia » środa, 27 gru 2006, 13:29

Owszem dojenie się zaczęło. Piszecie tutaj o podwyzce prezydenta i innych a ja bym chciała dodać, ze poprzednia władza wsadziła na kierownika schroniska prywatna osobe z ofertą 220 tyś zł, które będą spływać z miasta a miała do wyboru wykwalifikowanego i wyszkolonego Inspektora Towarzystwa Opieki nad Zwierzetami z referencjami od Zarządu Głównego w Warszawie z ofertą o ponad połowę mniejszą a mianowicie 100 tyś zł. Władza sie zmieniła a nowy prezydent miał oszczędzać i w tej sprawie nadal milczy i nie robi nic a 120 tyś zł idzie w błoto. A moze stary układ pozostał bo teraz wice został były dyrektor Zieleni, który w tamty czasie i jak sam to ujął w wywiadzie pod naciskami z góry oddał schronisko miejskie tak jak prywatny podmiot gospodarczy w ręce pani Szczepankiewicz i Gromek nie chce kumplowi narobić problemów. A uwierzcie kilka osób strasznie mogłoby oberwać bo to schronisko jest tylko przykrywką wielu interesów.
sonia
Bywalec

Postprzez pifpaf » środa, 27 gru 2006, 14:18

Sonia tak to już jest, że jedni są z drugimi powiązani i koło się toczy.
Oglądaliście KLINCZ w piątek? Z wypowiedzi PANA PREZYDENTA to naprawdę można się pośmiać - no niestety mówić poprawnie to on nie potrafi. Ale się pośmiałam z tekstu, że PAN GROMEK jest FANEM dla swoich uczniów oj, ojjjjjjjjjjj :lol: :lol: :lol: Będzie wesoło!
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Arkadiusz K » środa, 27 gru 2006, 14:51

sonia napisał(a): A uwierzcie kilka osób strasznie mogłoby oberwać bo to schronisko jest tylko przykrywką wielu interesów.

Napisz nam Soniu jakie interesy. Chciałbym, wiedzieć jaką poważną rolę i w jakich interesach odgrywa to schronisko.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez McCool » środa, 27 gru 2006, 19:04

pifpaf napisał(a):Ale się pośmiałam z tekstu, że PAN GROMEK jest FANEM dla swoich uczniów oj, ojjjjjjjjjjj :lol: :lol: :lol: Będzie wesoło!

:lol:

Tragi-komedia: Akt pierwszy...
McCool
Rycerz forum

Postprzez mauritus » środa, 27 gru 2006, 20:20

pifpaf napisał(a):Sonia tak to już jest, że jedni są z drugimi powiązani i koło się toczy.
Oglądaliście KLINCZ w piątek? Z wypowiedzi PANA PREZYDENTA to naprawdę można się pośmiać - no niestety mówić poprawnie to on nie potrafi. Ale się pośmiałam z tekstu, że PAN GROMEK jest FANEM dla swoich uczniów oj, ojjjjjjjjjjj :lol: :lol: :lol: Będzie wesoło!

ach , to tylko szczegół, będzie jescze weselej. Jak można rozpisywać konkurs na schronisko! :twisted: Mnie jest wstyd, kiedyś użyłem określenia , że zafundują nam Wałęsę, jest gorzej, mówi gorzej, na niczym się nie zna, decyduje o wszystkim ktoś inny, a i jak trzeba było walczyć jak to czynił Wałęsa, on w rozkroku stał. Czyli taki Wałęsa z papieru.
mauritus
Terminator

Postprzez sonia » czwartek, 28 gru 2006, 09:50

mauritus napisał(a):
pifpaf napisał(a):Sonia tak to już jest, że jedni są z drugimi powiązani i koło się toczy.

ach , to tylko szczegół, będzie jescze weselej. Jak można rozpisywać konkurs na schronisko! :twisted: Mnie jest wstyd, kiedyś użyłem określenia , że zafundują nam Wałęsę, jest gorzej, mówi gorzej, na niczym się nie zna, decyduje o wszystkim ktoś inny, a i jak trzeba było walczyć jak to czynił Wałęsa, on w rozkroku stał. Czyli taki Wałęsa z papieru.

To był konkurs na dierzawę schroniska. I mozna taki konkurs robić wszędzie tam, gdzie w grę wchodzą publiczne pieniadze. A powiedz jak mozna traktować taki podmiot gospodarczy jakim jest schronisko, jako prywatne skoro finansuje je miasto.
sonia
Bywalec

Postprzez j0shu4 » czwartek, 28 gru 2006, 09:54

konkurs ?
co wy z tymi konkursami
to nie jazda figurowa
chyba przetarg raczej co ?
j0shu4
Moderator

Postprzez sonia » czwartek, 28 gru 2006, 09:58

j0shu4 napisał(a):konkurs ?
co wy z tymi konkursami
to nie jazda figurowa
chyba przetarg raczej co ?

Tak. Przetarg na publiczne schronisko, z publicznych pieniędzy, w obiekcie miasta a traktowane jak prywatna własność pani kierownik. I chciałabym dodać że projekt nowego schroniska wykonał i zaproponował właśnie inspektor TOZu, którego oferta nie została przyjęta, choc zakładała o wiele korzystniejsze warunki niż ta obecnej kierowniczki.
sonia
Bywalec

Postprzez sonia » czwartek, 28 gru 2006, 12:41

A skoro pan prezydent zaoferował że zrobi przetarg na schronisko to zobaczymy jaką podejmie decyzję. I proszę zwrócić uwagę, że za obecną kierowniczką panią D. Szczepankiewicz stoi radna Jadwiga Maj i to ona naciskała i wydeptywała scieżki u byłego prezydenta by zwalic ze stanowiska Rajewskiego a wsadzić Szczepankiewicz i ona "miłośniczka zwierząt" również doprowadziła do tego, ze zostały wstrzymane środki z miasta na pół roku na schronisko, które prowadził Rajewski. Wiadomo, że aniołem to on też nie jest ale moze w końcu ktoś zrobi porządek z tym schroniskiem i kierownikiem zostanie np. bezpartyjny, bez żadnych układów i koneksji a wykwalifikowany i z wieloletnim stażem inspektor ds. zwierząt. :wink: który z racji na przynależnosć do organizacji pozytku publicznego, będzie mógł pozyskiwać z całej Polski środki i inne potrzebne zwierzakom rzeczy do przetrwania zimy i reszty swoich dni w schronisku. Bo jak mówi nasza obecna kierowniczka los zwierząt woła o pomste do nieba ale jak jej zaproponowano karmę to powiedziała, że potrzebuje pieniądze a nie karmę. Jaki będzie tego finał? Wszystko się wkrótce pkaże?
sonia
Bywalec

Postprzez mauritus » czwartek, 28 gru 2006, 22:16

mauritus napisał(a):Prosiłem, mówiłem, ostrzegałem, że Gromek oskubie wszystkich , tylko nie siebie. Władza się wyżywi.
No przecież nie będę pisał jakie szopki wyprawiał u siebie w szkole. :evil: ludzie się nie zmieniają!

no i gasi światło ludziom, niedługo świece rozda, zabiera premie i kasuje imprezy, tylko poczekać jak będzie wodę w kranach zakręcał i światło na ulicach wyłączał, a sobie podnosi wynagrodzenie.
To samo robił u siebie w szkole Slonko!
Ciekawe dlaczego dopiąć się nie może, pewnie tak ciężko pracował ! To jest dopiero początek , zobaczycie.
mauritus
Terminator

Postprzez kacper » czwartek, 28 gru 2006, 22:32

MAURI - ŻENADA i taki burak był sekretarzem miasta
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Bonhart » czwartek, 28 gru 2006, 22:36

kacper napisał(a):MAURI - ŻENADA i taki burak był sekretarzem miasta

dobrze ze byl...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez mauritus » czwartek, 28 gru 2006, 22:51