Sniło mi się, że...

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez cushu » piątek, 22 gru 2006, 13:04

pifpaf napisał(a):loisslane - oj aby był to sen proroczy!!! :roll:

oj lepiej zeby nie :twisted:
Bo jak pisza senniki:
Zima - nieodwzajemnione uczucie miłości, cierpienie z powodu odrzucenia, osamotnienie, dystans do otoczenia.
cushu
Terminator

Postprzez loisslane » piątek, 22 gru 2006, 13:08

cushu napisał(a):
pifpaf napisał(a):loisslane - oj aby był to sen proroczy!!! :roll:

oj lepiej zeby nie :twisted:
Bo jak pisza senniki:
Zima - nieodwzajemnione uczucie miłości, cierpienie z powodu odrzucenia, osamotnienie, dystans do otoczenia.

Oj, cushu. Zima to zima. Pół Polski marzy o śniegu. Zadnych ukrytych znaczeń.
loisslane

Postprzez pifpaf » piątek, 22 gru 2006, 13:13

cushu - niecierpię czytać senników, bo tyle złych znaczeń przypisują (kiedyś sprawdzałam po przebudzeniu się i powiem tyle , że lepiej żyje się nie czytając tych znaczeń)
pifpaf
Dyskutant

Postprzez kamila » piątek, 22 gru 2006, 13:23

ja nie wiem co się ze mna ostatnio dzieje, że miewam takie sny, takie czyli poćwiartowałam kobiete (chyba to była moja mama), ale prosiła mnie o to i spałam z nią w grobie, dawała mi resztki, swojej zgniłej skóry bym sie okryła, bo tam zimno pod ziemią było i bardzo lubiła, moja mama, chować się za krzakami i straszyć dzieci :zdziwko: , brrry..
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez rysio » piątek, 22 gru 2006, 13:34

kamila napisał(a):ja nie wiem co się ze mna ostatnio dzieje, że miewam takie sny, takie czyli poćwiartowałam kobiete (chyba to była moja mama), ale prosiła mnie o to i spałam z nią w grobie, dawała mi resztki, swojej zgniłej skóry bym sie okryła, bo tam zimno pod ziemią było i bardzo lubiła, moja mama, chować się za krzakami i straszyć dzieci :zdziwko: , brrry..

świetny sen. dobrze zapamiętałaś...
by the way: jaśli chcemy osiągnąć umiejętność sterowania wydarzeniami w naszych snach, musimy zacząć od zapisywania tego co się przyśniło.. kto wie - może wkótce będziecie sobie latali, albo liczyli miliardy dolarów... albo kochali się z bradem pittem i claire danes.....
rysio
Terminator

Postprzez pifpaf » piątek, 22 gru 2006, 13:34

Kamila mi to wygląda na typ maniakalno-depresyjny, ale sen bryyyyyyyyyyyyy, aż dostałam gęsiej skórki :shock:
pifpaf
Dyskutant

Postprzez kamila » piątek, 22 gru 2006, 13:39

rysio napisał(a):świetny sen. dobrze zapamiętałaś...
wiesz Paweł takiego snu nie jest się w stanie nie zapamiętać, a czy fajny? okropny, tym bardziej, że czuje się zapach zgniłej skóry własnej matki 8)

pifpaf napisał(a):aż dostałam gęsiej skórki
ja jestem zdegustowana totalnie 8)
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez rysio » piątek, 22 gru 2006, 14:03

kamila napisał(a):czy fajny? okropny (...) ja jestem zdegustowana totalnie 8)

sen to z definicji jest rzecz nierealna, mi podobało się w tym to, że tyle szczegółów podałaś. brzmiało to bardzo realistycznie. takie wizje są bardzo zajmujące. tak abstrakcyjnie odjechane, że aż fajne.
rysio
Terminator

Postprzez cushu » piątek, 22 gru 2006, 14:28

Co do sennikow, to sa one strasznie ograniczone, i raczej wcale nie przewiduja przyszłości tylko wyrazaja nasz stan. Przeciez sny nie biora sie z nikad. Lubie sobie je poczytac.. poza kilkoma smierciami (ktore sie nie sprawdzily :wink: ) i tragediami reszta snow mi mowi, ze zycie jest piekne.

A co do kontrolowania snow, to mi zaskoczylo na zasadzie szoku, czyli zaraz po tym jak sie dowiedzialem ze cos takiego istnieje. Jest jeszcze wiele innych sposobow. Mozna wyrobic sobie nawyk notorycznego sprawdzania czy jest sie w snie itp.
cushu
Terminator

Postprzez Whiskey » piątek, 22 gru 2006, 21:08

senniki.. z jednej strony bubel mający na celu wykorzystanie chęci poznania czegoś nie dającego się poznać...

Ale jest też druga strona, która powstaje na zasadzie psychoanalizy, nie zaś jakiejśtam "wróżki gertrudy". Ze snów można coś wyczytać. Czy przyszłość? Nie.
Whiskey
Bywalec

Postprzez rex » sobota, 23 gru 2006, 01:11

Świadome śnienie - Lucid Dreaming .. bardzo ciekawe .. ale tez nie probowalem choc czytałem .. choc kilka razy mi sie zdarzyło że wiedziałem że śnię ..
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez Whiskey » sobota, 23 gru 2006, 01:12

WZT napisał(a):a propos kontrolowania snu:

http://republika.pl/panowanie_nad_snem/ ... /index.htm

Moim zdaniem już sam pomysł jest chory. Takie próby wykorzystywania własnej podświadomości napewno mogą się odbić negatywnie w jakiś sposób. Nie bawiłbym się w to.
Whiskey
Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark