8 tysięcy złotych - dla sekretarza miasta?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez myśliwiec » środa, 13 gru 2006, 22:36

a ja to bym chciala 8 tys miesiecznie :)
a wy tak z zazdrosci zagladacie w kieszenie czy macie w tym jakis inny cel?
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez Miki » czwartek, 14 gru 2006, 13:13

myśliwiec napisał(a):a ja to bym chciala 8 tys miesiecznie :)

Cel jest jeden. Te pensyje to nasze pieniądze. :x :x Utrzymanie każdego urzędasa to pieniadze z naszych podatków. :x Ok tak jest zorganizowane demokratyczne państwo prawne ale jeśli ewidentnie widać, ze np pewien pOSEŁ lub jakiś inny urzędas typu...... no u nas moznaby teraz wymieniać ich bez konca, siedzi na stołku i nic nie robi poza ładnymi usmiechami w wywiadach tkk :roll: i majaczeniem niewiadomo o czym i po co, bo sam nawet nie wie o czym mówi, po drugie zarządzaniem kasą miasta - NASZEGO MIASTA bez zadnej merytorycznej wiedzy i doświadczenia to po co nan taki???????? Poco nam pOSEŁ który prowadzi własną wojnę, po co nam tacy urzędnicy ktorzy znaleźli się na państwowych stołkach dzięki koleżeńskim i partyjnym układom i myślą tylko o tym jak sie dorobić, zeby się nie narobić? :x :x I my MIESZKAŃCY mamy pełne prawo do tego, aby zaglądać im w portfele i wyrażać swoje opinie na temat tego kto i ile na publicznym stanowisku powinien zarabiać. Bo tyle tylko nam zostało. Owszem w wyborach mamy swój "głos" ale jaki ? :lol: czy nasza wiedza którą dostajemy na talerzu z TV i radia jest obiektywna? jesli ktoś się ze mną nie zgadza to zapraszam do lektury pt. "Czwatra władza" Fukuyama.
Miki
Ważniak

Postprzez bloosman » piątek, 15 gru 2006, 13:38

Miki napisał(a):

Cel jest jeden. Te pensyje to nasze pieniądze. :x :x Utrzymanie każdego urzędasa to pieniadze z naszych podatków. :x Ok tak jest zorganizowane demokratyczne państwo prawne ale jeśli ewidentnie widać, ze np pewien pOSEŁ lub jakiś inny urzędas typu...... no u nas moznaby teraz wymieniać ich bez konca, siedzi na stołku i nic nie robi poza ładnymi usmiechami w wywiadach tkk :roll: i majaczeniem niewiadomo o czym i po co, bo sam nawet nie wie o czym mówi, po drugie zarządzaniem kasą miasta - NASZEGO MIASTA bez zadnej merytorycznej wiedzy i doświadczenia to po co nan taki???????? Poco nam pOSEŁ który prowadzi własną wojnę, po co nam tacy urzędnicy ktorzy znaleźli się na państwowych stołkach dzięki koleżeńskim i partyjnym układom i myślą tylko o tym jak sie dorobić, zeby się nie narobić? :x :x I my MIESZKAŃCY mamy pełne prawo do tego, aby zaglądać im w portfele i wyrażać swoje opinie na temat tego kto i ile na publicznym stanowisku powinien zarabiać. Bo tyle tylko nam zostało. Owszem w wyborach mamy swój "głos" ale jaki ? :lol: czy nasza wiedza którą dostajemy na talerzu z TV i radia jest obiektywna? jesli ktoś się ze mną nie zgadza to zapraszam do lektury pt. "Czwatra władza" Fukuyama.

JAD , NIENAWIŚĆ I BEŁKOT.Skąd czerpiesz tą swoją mądrość i pewność siebie ?Ile Ty wnosisz tych podatków?
bloosman
Dyskutant

Postprzez Miki » wtorek, 19 gru 2006, 10:02

bloosman napisał(a):
Miki napisał(a):

JAD , NIENAWIŚĆ I BEŁKOT.Skąd czerpiesz tą swoją mądrość i pewność siebie ?Ile Ty wnosisz tych podatków?

Nie ważne ile ale zlicząc wszystkie lata pracy każdego z mojej rodziny to byłoby sporo a z drugiej strony to nawet 1 zł byl pożałował takim darmozjadom i wolałbym dać dzieciakowi z ulicy na lizaka niz im :x Tak mam nienawiść do tych wszystkich złodzieji którzy pod przykrywką ładnej miny wmawiają szarym masą że są przecudowni i zrobią dla ludzi tyle dobrego a jak narazie to myślą tylko o sobie i swoich podwyzkach.
Miki
Ważniak

Postprzez kraall » wtorek, 19 gru 2006, 11:26

Może spróbuj to zmienić. Wylewanie krokodylich łez jak to wszyscy są "be" nic nie zmieni. Jadem zatrujesz jedynie siebie.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Miki » wtorek, 19 gru 2006, 12:26

kraall napisał(a):Może spróbuj to zmienić. Wylewanie krokodylich łez jak to wszyscy są "be" nic nie zmieni. Jadem zatrujesz jedynie siebie.

Nie mam w sobie żadnego jadu a jedynie poczucie niesprawiedliwosci społecznej. I nie wylewam łez ale przedałoby się coś zmienić w naszym kraju. :)
Miki
Ważniak

Postprzez kraall » środa, 20 gru 2006, 13:42

W takim razie nie stój z boku. Weź się do roboty. Przeskocz jakiś płot, skrzyknij równie niezadowolonych, załóżcie np. Samorządny Niezależny Związek " Przeciw Urzędasom", wystartujcie w wyborach, pewnie je wygracie, wyrzucicie wszystkich "darmozjadów", usadowicie się na ich stołkach i wszydcy będą zadowoleni. :D
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez kraall » środa, 20 gru 2006, 13:44

zapomniałem - i nie będziecie pobierać wynagrodzenia.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Syriusz » środa, 20 gru 2006, 14:55

Niektórym łatwiej drzeć ryjka niż wziąc się do roboty.
Syriusz
Mistrz klawiatury

Postprzez ewe » czwartek, 21 gru 2006, 08:38

Niestety czasy ,kiedy funkcja urzędnika była sprawowana honorowo ,albo wynagradzana w naturze dawno minęły
ewe
Gwiazdor

Postprzez Miki » czwartek, 21 gru 2006, 10:32

Syriusz napisał(a):Niektórym łatwiej drzeć ryjka niż wziąc się do roboty.

Poczekaj jeszcze kilka lat. :wink: Niestety ale porzebna jest siła przebicia, po drugie wielu mądrzejszych ode mnie próbowało w naszym kraju już z tym walczyć i pamiętaj że z władzą nikt nie wygra.
Miki
Ważniak

Postprzez Syriusz » czwartek, 21 gru 2006, 12:05

No to o co Ci chodzi? Pytam, bo nie kumam Twojego pisania na forum. Jad, jad, jad, krzyk i nic więcej. Masz coś do powiedzenia? To wal! I przestań ustawiać wszystkich pod swoją politykę! :evil:
Syriusz
Mistrz klawiatury

Postprzez Miki » czwartek, 21 gru 2006, 12:13

Syriusz napisał(a):No to o co Ci chodzi? Pytam, bo nie kumam Twojego pisania na forum. Jad, jad, jad, krzyk i nic więcej. Masz coś do powiedzenia? To wal! I przestań ustawiać wszystkich pod swoją politykę! :evil:

Już powiedziałem, ze nie uprawiam zadnej polityki. Piszę to co myslę wprost i nie owijam w bawełnę. Chcę poznawać poglądy innych tak jak wszyscy i tyle a skoro trudno ci to pojąć to zakończmy temat bo się nie dogadamy. Nie rozumiem co ci przeszkadza. :wink:
Miki
Ważniak

Postprzez Syriusz » czwartek, 21 gru 2006, 12:15

Rzucanie błotem i oszczerstwami, tylko tyle! Musisz mieć dużo kompleksów. ;/
Syriusz
Mistrz klawiatury

Postprzez Miki » czwartek, 21 gru 2006, 12:17

Syriusz napisał(a):Rzucanie błotem i oszczerstwami, tylko tyle! Musisz mieć dużo kompleksów. ;/

Akurat tutaj strzał był niecelny. A jednak moje posty wzbudzają w niektórych złość. :P A moze prawda w czy kole. :P I wszystko co piszę zostało juz powiedziane. :P
Miki
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg