Ile zarabia starosta?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez ewe » poniedziałek, 18 gru 2006, 09:46

BLAaa napisał(a):
Zobacz na koszty administracji za czasów HB. I wszystko na ten temat.
Miałem okazje dzis rozmawiać na m.in. ten temat z J. Gromkiem. Ból głowy to delikatne określenie...

Sorry BLAaa, ale jak słyszę takie uogólnienia w twoich postach , to myślę że na siłę szukasz kozła ofiarnego , może to przed świętami :D

Weszliśmy do Unii , a teraz wszyscy ździwieni ,że administracja sie rozrasta . To juz nie są czasy "komuny " ,ze jeden sekretarz partii mógł załatwić w mieście wszystko
Problemem nie jest ,że ktos za duzo zarabia , tylko ile zrobił w swojej pracy. Powinienes raczej szukać urzędników nic nie robiących , nie potrafiących nawet zinterpretować przepisów itp. i taką sytuacje krytykować /szukać także tych robiących dużo i o ile chcesz byc uczciwy -tych starać się nagrodzic /, a nie szukać sensacji w wysokości zarobków ogólnie . To jest pod publiczkę , dla plebsu.

BLAAa nie krytykuję twojego działania tylko przedwcześnie wyciąganych wniosków
ewe
Gwiazdor

Re: Ile zarabia starosta?

Postprzez Miki » poniedziałek, 18 gru 2006, 12:30

planismo napisał(a):
mauritus napisał(a):...Co jest ludziska i PO wcy, tanie państo :x Znam magistrów z dwoma , trzema fakultetami , znajomością języka, pracjących za 1000 złotych na rękę. To już zwykłe ............. :x
To żaden argument , to startuj, władza się wyżywi!!!! gdzie te tanie państwo ?

za ile kto GODZI SIĘ pracować to już inna sprawa. Ilość ukończonych fakultetów nie decyduje o tym, że komus się będzie należały takie czy inne zarobki, może tylko pomóc w znalezieniu dobrze płatnej/lekkiej/podobającej się * pracy. Zarobki zależą m.in. od ważności spełnianej funkcji. Magister ekonomii zajmujący się naprawą samochodów nie musi zarabiać więcej, a nawet powinien zarabiać mniej niż wykwlifikowany technik mechanik. Bo zarobki zależą od spełnianej funkcji.
* - niepotrzebne skreślić

Owszem zarobki zależą od spełnianej funkcji ale...... po pierwsze gdyby ogłosic konkurs to napewno znaleźlibyśmy w mieście mnóstwo ludzi wykształconych i kompetentnych a przede wszystkim nadających się na to stanowisko. A jaka jest rzeczywistość? Taki starosta jest wybierany wśród koleszków w partii rządzącej i tylko to się liczy. Po drugie osoby pełniące najwyzsze funkcje w jednostkach samorządu terytorialnego są zobowiązane do złożenia oswiadczeń majątkowych, ich zarobki są jawne i każdy ma prawo do wglądu. Dotyczy to m.in. radnych, wójtów, prezydentów , ich zastepców, sekretarzy i skarbników(gmin, powiatów), starostów itd....
Miki
Ważniak

Postprzez Miki » poniedziałek, 18 gru 2006, 12:35

Bonhart napisał(a):no i zarabia... mauritius, Miki zostancie starostami to bedziecie miec takie pensje...

zenada...

Jasne najlepiej dawać komuś od razu podwyżki jak jeszcze nawet nie rozpoczał swojej pracy. Jemu dodatek? Za co? Jak to jest że osoba która nie zaczęła jeszcze swojej pracy dostaje więcej kasy niz jej wieloletni i doświadczony poprzednik? U nas wszystko za FREE?
Miki
Ważniak

Postprzez Miki » poniedziałek, 18 gru 2006, 13:20

Bonhart napisał(a):no i niech zarabia...wazne, zeby dobrze gospodarowal starostwem...

Jesli tobie to nie przeszkadza to daj mu nawet od siebie 20 tyś ale ja jestem przeciwko utrzymywaniu wszelkich politycznych darmozjadów i nie chcę aby moje podatki poszły w błoto.
Miki
Ważniak

Postprzez Bonhart » poniedziałek, 18 gru 2006, 13:23

Miki napisał(a):
Bonhart napisał(a):no i niech zarabia...wazne, zeby dobrze gospodarowal starostwem...

Jesli tobie to nie przeszkadza to daj mu nawet od siebie 20 tyś ale ja jestem przeciwko utrzymywaniu wszelkich politycznych darmozjadów i nie chcę aby moje podatki poszły w błoto.

najpierw daj mu sie wykazac...pozniej oceniaj...ok :?:
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez myśliwiec » poniedziałek, 18 gru 2006, 18:52

a juz dajcie spokoj
i tak wyda wszystko
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 18 gru 2006, 18:56

ewe napisał(a):Sorry BLAaa, ale jak słyszę takie uogólnienia w twoich postach , to myślę że na siłę szukasz kozła ofiarnego , może to przed świętami :D

Jaja sobie robie z poważnej imprezy... ;/
Ale może i masz rację z tymi uogólnieniami...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Miki » wtorek, 19 gru 2006, 09:48

Bonhart napisał(a):
Miki napisał(a):

najpierw daj mu sie wykazac...pozniej oceniaj...ok :?:

To mógł najpierw zasłużyć sobie na podwyżkę a później ją dostać. Prawda?
Miki
Ważniak

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg