mauritus napisał(a):Miałem tu na myśli myśliciela, o ktorym pisałeś. Ja nie doszukuję się dziury w całym, nie ważne jest dla mnie czy program był realizowany stopniowo, czy z nasileniem na początku lub końcu kadencji, ważne, że został zrealizowany. Czy myślisz , że tak naprawdę tu o program chodziło ? Wybacz , ale populizmu nie mogę się doszukać w kadencji jak to mówisz Henryka smutnego. Widzę natomiast ogromny skok gospodarczy naszego miasta - wątpisz ?
Co do brania kasy, to myślisz np. o "zielonym" staroście z PO i zapowiadanych dwóch wiceprezydentach ? A miało być tak tanioi młodzi mieli nie wyjeżdżać za pracą za granicę i parkingowych miał Gromek ogrzewać ?! , bo mu szkoda ich było
Czy o tym myślałeś ?
Do dnia dzisiejszego i pewnie przez pół kadencji Gromka będą wykonywane wszelkie inwestycje rozpoczęte przez Bieńkowskiego. No cóż, szkoda , że niektórzy muszą poczuć żeby zrozumieć.

kraall napisał(a):mauritus napisał(a): Widzę natomiast ogromny skok gospodarczy naszego miasta - wątpisz ?
Do dnia dzisiejszego i pewnie przez pół kadencji Gromka będą wykonywane wszelkie inwestycje rozpoczęte przez Bieńkowskiego. No cóż, szkoda , że niektórzy muszą poczuć żeby zrozumieć.
Jaki skok gospodarczy!!!
Wymień te fabryki, które zbudowaliście...![]()
Podaj ile w Kołobrzegu utworzyliście nowych miejsc pracy...![]()
Podaj jakie jest średnie wynagrodzenie w naszym mieście...![]()
Podaj ceny podstawowych artykułów spożywczych i porównaj to z innymi miastami....![]()
Jedyne co wam się faktycznie udało to zadłużyć miasto i to nie Wy ale MY będziemy musieli spłacić.![]()
I bądź tak uprzejmy i wymień te mityczne inwestycje - już rozpoczęte...
mauritus napisał(a):
Miasto Kołobrzeg jest na pierwszym miejscu w Polsce w skoku gospodarczym, pierwszym w województwie w pozyskiwaniu środków unijnych , mamy jadno z najniższych poziomów
bezrobocia w województwie.
Zadajesz pytania , których nie rozumiesz.
Rozumiem , że za ceny art. spożywczych odpowiada w/g Ciebie prezydent, to dlaczego teraz nie spadają ?
Kupiono więcej niż sprzedano.
Za zaciąganiem kredytów głosowała cała PO, także sld (także Gromek)
Chyba następny wziął Gromek.
Inwestycje rozpoczęte -renowacja ul.Unii Lubelskiej, centrum kultury(środki pozyskane)
- o kant tyłka sobie rozbij. Ja pytam o inwestycje, które dają miejsca pracy a nie o renowacje chodników. Wymień choć jednego inwestora zewnętrznego, który uruchomił jakąkolwiek produkcję w Kołobrzegu. Pytam o te fabryki które obiecaliście zbudować. Podaj ile było miejsc pracy w mieście jak rozpoczynaliście wasze rządy w 2002 r. a ile jest obecnie. I to będzie faktyczny obraz waszych osiągnięć w przeciwdziałaniu bezrobociu. Mnie nie zadawala skreślanie z ewidencji osób bez pracy bo wyjechali za granicę. Oczywiście zgodę na zaciągnięcie kredytów udzielała rada. Tylko, że za takim wnioskiem zgłaszanym przez prezydenta głosowało jego zaplecze polityczne. Miasto jest zadłużone katastrofalnie i tylko czekam kiedy trzeba będzie wprowadzić sanacją dla budżetu. Co do drożyzny w Kołobrzegu to słyszałem jak Twój prezydent z rozbrajającą szczerością odpowiedział na zadane mu o to pytanie: Jak ktoś chce mieszkać w "kurorcie" musi drożej płacić. I miej odwagę podać te rozpoczęte inwestycje, które Gromek będzie realizował przez pół kadencji. Tylko pliss bez chdników. To nawet na zapadłych wsiach robią.
nie wiesz co piszesz, jago zaplecze, no Gromek, Parus, Hok

simplicissimus napisał(a):kraall napisał(a):Podaj ile było miejsc pracy w mieście jak rozpoczynaliście wasze rządy w 2002 r. a ile jest obecnie. I to będzie faktyczny obraz waszych osiągnięć w przeciwdziałaniu bezrobociu. Mnie nie zadawala skreślanie z ewidencji osób bez pracy bo wyjechali za granicę.
Co do bezrobocia ma miasto? Jaka firma ma tu inwestować: w co - w elektrociepłownię, fabrykę nawozu, elektornikę? Zobacz na konkretne zapisy w prawie lokalnym i wskaż jakąś lokalizację dla firmy zatrudniającej 200 osób.
Pod koniec ubiegłego roku razem z kolegami sami założyliśmy agencję, przechodząc na samozatrudnienie, bo nic innego się nie opłaca. Jedno, co mamy wspólnego z miastem, to wpis do ewidencji i podatki lokalne - śmieszne koszty w ciągu całego roku. Reszta zależy od Warszawy. Przez pierwsze 9 dni w miesiącu pracuję tylko dla państwa. Potem dzielę się z państwem, by na koniec zobaczyć parę groszy na koncie. I co ma do tego miasto?
wredniak napisał(a):simplicissimus napisał(a):kraall napisał(a):Podaj ile było miejsc pracy w mieście jak rozpoczynaliście wasze rządy w 2002 r. a ile jest obecnie. I to będzie faktyczny obraz waszych osiągnięć w przeciwdziałaniu bezrobociu. Mnie nie zadawala skreślanie z ewidencji osób bez pracy bo wyjechali za granicę.
Co do bezrobocia ma miasto? Jaka firma ma tu inwestować: w co - w elektrociepłownię, fabrykę nawozu, elektornikę? Zobacz na konkretne zapisy w prawie lokalnym i wskaż jakąś lokalizację dla firmy zatrudniającej 200 osób.
Pod koniec ubiegłego roku razem z kolegami sami założyliśmy agencję, przechodząc na samozatrudnienie, bo nic innego się nie opłaca. Jedno, co mamy wspólnego z miastem, to wpis do ewidencji i podatki lokalne - śmieszne koszty w ciągu całego roku. Reszta zależy od Warszawy. Przez pierwsze 9 dni w miesiącu pracuję tylko dla państwa. Potem dzielę się z państwem, by na koniec zobaczyć parę groszy na koncie. I co ma do tego miasto?
Jestes smieszny. Czy Polska jest jedynym krajem gdzie placi sie podatki . W Europie sa kraje gdzie ludzie bogaci placa duzo wiecej niz u nas. Uprawiasz demagogie i chyba jak zwykle nie wiesz o czym mowisz.
mauritus napisał(a):Inwestycje same w sobie dają miejsca pracy, jakiś ty nieobyty. Kto w/ g Ciebie to daje miesca pracy, jak to się dzieje, że są ?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Wiele słyszysz , a mało rozumiesz, bez obzazy

kraall napisał(a):mauritus napisał(a):Inwestycje same w sobie dają miejsca pracy, jakiś ty nieobyty. Kto w/ g Ciebie to daje miesca pracy, jak to się dzieje, że są ?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Wiele słyszysz , a mało rozumiesz, bez obzazy
Inwektywy to Twoja specjalność. Poza tym nie masz nic do powiedzenia. Jednak rzeczywistości nie zakrzyczysz.
Co do fabryk, które obiecaliście zbudować zapytaj o szczegóły radnego Szufla. On się w tym specjalizował. Może sobie przypomni i Ciebie oświeci.
Ty chyba należysz do tych, którzy uważają, że miejsca pracy tworzy Powiatowy Urząd Pracy.![]()
![]()

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości