Dojrzewanie

Tutaj można przeprowadzać ankiety na różne tematy.

Kto dojrzewa szybciej... kobieta czy facet ?

Facet
7
10%
Kobieta
53
79%
Nie wiem
7
10%

Liczba głosów : 67

Postprzez Bonhart » piątek, 8 gru 2006, 13:34

SatH^Raa napisał(a):Można też spojrzeć na problem z drugiej strony. Problem dla mężczyzny może być partnerka, która zbyt szybko dojrzała. Stąd również niektórzy mężczyźni wolą młodsze partnerki. :)

sam mam taka... jest mlodsza i sie dogadujemy

mialem w swoim wieku...i bylo w sumie ok...ale niewazne

moze to i prawda...

ale przesada jest tez wiazanie sie 20 latek z 40 latkami...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Mafi » piątek, 8 gru 2006, 13:38

Bonhart napisał(a):

Dlaczego przesada? A to miłość ma ograniczenie wiekowe niby tak? Skoro do siebie pasują to czemu nie? Pfff...
SatH^Raa napisał(a):Można też spojrzeć na problem z drugiej strony. Problem dla mężczyzny może być partnerka, która zbyt szybko dojrzała.

Może przekwitła już po prostu? :lol: ;p

SatH^Raa napisał(a):Stąd również niektórzy mężczyźni wolą młodsze partnerki. :)

Myślę, że akurat wolą młodsze z innych względów niż dlatego, że są mniej dojrzałe niż kobiety w ich wieku, bo tak wynika z tego wyżej. :) No bo chyba nie jest tak, że mężczyźni wolą niedojrzałe, co? I Dlatego wiążą się z młodszymi? :> :|
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Bonhart » piątek, 8 gru 2006, 13:43

Mafi napisał(a):
Bonhart napisał(a):

Dlaczego przesada? A to miłość ma ograniczenie wiekowe niby tak? Skoro do siebie pasują to czemu nie? Pfff...

takie zwiazki rzadko sa z milosci...

facet ma kase, pozycje...

i dziewczyna jest oczarowana...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Mafi » piątek, 8 gru 2006, 13:47

Bonhart napisał(a):
takie zwiazki rzadko sa z milosci...

facet ma kase, pozycje...

i dziewczyna jest oczarowana...

Teraz to robisz z 20latek pustaki lecące tylko na kasę. No wybacz, ale ponoć miłość jest ślepa.

I nie generalizuj :] Zresztą chyba w ankiecie nie o to chodzi, czy związki 20latek z 40latkami mają prawo bytu.
Mafi
Gwiazdor

Postprzez Bonhart » piątek, 8 gru 2006, 13:51

SatH^Raa napisał(a):
Mafi napisał(a):Myślę, że akurat wolą młodsze z innych względów niż dlatego, że są mniej dojrzałe niż kobiety w ich wieku, bo tak wynika z tego wyżej. :) No bo chyba nie jest tak, że mężczyźni wolą niedojrzałe, co? I Dlatego wiążą się z młodszymi? :> :|

Bonhart napisał(a):takie zwiazki rzadko sa z milosci...

Generalizujesz, ale się mylisz. I trochę nie na temat piszesz. :P

to moj temat :P

moze igeneralizuje...

mam kuzynke ktora ma 28 on blisko 50...niby sie kochaja...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Bonhart » piątek, 8 gru 2006, 13:53

i Sath ma racje...licza sie fale, zeby cos iskrzylo...

i 18 latka moze byc inteligentniejsza(nie myslic z dojrzaloscia)... od tej nieszczesnej 26 latki...

i moze byc wiecej tematow do rozmowy...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Mafi » piątek, 8 gru 2006, 13:57

SatH^Raa napisał(a): Nie chodzi tu raczej o to żeby ona była niedojrzała emocjonalnie, skoro wiemy, że kobiety dojrzewają szybciej. Bardziej chodzi o znalezienie kogoś na "swoim poziomie", kogoś kto "nadaje na tych samych falach"?

A ja myślę, że nadawanie na tych samych falach nie ma związku z wiekiem. Albo jest chemia albo jej nie ma... wiek nie ma tu chyba nic do rzeczy.
SatH^Raa napisał(a): Facet zawsze dłużej zostaje dzieckiem, może dojrzałe kobiety tracą w ich oczach świeżość, radość życia, przez właśnie zbytnią dojrzałość?

A to już chyba tylko zależy od człowieka. Zależy co kto lubi. Jak się mężczyzna lubi bawić, to szuka kogoś z kim bawić się może i umie. Tu też wiek czy dojrzałość nie ma nic do rzeczy. Albo ktoś ma taki charakter, że lubi wyjść i korzystać z życia albo ma taki, że siedzi w domu i rozwiązuje krzyżówki. CHARAKTER a nie dojrzałość - moim zdaniem.

SatH^Raa napisał(a):Filozofuję, ale chciałem pokazać tylko, że to działa w dwie strony i wcale nie musi to być takie oczywiste jakby się wydawało.

No trochę chyba przefilozofowałeś. Bo z pierwszego posta wynikało całkiem co innego ;)
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez Mafi, łącznie edytowano 2 razy
Mafi
Gwiazdor

Postprzez Bonhart » piątek, 8 gru 2006, 13:58

SatH^Raa napisał(a):
Bonhart napisał(a):i 18 latka moze byc inteligentniejsza(nie myslic z dojrzaloscia)... od tej nieszczesnej 26 latki...

Wciskasz inteligencję tam gdzie mówimy o dojrzałości i emocjach. Ale chyba byś się nie pomylił gdybyś napisał, że zdarzają się przypadki, że w pewnych kwestiach 18-latka jest bardziej dojrzała od 26-latki.

moze i bym sie nie pomylil...

jak napisalem KAZDY JEST INNY...

wiec jak facet i kobieta sa rownolatkami to facet moze byc duzo dojrzalszy...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez loisslane » piątek, 8 gru 2006, 14:58

Bonhart napisał(a):ale przesada jest tez wiazanie sie 20 latek z 40 latkami...

dlaczego przesada? jesli do siebie pasuja i dobrze sie rozumieja, dlaczego maja ze soba nie byc? ja sama wolalabym dojrzalego faceta, chocby starszego ode mnie o 20 lat niz człowieczka w moim wieku, który fascynuje się przede wszystkim grami komputerowymi.
Kobiety (najczęściej) są dojrzalsze i własnie dlatego w wiekszosci związków męzczyzna jest kilka lat starszy.
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez loisslane, łącznie edytowano 2 razy
loisslane

Postprzez Bonhart » piątek, 8 gru 2006, 15:15

loisslane napisał(a):dlaczego przesada? jesli do siebie pasuja i dobrze sie rozumieja, dlaczego maja ze soba nie byc? ja sama wolalabym dojrzalego faceta, chocby starszego ode mnie o 20 lat niz człowieczka w moim wieku, który fascynuje się przede wszystkim grami komputerowymi.
Kobiety (najczęściej) są dojrzalsze i własnie dlatego w wiekszosci związków męzczyzna jest kilka lat starszy.

taaaak kobieta lat 20 mysli bardziej w jaka kiecke na dyskoteke sie ubrac...a nie o rodzinie i powaznych zwiazkach...

a takiemu gosciowi tylko jej cialo z reguly sie podoba... 20 lat to roznica pokolen...

a dziewczynie bardziej imponuje jego pozycja i kasa...

wiadomo ze tez doswiadczenie zyciowe... wiele taki dojrzaly facet moze nauczyc taka podlotke...
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez Bonhart, łącznie edytowano 1 raz
Bonhart
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: ankiety