Mężczyzna

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Mafi » środa, 6 gru 2006, 13:45

Zresztąąąą... takie rzeczy się indywidualnie rozpatruje, a nie uogólniając. Jednej kobiecie nie będzie przeszkadzało, że jej facet ma przyjaciółkę i będzie dobrze, drugiej będzie i będą wieczne wyrzuty, problemy, zazdrość, wypominanie i taki związek się zapewne rozpadnie, trzeca będzie kazała facetowi wybierać- a wtedy może się lekko zdziwić. Jeszcze innej będzie odpowiadalo ciągle wysluchiwanie o przyjaciółeczce i wyjścia faceta po każdej kłótni- do NIEJ. Czyli tym samym życie w trójkącie. Zależy co komu leży. Mnie nie leży :D
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Bonhart » środa, 6 gru 2006, 13:49

SatH^Raa napisał(a):
ministrowa napisał(a):A Wy Panowie, potrzebujecie takich znajomości?

W sumie odpowiem jeszcze na to pytanie. Wydaje mi się, że w momencie gdy mężczyźnie niczego nie brakuje, to przyjaciółki (nie mówię o koleżankach) są mu zupełnie niepotrzebne. A jeżeli potrzebuje przyjaciółki po to żeby rozmawiać o problemach w swoim związku, to powinien się nad nim poważnie zastanowić.

dobre slowa...

ja mam jedna przyjaciolke...nie mieszka w kolobrzegu i jest git...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Bonhart » środa, 6 gru 2006, 13:54

SatH^Raa napisał(a):
Bonhart napisał(a):dokladnie...sa tez inne problemiki dnia codziennego, ktorymu nie bedziemy zameczac partnera...

Życie się składa właśnie z problemików dnia codziennego. Lepiej "zamęczać" kogoś "obcego" niż osobę nam najbliższą tak? Lepiej samemu wielokrotnie coś dzielnie znosić (choćby tą nieszczęsną zupę, której nie lubisz), wpadać we frustracje, radzić się przyjaciółki niż po prostu raz partnerce powiedzieć o co chodzi? Jeżeli partnerka nie zauważy, że coś jest nie halo i sama nie zacznie drążyć to takie podejście nieuchronne doprowadzi związek do ślepego zaułka.

no dobra wiadomo o co chodzi...trzeba problemy rozwiazywac w zarodku bo potem moga urosnac do takiej rangi, ze tylko rozstanie albo rozwod powoduja...

i trzeba sie wzajemnie informowac co jest nie halo... bo przyjazn miedzy partnerem a partnerka tez jest bardzo wazna...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Tisaja » środa, 6 gru 2006, 14:07

Hmmm... przyjaciele, przyjaciółki....
Takie związki wymagaja czasu-tak myslałam kiedyś... I z takich czasów mam przyjaciela-faceta ,do którego zawsze i o każdej porze moge zadzwonić, pójść i powiedzieć absolutnie wszystko. Nigdy nie łączyło nas nic prócz rozmów.
Niedawno jednak okazało sie ,że czasem intensywność i splot sytuacji doprowadzaja do przyjaźni takiej całkiem "znienacka". Ktoś okazuje sie godnym zaufania bez próby czasu i my dla takiej osoby też jesteśmy wiarygodni.
I to jest niesamowicie pocieszajace. :)

Czy mój facet mógłby mieć przyjaciółkę-kobietę? Byłą kobietę lub platoniczną znajomą?
NIE ! :oops:
Wiadomą rzecza jest,że z "eks" łączyłaby go przeszłość, wspomnienia, przeżycia...
Tego nie da sie odwrócić i zapomnieć. I o to nie miałabym pretensji, czy zazdrości.
Może nawet łączyłoby ich coś więcej i musieliby sie spotykać.
Zresztą mam doświadczenie w takim związku.

Przyjaźń z nią? Nie! :oops:
Wzajemny szacunek i wspomnienia starcza.

A przyjaźń? Cóż przyjaźń powinna być w związku- bez niej miłość, pożądanie i wspólne zycie nie wystarcza.
Jestem zdania,że w związku trzeba być dla siebie wszystkim.Tylko wtedy jest to "na dobre i na złe".
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez Bonhart » środa, 6 gru 2006, 14:07

ojej...

mowie ze taka przyjaciolka jest ok... ale tak jak np. w moim przypadku...kiedy wiem, ze miedzy nami nic nie mogloby byc...i jak mieszka najlepiej w innym miescie... wtedy moze byc...mozna sie wygadac do bolu...

"przyjaciolka", ktora ma ochote sie z Toba przespac i o ktora jest zazdrosna Twoja dziewczyna...odpada...nawet jesli ma meza...to i tak dziewczyna moze byc zazdrosna...

co do bylej...powiem tak...moze jeszcze bede z nia rozmawial, ale na pewno nie bede jej traktowal jako osoby do wygadania sie...

a kolezanki mozna miec...ale czasami tez z tych "dobrych" rad klopoty sie robia...

koledze tez nie o wszystkim mozna powiedziec...

zreszta to wszystko zalezy od osoby, sutuacji...

kazdy jest inny, inaczej na to patrzy...
Ostatnio edytowano środa, 6 gru 2006, 14:16 przez Bonhart, łącznie edytowano 1 raz
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Bonhart » środa, 6 gru 2006, 14:10

SatH^Raa napisał(a):P.S. W sumie to nie pierwszy raz to zauważyłem u Ciebie.

po to tu w sumie jestes zeby widziec...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Tisaja » środa, 6 gru 2006, 14:11

Bonhart napisał(a):ojej...

o ktora jest zazdrosna Twoja dziewczyna...odpada...nawet jesli jest zonata to i tak dziewczyna moze byc zazdrosna...

Niiieee.. no jak taka kobieta jest zonata, to Twoja dziewczyna nie ma o co być zazdrosna... :lol: :lol:

Przepraszam... nie mogłam sie powstrzymac.. :lol: :lol: :lol:
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez Bonhart » środa, 6 gru 2006, 14:14

Tisaja napisał(a):
Bonhart napisał(a):ojej...

o ktora jest zazdrosna Twoja dziewczyna...odpada...nawet jesli jest zonata to i tak dziewczyna moze byc zazdrosna...

Niiieee.. no jak taka kobieta jest zonata, to Twoja dziewczyna nie ma o co być zazdrosna... :lol: :lol:

Przepraszam... nie mogłam sie powstrzymac.. :lol: :lol: :lol:

wiesz o co mi chodzi :P

nie lap mnie za slowka

a co...a jak przyjaciolka ma meza a do tego ochote na male co nieco??...nie ma takich??
Ostatnio edytowano środa, 6 gru 2006, 14:16 przez Bonhart, łącznie edytowano 1 raz
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Vin » środa, 6 gru 2006, 14:15

heh
my kobiety przyjaciela do rozmow o wszystkim - tak
panowie przyjaciolke do rozmow o wszystkim - nie
milo
milo bardzo
temat bardzo delikatny i skomplikowany
jak mnie sie zachce to moze kiedys napisze co ja o tym mysle
Vin
Uzależniony

Postprzez Bonhart » środa, 6 gru 2006, 14:27

KaucZ napisał(a):heh... kobiety jak kobiety... prawie zawsze sie przysadza o to, ze ich partner ma przyjaciela płci przeciwnej :P...

szczegolnie jak przyjaciolka ladniejsza niz ona :lol: :lol: :lol:
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Vin » środa, 6 gru 2006, 14:30

wlasnie
moze panowie sie wypowiedza na temat
czy maja/mieli
chca/nie chca miec
i dlaczego tak a nie inaczej
i rozne inne takie tam na temat
po co, jak, jak dlugo, itp itd
bo tak :
kobieta zgadza sie byc przjaciolka np jakiegos pana meza
a sama jest zona
ale jej facet juz nie moze miec przyjaciolki, ktora np tez jest zona jakiegos milutkiego pana majacego przy boku milutka zone przyjaciolke innego pana .. i tak w nieskonczonosc

;) :D
Vin
Uzależniony

Postprzez Mafi » środa, 6 gru 2006, 14:38

Nooo... słonkowa, ładnie to napisałaś. :)

Mnie tak ładnie nie wyszło, ale podpisuję się pod tym w 100%.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark