Refleksje na temat Halemby

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Refleksje na temat Halemby

Postprzez Budyn » środa, 29 lis 2006, 12:16

Nie wiem czy ten temat byl pod tym kontem poruszany jak tak to prosze o usuniecie ostatnio sie zastanawialem nasz kochany rzad postanowil wspomoc rodziny gornikow kwota ok 50.000zl a pamietacie jaka kwota byla proponowana gornika za rezygnacje z zawodu chyba tez cos kolo tego i czy istnieje jakas sprawiedliwosc . Jesli sie myle poprawcie mnie
Budyn
V.I.P

Re: Refleksje na temat Halemby

Postprzez qrczak » środa, 29 lis 2006, 14:01

Budyn napisał(a):Nie wiem czy ten temat byl pod tym kontem poruszany jak tak to prosze o usuniecie ostatnio sie zastanawialem nasz kochany rzad postanowil wspomoc rodziny gornikow kwota ok 50.000zl a pamietacie jaka kwota byla proponowana gornika za rezygnacje z zawodu chyba tez cos kolo tego i czy istnieje jakas sprawiedliwosc . Jesli sie myle poprawcie mnie

Czemu rząd wspierał rodziny poszkodowanych w Katowicach :?: Przecież hodowcy gołębi pojechali tam na własne życzenie, dla własnego hobby.
Górnicy wykonują ciężką pracę, często są jedynymi żywicielami swoich rodzin. Według mnie dobrze, że rząd wspomaga te poszkodowane rodziny.
qrczak
Gwiazdor

Re: Refleksje na temat Halemby

Postprzez Mario » środa, 29 lis 2006, 18:48

qrczak napisał(a):Według mnie dobrze, że rząd wspomaga te poszkodowane rodziny.

A ja myślę, że rząd powinien pojawić się u Ciebie kurczak w domu wyjąc dubeltówkę i kazać Ci włożyć do rządowego kapelusza 50.000,00 zł. Jak nie dasz to czapa.

Kiedy wreszcie ludzie zrozumieją, że rząd nie produkuje pieniędzy.
I że wszystko co rząd da biednemu/poszkodowanemu/bezrobotnemu/rolnikowi/górnikowi/ojcu/matce/itp najczęściej zabierane jest jeszcze biedniejszemu.
Mario
Dyskutant

Postprzez ewe » czwartek, 30 lis 2006, 10:04

Nie można zazdrościć pieniędzy dla poszkodowanych , szczególnie dla sierot , które straciły ojców. Jestem przekonany , że kazdy po zobaczeniu na własne oczy tej tragedii rodzin choc przez chwile, sam by sie jeszcze dołożył , nawet z "bezrobotnego"
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 30 lis 2006, 10:06

Duxo większe pieniądze się marnuje na 460 posłów, senatorów, sekretarzy stanów ,ich zastępców,limuzyny itp.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Bonhart » czwartek, 30 lis 2006, 10:49

ewe napisał(a):Duxo większe pieniądze się marnuje na 460 posłów, senatorów, sekretarzy stanów ,ich zastępców,limuzyny itp.

yeeee !! dokladnie

a sam bym wplacil kase gdybym mia dal poszkodowanych...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Bonhart » czwartek, 30 lis 2006, 14:10

dobry artykul

"Bądźmy poważni: trzydziestoparomilionowy naród nie znieruchomieje na trzy dni w bólu z powodu śmierci dwudziestu kilku osób. Nikt nie jest w stanie aż tak się przejąć tragedią kogoś, o kim tylko słyszał. Owszem, możemy wykonać jakiś gest solidarności. Wpłacić na ofiary, pójść na mszę, spuścić flagi, powstrzymać się przez jeden dzień. Normalny człowiek współodczuwa z innymi i chce jakoś okazać swe współczucie. Jakimś gestem. To jest szczere, ale z natury rzeczy trwa chwilę."

"A my wszyscy patrzymy na to owczym wzrokiem i posłusznie dajemy się terroryzować, choć może w duszy ktoś czuje, że to jakiś cyrk, obłęd, że nic w tym nie ma z autentycznego współczucia, bo jeśli było, to się dawno rozpuściło w urzędowym rytuale, tylko sam cyrk, fasada, cymbał grzmiący i miedź brzęcząca - ale przecież nijak zaprotestować, bo wyjdzie, że się nie współczuje i nie szanuje ludzkiego bólu.

Kto go bardziej nie szanuje, zapytam - ten, kto się od tej żałobnej kampanii dystansuje, czy ci, co ją do granic absurdu nakręcają?"

no comments...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Bonhart » czwartek, 30 lis 2006, 16:23

WZT napisał(a):wedlug mnie ten kto oplakuje swoich bliskich ale nie robiac z tego jakiegos medialnego szumy- przyklad dwa tematy ziomka- porazka na calej lini....

Ja osobiscie tych ludzi nie znalem i jakos sie nie poczuwalem do obowiazku uczestniczenia w tym wszystkim.,...

dokladnie inaczej musielibysmy plakac za kazdym czlowiekiem na ziemii...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Konsul » czwartek, 30 lis 2006, 18:24

WZT napisał(a):wedlug mnie ten kto oplakuje swoich bliskich ale nie robiac z tego jakiegos medialnego szumy- przyklad dwa tematy ziomka- porazka na calej lini....

Ja osobiscie tych ludzi nie znalem i jakos sie nie poczuwalem do obowiazku uczestniczenia w tym wszystkim.,...

Tematy Ziomusia miały charakter polityczny, to świadzczy o ogromej małostkowości tej osoby.
Oczywistym jest, że nie odczuwamy żalu "osobistego" z powodu tej tragedii.
Możemy się jedynie solidaryzować w smutku, i tyle, nic więcej.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez QB » środa, 6 gru 2006, 14:51

a mi przychodzi do głowy taka refleksja, żeby wszytskie nierentowne kopalnie zamknac raz dwa, czy jest sens aby górnicy ryzykowali smiercia, gdy tona wegla kopalni halemba przynosi cos kolo 1żł zysku:|.

Oczysiwsicie sa rentowne kopalnie ale wiekszosc to przynoszace same straty molochy, sztucznie utrzymwane przez panstwo,które jest zkaladnikiem związkow zawodowych i górniczego lobby, i pompuje milionty złotyuch w ta studnie bez dna.

Co ciekwe koplanie panstwowe które upadły i zostały kupione przez prywatnych wlasicieli prosperuja znakomicie, kolejny argument aby MNIEJ PAŃSTWA W PAŃSTWIE!!!!

Co z gornikami z zamknietych kopalni?? To samo co z innym zwolnionymi z innych zakładów czy przedsieborstw, szukac nowej pracy. Nie ma gwarncji zatrudnienia na cąle zycie.
No ale niestety lobby górnicze jest bardzo silne i watpie zeby nasze sałbe rzady zrobily cos w tym kierunku.
Trzeba zrobic cos podobnego co Tchatcher zrobila w Anglii, czy zrobiono we Francji.

Co do tych pomocy, to smiech na sali, wielu ludzi ginie podczas pracy i co?? Dostaja cos?? A chyba wszystcy obywatele sa równi???
Zwykłe zagranie pod publiczke.

no i czas najwyzszy uniezaleznic sie od energi z wegla, polska jest najbardziej uzaleznionym od wegla krajem, budowac elektrownie jądrowe!!!!!
Energia tania i bezpieczna. Tu natrafiamy na kolejna przeszkode czyli eko-terrorystów, którzy wpychaja ciemnote ludzia o niesamowitym niebespieczenstwie, owych elektrowni.
Szkoda elektrowni w Żarnowcu.
QB
Twardziel

Postprzez Arkadiusz K » środa, 6 gru 2006, 15:18

QB poczytaj więcej na temat elektrowni jądrowych. nie są takie czyste jak ci się zdaje.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Syriusz » czwartek, 7 gru 2006, 12:36

QB napisał(a):a mi przychodzi do głowy taka refleksja, żeby wszytskie nierentowne kopalnie zamknac raz dwa, czy jest sens aby górnicy ryzykowali smiercia, gdy tona wegla kopalni halemba przynosi cos kolo 1żł zysku:|.

Oczysiwsicie sa rentowne kopalnie ale wiekszosc to przynoszace same straty molochy, sztucznie utrzymwane przez panstwo,które jest zkaladnikiem związkow zawodowych i górniczego lobby, i pompuje milionty złotyuch w ta studnie bez dna.

Co ciekwe koplanie panstwowe które upadły i zostały kupione przez prywatnych wlasicieli prosperuja znakomicie, kolejny argument aby MNIEJ PAŃSTWA W PAŃSTWIE!!!!

Co z gornikami z zamknietych kopalni?? To samo co z innym zwolnionymi z innych zakładów czy przedsieborstw, szukac nowej pracy. Nie ma gwarncji zatrudnienia na cąle zycie.
No ale niestety lobby górnicze jest bardzo silne i watpie zeby nasze sałbe rzady zrobily cos w tym kierunku.
Trzeba zrobic cos podobnego co Tchatcher zrobila w Anglii, czy zrobiono we Francji.

Co do tych pomocy, to smiech na sali, wielu ludzi ginie podczas pracy i co?? Dostaja cos?? A chyba wszystcy obywatele sa równi???
Zwykłe zagranie pod publiczke.

no i czas najwyzszy uniezaleznic sie od energi z wegla, polska jest najbardziej uzaleznionym od wegla krajem, budowac elektrownie jądrowe!!!!!
Energia tania i bezpieczna. Tu natrafiamy na kolejna przeszkode czyli eko-terrorystów, którzy wpychaja ciemnote ludzia o niesamowitym niebespieczenstwie, owych elektrowni.
Szkoda elektrowni w Żarnowcu.

Bo idą z pałami na Warszawe i rząd wymięka!
Syriusz
Mistrz klawiatury

Postprzez QB » czwartek, 7 gru 2006, 15:33

mniej szkodza srodowisku niz przestarzale zwykle elektrownie które po cichu bez rozgłosu rujnuja nasze środowsko.

Wiekszosc wysko rozwnietyczh panstw buduje elektrownie jadrowe i jakos dobrze im z tym.

No i to jest ciekawe jak kibice robia zadyme to policja jest bezwgledna i brutalna a jak górnicy to juz tak ochczo sie ich nie wypuszca.

jak ida na waraszawe robic zadyme to lac i strzelac nic wiecej nie bawic sie.
QB
Twardziel

Następna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze