No i po wyborach.Wyniki niezwykle wyrównane, widać teraz jak duże było znaczenie każdego głosu, tym bardziej cieszę się, iż wziąłem udział w głosowaniu podczas drugiej tury. Choć mój kandydat odpadł w 1 turze i w drugiej dokonywałem wyboru raczej na zasadzie negatywnej selekcji to jestem zadowolony z ostatecznego rozstrzygnięcia. Zachowania i metody stosowane w trakcie kampanii przez dotychczasowego prezydenta i ludzi z jego otoczenia, w tym urzędników samorządowych, których właśnie z racji pełnionej funkcji szczególnie powinny obowiązywać wysokie normy postępowania i nieangażowanie się w kampanię miały duży wpływ na mój wybór, choć i drugiemu obozowi w tej materii można sporo zarzucić.
Najważniejsze, że już mamy to za sobą. Gratulacje dla pana Gromka. Apeluję też o powstrzymanie się od jakiegoklwiek triumfalizmu, także na tym forum

. Platforma dostała szansę wykazania się i naszym wspólnym interesem jest by wykorzystała nadchodzące 4 lata dla miasta, bo ta kadencja będzie stała pod znakiem wielu możliwości szczególnie jeśli chodzi o pozyskanie środków unijnych na ogromną skalę.