Co to jest?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez kulA » niedziela, 26 lis 2006, 15:56

rex napisał(a):proszę o ostrzezenia dla tego uzytkownika .. za obrażanie uczuć religijnych

ty obraziles moje uczucia religijne nazywajac mnie marnym katolikiem, pytam sie czemu tak uwazasz? dlatego ze nie uznaje mieszania sie Kosciola w polityke? Jan Pawel II jak i Benedykt XVI tez nie zgadzaja sie z tym, przyklad? sprawa radia maryja, zakaz dla ksiezy wypowiadania sie w sprawach politycznych, wydaje mi sie ze to ty traktujesz pewne rzeczy wybiorczo

aha i popatrz czasem troche dalej niz czubek wlasnego nosa, obrazono twoje uczucia religijne, obrazono tez moje, moze damy kazdej z tych osob ostrzezenie i sie z toba pozegnamy? roznica jest taka ze ptaku wyrazil swoja opinie, a raczej przypuszczenie, na temat pewnej rzeczy, ty stwierdziles ze jestem marnym katolikiem, kompletnie mnie nie znajac
kulA
Rycerz forum

Postprzez rex » niedziela, 26 lis 2006, 15:58

nie .. Ty nie jestes katolikiem .. wybacz, ale taka prawda ..
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez kulA » niedziela, 26 lis 2006, 16:04

rex napisał(a):nie .. Ty nie jestes katolikiem .. wybacz, ale taka prawda ..

moze jakies argumety? ja moge powiedziec ze jestes komunista i co?
kulA
Rycerz forum

Postprzez rex » niedziela, 26 lis 2006, 16:13

no .. mnie o komunizm raczej ciezko oskarzyc .. w sumie czesciej tu słyszałem ze jestem faszysta .. tez nie udowodniono tego .. ale jako katolik musisz uznac nauczanie Magisterium, prawda? .. co prawda Magisterium zawiera dokumenty ktore moga byc omylne, ale nieomylne na pewno są te ktore to stwierdzaja .. np. bulla Unam Sanctam ;) .. jako katolik oczywiscie uznajesz ze Magisterium czyli Tradycja jest drugim źródłem Objawienia Bożego .. a wiec z nieomylnymi dokumentami musisz sie zgodzic .. wezmy wspomniany Syllabus bł. Piusa IX .. wymienia w nich błędy .. poczytaj http://www.wandea.org.pl/syllabus-errorum.htm ..
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez rex » niedziela, 26 lis 2006, 16:16

rex
Mistrz klawiatury

Postprzez kulA » niedziela, 26 lis 2006, 16:17

rex napisał(a):no .. mnie o komunizm raczej ciezko oskarzyc .. w sumie czesciej tu słyszałem ze jestem faszysta .. tez nie udowodniono tego .. ale jako katolik musisz uznac nauczanie Magisterium, prawda? .. co prawda Magisterium zawiera dokumenty ktore moga byc omylne, ale nieomylne na pewno są te ktore to stwierdzaja .. np. bulla Unam Sanctam ;) .. jako katolik oczywiscie uznajesz ze Magisterium czyli Tradycja jest drugim źródłem Objawienia Bożego .. a wiec z nieomylnymi dokumentami musisz sie zgodzic .. wezmy wspomniany Syllabus bł. Piusa IX .. wymienia w nich błędy .. poczytaj http://www.wandea.org.pl/syllabus-errorum.htm ..

sam uznales w innym temacie ze papierz mogl sie mylic, ja jako katolik uznaje nauke Chrystusa, Chrystus kazal milowac, nie pamietam zeby mowil cokolwiek o polityce, a moze sie myle? pokaz mi gdzie w biblii jest napisane choc slowo o magisterium, polityce etc.
kulA
Rycerz forum

Postprzez qrczak » niedziela, 26 lis 2006, 16:30

WZT napisał(a):
rex napisał(a):nie .. Ty nie jestes katolikiem .. wybacz, ale taka prawda ..

nie banujcie go prosze... tyle radosci....

A wlasnie jakie TY masz prawo do orzekania tego kto jest a kto niejest katolikiem???

Przy jego uwielbieniu do generała Franco zaraz obwoła sie hiszpańską inkwizycją. :lol:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez pr0zacRS2 » poniedziałek, 27 lis 2006, 02:44

Wiecie co... ja nie wierze w to ze to naprawdę było napisane w książce jakieś a raczej podręczniku :O no..... no jak można???? jak można mieć tak zryty berecik? :( przecież to nawet nie jest żałosne ja nawet nie wiem jak to nazwać. Ale jakby kiedyś w przyszłości moje dzieciaczki miały się tego uczyć to ja bym chyba wolał na daleki wchód wyemigrować.
pr0zacRS2
Nowicjusz

Poprzednia strona

Powrót do :: hydepark