kołysanka napisał(a):"likwidacja" bloków? no nie bardzo sobie to wyobrażam... a szczerze mówiąc, to te barwne aranżacje też mi jakoś nie leżą - coś takiego na tle kołobrzeskiej "Starówki"?
Kilka lat temu natomiast u zachodnich sąsiadów pojawiła się dość ciekawa koncepcja "humanizacji miasta" właśnie w kontekście bloków z wielkiej płyty. W skrócie polega to na hmm... "liftingu" elewacji takich bloków, ze szczególnym uwzględnieniem kondygnacji 0-2, które tak naprawdę stanowią nasze codzienne otoczenie. Modernizuje się blok jako całość, natomiast piętrom, że tak to ujmę, najbliższym ziemi, w sposób szczególny nadaje się charakter zbliżony do otaczającej zabudowy.
Pomysł myślę godny uwagi - również dla Kołobrzegu. Niestety fotami nie dysponuję...
ewe napisał(a):Ci panowie od Azbest-stop poza ładną nazwą grupy czy stowarzyszenia niewiele maja do zaoferowania , i niech nie liczą na kaskę z UNII. Przypisuja sobie pomysł , choć inni myślą o tym od wielu lat. Bo problemem nie jest kiedy go ściągnąć z bloków czy jakiegoś śmietnika i kiedy , tylko kto go zutylizuje , co z nim zrobić . I nie takie głowy jak z Kołobrzregu się nad tym zastanawiaja od lat.
Choć sama idea jest oczywiście dobra. A trzeba pamiętać ,że przy demontażu to dopiero sie narobi i kto te bloki póżniej ociepli , a raczej za co ?
Eureka napisał(a):Wielomiesięczna praca dała efekty, bo o tym się głośno mówi Jeszcze nie tak dawno temat ten był skrzętnie ukrywany, jako wstydliwy.
ewe napisał(a):Eureka napisał(a):Wielomiesięczna praca dała efekty, bo o tym się głośno mówi Jeszcze nie tak dawno temat ten był skrzętnie ukrywany, jako wstydliwy.
Efektu nagłośnienia oczywiście jak i samej idei likwidacji nie neguje , ale myslę , że na tym nagłośnieniu i łczeniu tego z polityka sie skończy . Choć oczywiście też jestem za likwidowaniem tego paskudztwa .I w ogóle jestem bardzo uczulony na ochrone środowiska.
Eureka napisał(a):ewe napisał(a):Eureka napisał(a):Wielomiesięczna praca dała efekty, bo o tym się głośno mówi Jeszcze nie tak dawno temat ten był skrzętnie ukrywany, jako wstydliwy.
Efektu nagłośnienia oczywiście jak i samej idei likwidacji nie neguje , ale myslę , że na tym nagłośnieniu i łczeniu tego z polityka sie skończy . Choć oczywiście też jestem za likwidowaniem tego paskudztwa .I w ogóle jestem bardzo uczulony na ochrone środowiska.
Jeszcze raz zapraszam do udziału w naszej akcji, choćby z tego względu, że mile widziani są ludzie o dynamicznej i twórczej osobowości, mający oryginalne pomysły - kreatywni.
Witamy!
Do współpracy zapraszamy ludzi o dynamicznej i twórczej osobowości, mających oryginalne pomysły - kreatywnych.
Demurrer napisał(a):Eureka napisał(a):ewe napisał(a):Eureka napisał(a):Wielomiesięczna praca dała efekty, bo o tym się głośno mówi Jeszcze nie tak dawno temat ten był skrzętnie ukrywany, jako wstydliwy.
Jeszcze raz zapraszam do udziału w naszej akcji, choćby z tego względu, że mile widziani są ludzie o dynamicznej i twórczej osobowości, mający oryginalne pomysły - kreatywni.Witamy!
Do współpracy zapraszamy ludzi o dynamicznej i twórczej osobowości, mających oryginalne pomysły - kreatywnych.
http://azbeststop.eu.pl/
![]()
![]()
Czy Wy w PO wszyscy wyuczonymi formułkami gadacie?
Wspólnie dochodzimy do wniosku, że na dzisiejsze czasy potrzebni są ludzie o dynamicznej i twórczej osobowości, mający oryginalne pomysły, ludzie kreatywni.
rex napisał(a): co do bloków jestem za wyburzeniem ..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 73 gości