Pamięć wyborcza

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Pamięć wyborcza

Postprzez pakuś » czwartek, 23 lis 2006, 23:18

Zamieszczony ok. 23 artykuł na kol24h :
"W czwartek rano Komitet Wyborczy Centroprawicy Razem został zawiadomiony przez mieszkańca osiedla Radzikowo o incydencie zaklejania plakatów wyborczych CR. Mężczyzna zauważył kobietę, która zaklejała plakat wyborczy Henryka Bieńkowskiego.

- To było jeszcze na dwa, trzy dni przed pierwszą turą wyborów – mówi pan Jerzy W. – Spacerowaliśmy z żoną wieczorem między godziną 19 a 20. Zauważyłem, że na słupie ogłoszeniowym jakaś kobieta zakleja plakat prezydenta Bieńkowskiego. Robiła to bardzo profesjonalnie, wyjątkowo wprawnie. Miała jakiś przyrząd, jakby packę z klejem, którą tylko pociągnęła i plakat już się trzymał. Nakleiła plakat z kandydatami na radnych z PO. Podszedłem, zapytałem dlaczego to robi. Wyglądała na około 30 lat, była ubrana elegancko. Odpowiedziała tylko „to trzeba zaklejać” i odeszła. Wsiadła do stojącego jakieś 20 metrów od tego słupa samochodu osobowego, zaparkowanego na ulicy Słowiczej. Za kierownicą siedział mężczyzna. Ale jego nie widziałem. Zapisałem jednak numery rejestracyjne auta, bo w momencie kiedy ruszał, były bardzo dobrze widoczne. A dzisiaj, kiedy taki krzyk się podnosi o zdzieraniu plakatów jednym czy drugim, zgłosiłem tę sprawę w Centroprawicy.
- Żaden komitet nie zawiadomił nas dzisiaj o takim incydencie – powiedział nam Łukasz Chruściel, rzecznik prasowy Komendy Powiatowej Policji w Kołobrzegu po godz. 15. Sprawdzaliśmy także później, zgłoszenie w tej sprawie do godz. 22 nie dotarło do dyżurnego policji. (has)"

Nic lepszego nie można było wymyśleć :lol: :lol: :lol: Gratuluje dziennikarzom . Zawsze wierzyłem że kiedyś powstanie lokalny brukowiec
pakuś
Twardziel

Postprzez Flo » czwartek, 23 lis 2006, 23:20

czym oni sie tam zajmuja :lol:
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Powrót do :: miasto kołobrzeg