Zastanawia mnie jedna rzecz:
fikcja?? mogę umówić Ciebie moderatorze z osobą tak załatwioną przez nasz wymiar sprawiedliwości, osoba ta dostała taką grzywnę, że przez kilka dobrych lat się nie wypłaci (około 63 tys. pln), sytuacja miała miejsce w szczecinie gdzie to panowie policjanci przyszli razem z przedstawicielami BSA (Buisness Software Alliance) i nakazem sądowym aby wydano dane osób pobierających pliki w "dość dużych ilościach", późniejsza kontrola zawitała wtem do jakiegoś 1000 mieszkań (klientów sieci kablowej notabene), odnośnie kołobrzegu doszły mnie pewne wieści, że łapali ludzi ale nie wiem z jakiej sieci oni byli
.
No tak czy siak najgorzej mają ci którzy udostępniają pliki bo inne wydarzenie z polski opowiada o złapaniu podejrzanego ktróry udostępniał pliki przez klienta sieci gnutella "bearshare" - zarzut nie samo ściąganie tylko udostępnianie.
w cenniku jest kilka błąedów:
każdy pojedynczy utwór mp3 - 3pln
każdy pojedynczy plik filmowy - 15pln
każdy pojedynczy program o wartości poniżej 200 pln - 15pln
każdy pojedynczy program o wartości powyżej 200pln - cena w pln x 3
+ grzywna zadana przez sąd nawet do 3x wartości całego zabespeczonego "materiału dowodowego"
jak się dobrze postaracie to za samego windowsa dostaniecie około 2400pln, miłego dnia dla posiadaczy lewych wind życzę!!
a dla wszystkich posiadających windę orginalną - gratulacje: mniejsze prawdopodobieństo że nakryją inny lewy soft na kompie!!
catch you later!!

ale to już temat na inną lekcję dzieci, cya!