[Seriale]

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

[Seriale]

Postprzez Flo » piątek, 17 lis 2006, 09:29

Czasem ciezko jest zasiąść do jakiegos tasiemca, ciezko kogos przekonac do "tracenia czasu na seriale. No ale...kilka ktorych ogladam jest interesujacych.

I prosilbym podarowac sobie pisanie o serialach polskich

LOST - 3 sezony

Lecial w TV ale nie ogladalem, dopiero pozniej zasiadlem do obejrzenia 1 i 2 sezonu, a nastepniei 3. Jak wiadomo jest teraz przerwa do 7 lutego.

Film wciaga, szczegolnie w 2 sezonie gdy zaczyna sie cos w koncu dziac. Sezon trzeci zas zaczyna wyjasniac wiekszosc spraw. Przewidziane jest okolo 7 sezonow, nie wiem jak oni sobie poradza z pomyslami. Ale serial godny polecenia.

Prison Break - 3 sezony

Jak dla mnie arcydzielo. Bardzo ciekawy scenariusz, jest to prawdopobnie remake. Swietna gra aktorska, polaczona z ciaglym napieciem i oczekiwaniem co planuje Scolfield glowny bohater. Dodac trzeba swieta gre T-Baga i urocza pania doktor Sare Tancredi.
Sezony sa 2. Balem sie ze 2 bedzie nudny ale pomysl na niego jest doskonaly.
Za tydzien zaczyna sie przerwa az do marca

One Tre Hill - 4 sezony

Serial obyczajowy. Wiedzialem o nim tylko tyle ze swietny kawalek Gavin DeGraw do niego zrobil. Zaczalem jednak ogladac. Juz po 2 odcinkach jestem pod ogromnym wrazeniem. Ciekawa historia dwoch przyrodnich braci i ich rodzin. Tak jak w porzednich filmach jest cos dla pan - mozna zawiesic oko na glownym bohaterze Lucasie, jak i dla panow - rownie urocza dziewczyna Nathana - Peyton. Jest tez sporo koszykowki.

That's 70's Show - Różowe Lata 70-te - 8 sezonow

Swietny serial komediowy ktory opowiada o garstce przyjaciol, ktorzy spotykaja sie u Erica w piwnicy, jezdza krążownikiem. Zyja sobie w latach 70'tych i miewaja pomysly jak rowniez problemy odpowiednie do tamtych lat. Ogromna ilosc smiechu.

Friends - Przyjaciele - 10 sezonow

Przezabawny serial o grupce przyjaciol, prawie kazdy kojarzy ten serial. Ta jak w Rozowych, znalezc tutaj mozna wiele bardzo wiele zabawnych sytuacji. W ciagu 10 sezonow, aktorzy dorastali i zobaczyc mozna na ile sie zmienili wygladem jak i charakterem
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez FiDo » piątek, 17 lis 2006, 20:44

szkoda mi na nie czasu :) ale kiedys...

Z archiwum X
Friends
Millenium
Sliders
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Flo » piątek, 17 lis 2006, 21:34

moze jestem inny ale az sie wzruszylem na 7 odcinku One Tree Hill :cry:
Flo
Arcymistrz

Postprzez Olcia » piątek, 17 lis 2006, 21:55

Gotowe na wszystko :twisted:
i Lost

to jest warte polecenia :D
Olcia
Rycerz forum

Re: [Seriale]

Postprzez Siostra » piątek, 17 lis 2006, 22:01

Flo napisał(a):

Ale dlaczego nie o polskich? A co to? od macochy? Ja sobie lubię pooglądać niektóre polskie głupotki. Zwłaszcza, że nie mam ich na zawołanie, a jeszcze mi "Polonię" buractwo wyłączyło! ;/ "Siedem życzeń" np, było fajowe! Albo "Tulipan". "Czterdziestolatek" też...
Co do innego pochodzenia, to mam kilka takich policyjnych, niektóre lekkie, inne bardziej przemyślane, ale nie znam tytułów polskich... :oops:
Za to lubię też taki amerykański, co w Pl puszczają, coś jak "Eksperci", ale ma trochę inny tytuł... nie pamiętam, ale na pewno znacie :)
Siostra
Twardziel

Postprzez Flo » piątek, 17 lis 2006, 22:23

Siostra napisał(a):
Flo napisał(a):

Ale dlaczego nie o polskich? A co to? od macochy? Ja sobie lubię pooglądać niektóre polskie głupotki. Zwłaszcza, że nie mam ich na zawołanie, a jeszcze mi "Polonię" buractwo wyłączyło! ;/ "Siedem życzeń" np, było fajowe! Albo "Tulipan". "Czterdziestolatek" też...
Co do innego pochodzenia, to mam kilka takich policyjnych, niektóre lekkie, inne bardziej przemyślane, ale nie znam tytułów polskich... :oops:
Za to lubię też taki amerykański, co w Pl puszczają, coś jak "Eksperci", ale ma trochę inny tytuł... nie pamiętam, ale na pewno znacie :)

bo zalozyciel tematu poprosil? Nie wsytarczy?
Flo
Arcymistrz

Postprzez rex » piątek, 17 lis 2006, 22:42

SLiders ok :)

a znacie Czynnik PSI? albo Airwolf? ;) ..
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez Olcia » piątek, 17 lis 2006, 22:51

rex napisał(a):SLiders ok :)

a znacie Czynnik PSI? albo Airwolf? ;) ..

kiedys to leciało na którymś z tych tvn, tv 7 czy cos w tym stylu.. teraz na tele5... obejrzało się kilka odcinków kilka lat temu :P teraz jakos nie chce wracac :P (zwłaszcza po odcinku, w którym jakieś roślinki zabijały swoich właścicieli :shock: ehh.. trauma z dzieciństwa :lol: )
Olcia
Rycerz forum

Postprzez FiDo » piątek, 17 lis 2006, 22:51

jasne, ze znamy. ale czynnik psi mi nie podchodzil :)

Twin Peaks byl swietny

czynnik na rtl7 lecial jak dobrze pamietam
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Siostra » piątek, 17 lis 2006, 22:55

Flo napisał(a):
bo zalozyciel tematu poprosil? Nie wsytarczy?

No jakoś nie. Temat jest "Seriale"
A jak ktoś polskie lubi...
Siostra
Twardziel

Postprzez FiDo » piątek, 17 lis 2006, 23:19

seriale to seriale.. polskie, amerykanskie - i tak wiekszosc do dupy :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Siostra » sobota, 18 lis 2006, 00:01

FiDo napisał(a):
Twin Peaks byl swietny

Się jakoś bałam tego filmu... w sensie atmosfera mnie nastrajała jakoś "strachowo".
Ale przypomniało mi się, że była przecież "Niewolnica Isaura". Dzisiaj się zastanawiam czy był to protoyp jakiejś "Różowej serii" brazylijskiej, tyle że "różowe" kawałki zostały wycięte... Ale oglądałam, pewnie! I jeszcze "Oszin" była - przypomniało mi się, bo właśnie oglądam program o wykorzystywanych Chińczykach...
Siostra
Twardziel

Postprzez FiDo » sobota, 18 lis 2006, 00:02

Lynchem inspiruje sie wielu artystow :twisted:
FiDo
Arcymistrz

Następna strona

Powrót do :: film