Gromek boi się debaty

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez kraall » piątek, 17 lis 2006, 20:39

Nagrywałeś, czy ci przyniesiono nagranie?
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » piątek, 17 lis 2006, 20:43

Choć po raz kolejny ciągniesz rozmowę w off top, to odpowiem, słuchałem w radio. I nie napisałem tego złośliwie, tylko z pewnym zaniepokojeniem.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kraall » piątek, 17 lis 2006, 20:55

Ty off topy sadzisz cały czas i ci tego nie wytykam. Jeżeli jest tak jak piszesz to gratuluję pamięci. A o której słuchałeś tej wypowiedzi?
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » piątek, 17 lis 2006, 21:00

Był to wywiad z panem Wieczorkiem, przed 16.00. Jeżeli tak się wypowiada pan Gromek, to nie dziwię się "wściekłości" pana Karpiniuka. Najlepiej by było chyba, gdyby nic nie mówił. Ciekawe dlaczego?
Pamięć plus ołówek czynią cuda.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Eureka » piątek, 17 lis 2006, 21:01

Konsul, wszyscy wiemy, że Gromek krasomówcą nie jest. Jest człowiekiem czynu. Jego przystępny sposób bycia jest bardzo dobrze odbierany przez wszystkie opcje polityczne. Nie budzi On tylu kontrowersji, co Bieńkowski. Każdy z nas popełnia błędy językowe. Twój idol również. Mnie irytuje, ja on z kwaśną mina mówi: żeśmy, cośmy itd. Odpycha na pierwszy rzut oka. Gromek natomiast ze swoją bezpośredniości jest do zaakceptowania przez większość mieszkańców i nic na to nie poradzisz. Wasze mistyfikatorskie zabiegi nic nie dają.
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » piątek, 17 lis 2006, 21:08

A tu nie chodzi o błedy językowe, a o znajomość przepisów prawa. Taka ustawa jak " prawo zamówień publicznych" istnieje, i .... można zadzwonić, żeby posprzątali... Szok, Szok, Szok.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez wredniak » piątek, 17 lis 2006, 21:32

Konsul napisał(a):Myślę, że temat już dawno uciekł od głównego wątku tego topiku.W gorącej atmosferze jest to nieuniknione, i tu prośba do adminów, aby tak to właśnie potraktowali.
Dziś w radio wypowiadał się pan Gromek, na pytanie o sprywatyzowanie spółek odpowiedział coś takiego: "Nie no nie można zrobić, aby se zieleń prywatna była, nie, przecież teraz można zadzwonić i zawsze posprzątają lub kostkę w ulicy położą".
Mi brak słów na to.
I po to ma być debata, aby pokazać też wiedzę o zarządzaniu miastem, wiedzę, wiedzę, wiedzę, a nie puste hasła o dynamice i skuteczności. To ostatnie można przypisać Ebi Smolarkowi.

Posluchaj wypowiedzi pana L. Walesy jako dzialacza zwiazkowego i jako prezydenta.
Jesli nie masz takiej mozliwosci to mozesz sluchac panow Kaczynskich, bywa jeszcze lepsza jazda. Podobno bardzo wyksztalceni, inteligentni to panowie i pelnia najwyzsze w naszym panstwie.

Wracajac do tematu to moim zdaniem debata jest teraz zbedna. Mialaby sens przed pierwsza tura wyborow aby zaprezentowac i dac mozliwosc porownania programow. Teraz nie dowiemy sie niczego nowego.
Nie zawsze bardziej wyszczekany ma racje a czesto gorszy mowca bywa lepszym organizatorem.
wredniak
Ważniak

Postprzez Konsul » piątek, 17 lis 2006, 22:12

Przed I turą debata miała sens, ponieważ została "rozmyta" na wszystkich kandydatów. Teraz, kiedy pozostało jedynie dwóch, i ta debata naprawdę jest potrzebna już nagle traci sens. Pomijam, że jest to nielogiczne. Ale, czy im mniejsza liczba kandydatów, tym większa szansa na wygraną jednego z nich, a więc z dużą dozą prawdopodobieństwa to co mówią, zaistnieje w naszym mieście. I teraz, jeżeli jeden z nich nie chce, nie może, nie potrafi powiedzieć niczego konkretnego, to logiczny ciąg wydarzeń jest jasny.
Wtrącenie do tej dyskusji, panów" L. Wałęsy, L. Kaczyńskiego i J. Kaczyńskiego jest ze wszech miar niezrozumiałe. Wrzucenie głównej dyskusji na tory poboczne? Dobry chwyt, ale się teraz nie udał.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Eureka » piątek, 17 lis 2006, 22:14

Konsul napisał(a):A tu nie chodzi o błedy językowe, a o znajomość przepisów prawa. Taka ustawa jak " prawo zamówień publicznych" istnieje, i .... można zadzwonić, żeby posprzątali... Szok, Szok, Szok.

Przecież bawiły Cię błędy językowe a teraz piszesz o zamówieniach publicznych?
Szok, Szok, Szok, to wy już przyżyliście, jak wbrew waszym przypuszczeniom Janusz Gromek wszedł do drugiej tury. Teraz pozostało wyciągnąć wnioski z błędów, które przez kolejne lata popełniała ekipa rządząca pod egidą Bieńkowskiego. Zacznijcie zmieniać język komunikowania od tego forum a za kilka lat możecie liczyć na krótką pamięć wyborców i błędy Waszych następców.
Eureka
V.I.P

Postprzez mauritus » piątek, 17 lis 2006, 22:18

Są dwa błędy , azbest za darmo na koszt mieszkańców i ulica Kresowa z powodu błędów projektanta.
mauritus
Terminator

Postprzez Konsul » piątek, 17 lis 2006, 22:20

Eureka napisał(a):
Konsul napisał(a):A tu nie chodzi o błedy językowe, a o znajomość przepisów prawa. Taka ustawa jak " prawo zamówień publicznych" istnieje, i .... można zadzwonić, żeby posprzątali... Szok, Szok, Szok.

Szok, Szok, Szok, to wy już przyżyliście, jak wbrew waszym przypuszczeniom Janusz Gromek wszedł do drugiej tury. Teraz pozostało wyciągnąć wnioski z błędów, które przez kolejne lata popełniała ekipa rządząca pod egidą Bieńkowskiego. Zacznijcie zmieniać język komunikowania od tego forum a za kilka lat możecie liczyć na krótką pamięć wyborców i błędy Waszych następców.

Wszelkie "przypuszczenia" nakazywały uwzględnić Pana Gromka w II turze, skąd ta sygestia w ogóle?
Mnie nie bawią błędy językowe, a przeraża nieznajomość prawa przez pana Gromka, to mnie martwi. Błędy komunikacyjne, jak piszesz, a nieznajomość procedur prawnych, a co za tym idzie naruszenie prawa, to gatunkowo odrębne sprawy. I to bardzo.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Eureka » piątek, 17 lis 2006, 22:34

Konsul napisał(a):
Eureka napisał(a):

Wszelkie "przypuszczenia" nakazywały uwzględnić Pana Gromka w II turze, skąd ta sygestia w ogóle?
Mnie nie bawią błędy językowe, a przeraża nieznajomość prawa przez pana Gromka, to mnie martwi. Błędy komunikacyjne, jak piszesz, a nieznajomość procedur prawnych, a co za tym idzie naruszenie prawa, to gatunkowo odrębne sprawy. I to bardzo.

Mocną stroną Janusz Gromka jest umiejetność komunikowania. Żeby nie popełniać błędów ma od tego urzędników, którzy są fachowcami i przygotowują dokumenty. Prezydent wyznacza zadania i rozlicza z ich wykonania. Nie ma co drzeć szat. Przecież Bieńkowski zatrudnił samych fachowców. Ja jestem spokojny. Jak znam Janusza Gromka, nie będą mogli się pomylić, bo im nie pozwoli. No, chyba, że zrobią to celowo.
Eureka
V.I.P

Postprzez j0shu4 » piątek, 17 lis 2006, 22:34

za dzisiejszy dzien obydwaj kandydaci maja wynik 1:1
prezydent czytajacy z kartki i przyszly prezydent zbyt wylewny i szczery w niektorych tematach ktorym nalezaloby sie przyjrzec dokladniej
mam nadzieje ze do debaty jednak nie dojdzie , zbyt malo w nas wiary w ludzi zeby jeszcze ja tracic
ps. OT - slyszalem ostatnio wypowiedz pewnego madrego pana ktory publicznie oznajmil ze na obecnego prezydenta glosujua tylko dewotki i stare zgredy , przyznam szczerze ze wstrzasnelo mna - primo to moja sprawa na kogo glosuje i wypraszam sobie takie [beeeep] niezaleznie od opcji ktora popieram - secundo zdziwilibyscie sie jakim oburzeniem zareagowali zwykli sluchacze na taki manifest i sadze ze podobnie byloby gdyby padlo to w strone SLD czy PO , wyrazanie takich sadow zwlaszcza przez ludzi uwazanych za naukowe autorytety to zenujaca zapowiedz intelektualnej pauperyzacji naukowca
czasem lepiej pisac ksiazki niz wypowiadac sie do mikrofonu
j0shu4
Moderator

Postprzez rex » piątek, 17 lis 2006, 22:52

szczerze mowiac wolałbym prezydenta ktory nie umie sie wysławiac i musi czytac z koartki chociazby ale jednak zeby wiedział co i jak i miał dobrze pomysły .. p. Gromek nie chcący prywatyzacji - ot, widac ze PO to łżeliberałowie .. w Szczecinie to samo .. tylko gadaja że są liberalni ale pomysłów zadnych ..

ponadto czym rozni sie typowy polityk (nawet i lokalny) od Kononowicza? ..

praktycznie niczym .. jeden i drugi mowi co to on nie zrobi ale pomysłów jak to zrobic nie ma .. z tym ze Kononowicz ma przewage: on naprawdę chce!
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez McCool » piątek, 17 lis 2006, 22:58

rex napisał(a):p. Gromek nie chcący prywatyzacji - ot, widac ze PO to łżeliberałowie .. w Szczecinie to samo .. tylko gadaja że są liberalni ale pomysłów zadnych ..

coś Ci się pomyliło rex, z tego co mi wiadomo pan Gromek jest bezpartyjny, więc nie utożsamiaj go z poglądami PO :)
McCool
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg