Herb miasta w kampanii

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Vin » poniedziałek, 6 lis 2006, 16:51

mnie herb na ulotkach nie przeszkadza
bo niby dlaczego ma przeszkadzac ?
bardzo dobrze, że jest
niektorzy zobacza go po raz pierwszy
a malo lat wcale nie maja
tak tak

i tyle

i chcialam dodac, z enie wiem jak jest w prawie, bo mi sie nie chce czytac postow

buziaki
Vin
Uzależniony

Re: Herb miasta w kampanii

Postprzez dziadek » poniedziałek, 6 lis 2006, 17:27

simplicissimus napisał(a):Na plakatach z karykaturą Henryka Rupnika i na stronie internetowej Janusza Gromka znajduje się herb miasta. Występuje on także na planszach wyborczych PO w infotekście, który emituje Telewizja Kablowa Kołobrzeg. Okazuje się, że herb został wykorzystany w kampanii wyborczej nielegalnie. Nikt nie uzyskał na to zgody Urzędu Miasta. Niestety.

Podobny numer wycięła PO w Toruniu.
http://miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,3713645.html

Nie ma, jak znajomość prawa.

...w jednym przypadku,delikatnie mowiąc - autor postu minął sie z prawda. :)
dziadek
Twardziel

Postprzez padalec_ » poniedziałek, 6 lis 2006, 17:55

Herb Kołobrzegu to taka kaczka i dwie pałki i jakieś tam jeszcze inne rysuneczki? I nie można ich używać tak jak flagi i godła państwowego z okazji wyborów jakichkolwiek, np. żeby podkreślić swoją wyższość moralną, kołobrzeskość, solidarność i "Balcerowicz musi odejść"?
padalec_
Twardziel

Postprzez mauritus » poniedziałek, 6 lis 2006, 18:24

padalec_ napisał(a):Herb Kołobrzegu to taka kaczka i dwie pałki i jakieś tam jeszcze inne rysuneczki? I nie można ich używać tak jak flagi i godła państwowego z okazji wyborów jakichkolwiek, np. żeby podkreślić swoją wyższość moralną, kołobrzeskość, solidarność i "Balcerowicz musi odejść"?

bez komentarza.
mauritus
Terminator

Postprzez padalec_ » poniedziałek, 6 lis 2006, 18:31

mauritus napisał(a):
padalec_ napisał(a):Herb Kołobrzegu to taka kaczka i dwie pałki i jakieś tam jeszcze inne rysuneczki? I nie można ich używać tak jak flagi i godła państwowego z okazji wyborów jakichkolwiek, np. żeby podkreślić swoją wyższość moralną, kołobrzeskość, solidarność i "Balcerowicz musi odejść"?

bez komentarza.

ręce opadają.
padalec_
Twardziel

Postprzez mauritus » poniedziałek, 6 lis 2006, 18:32

Jest prawo i TY dzięki Bogu.
mauritus
Terminator

Postprzez kraall » poniedziałek, 6 lis 2006, 18:39

mauritus napisał(a):Całe prawda, Prezydenta już o tym fakcie poinformowałem około tygodnia temu, zasługa w tym też Konsula. Nie wiem jakie kroki podejmie.

Przepraszam, a pan Prezydent ma jakieś prawa do herbu miasta? Ja odnoszę wrażenie, że ci co wpadli na ten pomyśł zasługują na pochwałę. Tak wyraźna identyfikacja z miastem, a nie z układem, chwyta za serce i pokazuje po co PO idzie do wyborów.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » poniedziałek, 6 lis 2006, 18:41

A czy Pan Bieńkowski wykorzystuje w swojej kampanii herb miasta Kołobrzeg. Nie. Bo nie ma do niego praw.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez padalec_ » poniedziałek, 6 lis 2006, 18:44

mauritus napisał(a):Jest prawo i TY dzięki Bogu.

Dziękuję. Jestem zaszczycony.
padalec_
Twardziel

Postprzez mauritus » poniedziałek, 6 lis 2006, 18:45

kraall napisał(a):
mauritus napisał(a):Całe prawda, Prezydenta już o tym fakcie poinformowałem około tygodnia temu, zasługa w tym też Konsula. Nie wiem jakie kroki podejmie.

Przepraszam, a pan Prezydent ma jakieś prawa do herbu miasta? Ja odnoszę wrażenie, że ci co wpadli na ten pomyśł zasługują na pochwałę. Tak wyraźna identyfikacja z miastem, a nie z układem, chwyta za serce i pokazuje po co PO idzie do wyborów.

Tak ma prawa do herbu..w sensie decyzyjnym.
mauritus
Terminator

Postprzez kraall » poniedziałek, 6 lis 2006, 18:46

On szczególnie powinien się w kampanii identyfikować z miastem. Dlaczego tego nie robi - nie miem? Może wstydzi się minionych czterech lat?
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » poniedziałek, 6 lis 2006, 18:53

Na jakiej podstawie twierdzisz, że się nie identyfikuje? Ponieważ przestrzega prawa w przedmiotowej sprawie herbu?
Na każdym kroku podkreśla dokonania swojej kadencji, nie ma się czego wstydzić, wręcz przeciwnie.
Konsul
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg