Kobieta - matka w Polsce

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 19:43

barmaid napisał(a): Ale w zasadzie, to nikogo teraz nie chcą zatrudniać.... :evil:

dokladnie...moze jak troche firm zbankrutuje pracodawcy zmienia nastawienie do pracownikow...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez barmaid » piątek, 3 lis 2006, 19:47

A gówno tam zmienią.... Troche ich tez rozumiem. Mój mąż ma firmę i nie stać go na zatrudnianie pracownika...to też sa ogromne koszty.... I dlatego pracuje ja.... :wink:
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 19:48

barmaid napisał(a):A gówno tam zmienią.... Troche ich tez rozumiem. Mój mąż ma firmę i nie stać go na zatrudnianie pracownika...to też sa ogromne koszty.... I dlatego pracuje ja.... :wink:

taa...tania sila robocza... :wink:
Stavro
Rycerz forum

Postprzez dziewuszka » piątek, 3 lis 2006, 19:50

barmaid napisał(a):Na zachodzie również nie bywa różowo. Ale masz rację...standard rodzenia chociażby... dostep do specjalistycznej opieki zdrowotnej w ramach ubezpieczenia... etc.etc....

Nie tylko barmaid.. :)
Jest jeszcze wiele espektów..
Choćby na przykład tzw. socjal w Niemczech, u nas zwie to sie "rodzinne".
Tam nikt nie pyta ile i czy w ogóle matka zarabia, nalezy się do trzech lat na każde dziecko i finito. I nie są to kwoty których teoretycznie nie widać - tak jak w Polsce, pomijająć fakt ile kobiety muszą się naznosić paierów żeby te parę groszy (śmiech!) dostać.
Cięzko tez nie zwrócić uwagi na tzw. kryteria jakie trzeba spełniać, aby zasłużyć na tę kupe kasy :)
Normalnie funkcjonująca rodzina (mam na myśłi posiadanie pracy) nie ma szans na ten ogromny majątek, który miesiąc w miesiąc szanowna Rzeczpospolita Polska nam funduje :D
dziewuszka
Mistrz klawiatury

Postprzez barmaid » piątek, 3 lis 2006, 19:53

A wiecie co jest śmieszne? Mi sie tam nie przelewa...ale nawet nie mysle by wyciagac rekę po jakies pieniądze od państwa. A znam osoby majętne...naprawdę.... i wyciagają....po te 4o -pare zlotych na dziecko zasilku rodzinnego.Szczyt!! :evil:
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 19:55

barmaid napisał(a):A wiecie co jest śmieszne? Mi sie tam nie przelewa...ale nawet nie mysle by wyciagac rekę po jakies pieniądze od państwa. A znam osoby majętne...naprawdę.... i wyciagają....po te 4o -pare zlotych na dziecko zasilku rodzinnego.Szczyt!! :evil:

im ktos ma wiecej kasy...tym bardziej jest skapy...dlatego jest bogaty...

jak te niemiaszki co zbieraja kase cale zycie zeby na starosc mercem jezdzic... ;/
Stavro
Rycerz forum

Postprzez K@sia » piątek, 3 lis 2006, 19:56

Wciąż gadaja ze jesteśmy "starzejącym" sie społeczeństwem...a nie robią nic zeby zachecic nas do bycia matkami....zamiast podwyższać podatki dla bezdzietnych rodzin powinni wziąć przykład z Węgier i obniżać podatki dla rodziców...np. o pare procent za kazde dziecko..to mogłoby spowodowac wzrost urodzen

oprócz tego zapewnic godziwe warunki porodu-obecnie ludzie w szpitalach traktowani sa jak intruzi....

pracodawcy...coz...zastanawia mnie czemu nie traktuja tak samo mlodych ojcow...?.wkoncu kobieta sama nie zrobila sobie dziecka i sama go nie wychowuje (naogół).....

rany w jakim my popapranym kraju zyjemy...:(
K@sia
Ważniak

Postprzez barmaid » piątek, 3 lis 2006, 19:59

A niech sobie jeżdżą.... jak ich na to stać. Mnie nie będzie wiem o tym.... bo od 6 lat nikt nie płaci za mnie składek emerytalnych...a pracuję.... Koszmar...zaczynam sie bać oto, za co będe żyła na starość :cry:
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 20:00

barmaid napisał(a):A niech sobie jeżdżą.... jak ich na to stać. Mnie nie będzie wiem o tym.... bo od 6 lat nikt nie płaci za mnie składek emerytalnych...a pracuję.... Koszmar...zaczynam sie bać oto, za co będe żyła na starość :cry:

moze nie dozyjesz :wink: po co martwic na zapas :P
Stavro
Rycerz forum

Postprzez barmaid » piątek, 3 lis 2006, 20:02

No dzieki.... muszę zyć i to dłuuuugo by wychować mądrego, produktywnego,młodego obywatela....Tylko kto to doceni?? cyganka mi powiedział, że 96 lat, wiec mam powody do strachu :lol:
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 20:06

barmaid napisał(a):No dzieki.... muszę zyć i to dłuuuugo by wychować mądrego, produktywnego,młodego obywatela....Tylko kto to doceni?? cyganka mi powiedział, że 96 lat, wiec mam powody do strachu :lol:

a jakie budżet ma z Ciebie korzyści :?: :?: :P

pomyśl o budżecie...nie bądz egoistką... :wink:
Stavro
Rycerz forum

Postprzez barmaid » piątek, 3 lis 2006, 20:08

płace podatki kolego...od umów zlecenia i umów o dzieło tez sie takowe płaci....
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 20:09

barmaid napisał(a):płace podatki kolego...od umów zlecenia i umów o dzieło tez sie takowe płaci....

oki...to prosze o wybaczenie kolezanke... :)
Stavro
Rycerz forum

Postprzez dziewuszka » piątek, 3 lis 2006, 20:09

K@sia napisał(a):Wciąż gadaja ze jesteśmy "starzejącym" sie społeczeństwem...a nie robią nic zeby zachecic nas do bycia matkami....zamiast podwyższać podatki dla bezdzietnych rodzin powinni wziąć przykład z Węgier i obniżać podatki dla rodziców...np. o pare procent za kazde dziecko..to mogłoby spowodowac wzrost urodzen

oprócz tego zapewnic godziwe warunki porodu-obecnie ludzie w szpitalach traktowani sa jak intruzi....

pracodawcy...coz...zastanawia mnie czemu nie traktuja tak samo mlodych ojcow...?.wkoncu kobieta sama nie zrobila sobie dziecka i sama go nie wychowuje (naogół).....
rany w jakim my popapranym kraju zyjemy...:(

Taki mały szczegól... A kto chodzi na zwolnienia jak maleństwo choruje :D

I masz odpowiedź :D

[color=cyan]barmaid - [/color] właśnie dlatego, że to tak niska kwota, wydaje się żenującym po nią sięgać :)
A propos majętnych ludzi.. To chyba kłamią, bo skoro faktycznie mają peiniadze, to teopretycznie nic im się nie należy..,
Ale tak to jest, niektórym pluje się w twarz, a oni mówią , że deszcz pada....
dziewuszka
Mistrz klawiatury

Postprzez K@sia » piątek, 3 lis 2006, 20:17

No coż dziewuszka naogó matki zajmuja sie brzdacami gdy choruja.....ale znam tez przypadki ze ojcowie biora zwolnienia..i jakos nie robi sie im z tego powodow wyrzutów....

czyzby nadal dyskryminowalo sie kobietki w naszym kraju?
K@sia
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark