debata "prezydencka"

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

debata "prezydencka"

Postprzez irmc » piątek, 3 lis 2006, 19:33

No i przed chwilą oglądając TKK pozbyliśmy się chyba ostatnich wątpliwości co do pytania , kto powinien zostać prezydentem Kołobrzegu. Pomiędzy niektórymi kandydatami różnica w przygotowaniu merytorycznym do pełnienia tej funkcji , jak i w sposobie werbalizowania swoich poglądów wynosiła przynajmniej kilka klas. I CO WY NA TO???!!!
irmc
Twardziel

Postprzez McCool » piątek, 3 lis 2006, 19:37

Rozum Rozwaga Rozsądek - te trzy cechy (a nie słowa rzucone na wiatr) po tej debacie wyborczej jeszcze bardziej uwypukliły się u mojego kandydata na prezydenta Kołobrzegu. Jak dla mnie wybór jest jeden - Henryk Rupnik.
McCool
Rycerz forum

Postprzez stefan » piątek, 3 lis 2006, 19:41

Wybory coraz bliżej. Na kogo głosować? Jaki powinien być prezydent naszego miasta?

Jak pisze w swojej książce Tomasz Lis „Polska głupcze’’ „Mistrzami w okłamywaniu ludzi byli komuniści ,a sztukę wciskania bredni ”ciemnemu ludowi” sprawnie opanowali postkomuniści „…Tak więc rodzi się pytanie czy dalej należy ufać ludzia (czyt. Kandydatom)
z tego ugrupowania.
Prezydentem powinien być człowiek ,który ma a przede wszystkim chce mieć kontakt ze zwykłymi mieszkańcami miasta (a czy taki kontakt i czy taką osoba wogóle jest obecny prezydent???)
Janusz Gromek nie jest na pewno krasomówcą , ani politykiem (czyt. gadającą głową) ale jest szczerym ,otwartym człowiekiem, który zna życie z wielu trudnych stron. Przechodził niemal wszystkie szczeble społeczne , dlatego rozumie i dostrzega problemy zwykłych ludzi. Będzie umiał wysłuchać i skorzystać ze spostrzeżeń i rad innych , a nie tylko uważać się za nieomylnego i wszystko wiedzącego prezydenta.
Jest osobą , która odniosła już sukces zarządzając szkołą, która stała się w ostatnich latach jedną z najlepszych w województwie i najbardziej znaną i ceniona w Kołobrzegu.
Jest osobą zdecydowaną i zdyscyplinowaną a zarazem przyjacielska .Dlatego cieszy się szacunkiem wśród młodzieży. (mimo że dzisiaj młodzież bywa trudna w wychowaniu oraz w bezpośrednim kontakcie) Ma dalsze pomysły na kontynuowanie (nie rządzenie) współpracy z młodzieża oraz wsparcie lokalnego sportu oraz rozwój naszego miasta.
Jest to człowiek skromny , dlatego niezbyt lubi chwalić się swoimi osiągnięciami .Nie wręczanie medali przy blasku fleszy , ale zdobywanie ich uporczywa praca ,również dla innych- to Jego cel.

obiektywny
stefan
Bywalec

Postprzez Konsul » piątek, 3 lis 2006, 19:42

Zawsze najlepszym kandydatem jest ten, kto ma największe doświadczenie. Spójrzmy na to z punktu widzenia pracodawcy, komu najlepiej powierzyć swoją firmę. Jak dla mnie panu Bieńkowskiemu. Rupnik kształcił się do zarządzania w-g radzieckich wytycznych, więc może nie do końca rozumieć wolnorynkowych zasad. Pan Gromek ma ładny uśmiech, i normalnie kocha wszytskich i wszystko, reszta to milczenie.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mauritus » piątek, 3 lis 2006, 19:44

Stefan , jak oceniasz tą najlepszą szkołę.
mauritus
Terminator

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 19:45

Konsul napisał(a): Rupnik kształcił się do zarządzania w-g radzieckich wytycznych, więc może nie do końca rozumieć wolnorynkowych zasad. .

a wy ciagle to samo...za 20 lat dalej bedziesz to ludziom wypominal :?: :?: :?:
Stavro
Rycerz forum

Postprzez stefan » piątek, 3 lis 2006, 19:46

rozum rozwaga rosądek -to tylko słowa
przes kilkadziesiąd lat rzucane i dalej chcecie sie na to łapać

to..."POLSKA GŁUPCZE"
stefan
Bywalec

Postprzez EKG » piątek, 3 lis 2006, 19:58

Dla mnie jest to nadal wybór "najmniejszego" zła. Żaden z kandydatów nie powala na kolana, za "starymi" ciągle się coś ciągnie, nowi bez wyrazu, zero ikry. Mieszanie we własnym sosie.
EKG
Ważniak

Postprzez Konsul » piątek, 3 lis 2006, 19:59

Stavro napisał(a):
Konsul napisał(a): Rupnik kształcił się do zarządzania w-g radzieckich wytycznych, więc może nie do końca rozumieć wolnorynkowych zasad. .

To nie chodzi o wypominanie, a styl rządzenia i patrzenia na sprawy, wykształcony podług pewnych wartości, idei i przekonań. Tak nagle to wyparowało? Wątpię.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez dziewuszka » piątek, 3 lis 2006, 20:15

Konsul napisał(a):
Stavro napisał(a):

To nie chodzi o wypominanie, a styl rządzenia i patrzenia na sprawy, wykształcony podług pewnych wartości, idei i przekonań. Tak nagle to wyparowało? Wątpię.

No teraz to mnie rozbawiłeś... Może to nie jego wina, że się kształcil w takich czasach? Miej pretensje do jego rodziców... Poza tym czas nie stoi w miejscu.. Nawet moja babcia zmieniła poglądy i zapatrywania na wiele spraw, a uwierz mi jest duuużo starsza od Rupnika :)
dziewuszka
Mistrz klawiatury

Postprzez McCool » piątek, 3 lis 2006, 20:26

Konsul napisał(a):
Stavro napisał(a):

Z tego co mi wiadomo w Urzędzie Marszałkowskim jeszcze puczu nie zorganizował, władzy nie obalił, a siebie wodzem nie ogłosił. Chyba że o czymś nie wiem :)
McCool
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » piątek, 3 lis 2006, 20:30

Musi mieć doświadczenie w samorządzie dluższe niż jedna kadencja. Takich jest czterech.
Musiał pełnic funkcje kierownicze w samorządzie - takich jest trzech (z tej czwórki).
Z tej trójki obstawiam Rupnika. Pozostałym zyczę dobrego wyniku.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » piątek, 3 lis 2006, 20:50

dziewuszka napisał(a):
Konsul napisał(a):
Stavro napisał(a):

No teraz to mnie rozbawiłeś... Może to nie jego wina, że się kształcil w takich czasach? Miej pretensje do jego rodziców... Poza tym czas nie stoi w miejscu.. Nawet moja babcia zmieniła poglądy i zapatrywania na wiele spraw, a uwierz mi jest duuużo starsza od Rupnika :)

Wszyscy z kandydatów kształcili się w "tamtych czasach", na nauki do ZSRR jednak nie jeździli, a i jakoś nie za bardzo wierzyli ( chyba ) w wspaniałość słusznie minionego systemu. Mnie osobiście nie przekonuje ktoś, niezależnie od upływu czasu, kto wierzył w ideały PRL-u, a teraz chce mieć legitymację do nauk zasad demokracji i zarządzania według jej wartości.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mauritus » piątek, 3 lis 2006, 21:26

[quote="BLAaa"]Musi mieć doświadczenie w samorządzie dluższe niż jedna kadencja. Takich jest czterech.
Musiał pełnic funkcje kierownicze w samorządzie - takich jest trzech (z tej czwórki).
Z tej trójki obstawiam Rupnika. Pozostałym zyczę dobrego wyniku.[/quote

BLAaa nam kryteria ustale.
mauritus
Terminator

Postprzez irmc » piątek, 3 lis 2006, 21:38

stefan napisał(a):Wybory coraz bliżej. Na kogo głosować? Jaki powinien być prezydent naszego miasta?

Jak pisze w swojej książce Tomasz Lis „Polska głupcze’’ „Mistrzami w okłamywaniu ludzi byli komuniści ,a sztukę wciskania bredni ”ciemnemu ludowi” sprawnie opanowali postkomuniści „…Tak więc rodzi się pytanie czy dalej należy ufać ludzia (czyt. Kandydatom)
z tego ugrupowania.
Prezydentem powinien być człowiek ,który ma a przede wszystkim chce mieć kontakt ze zwykłymi mieszkańcami miasta (a czy taki kontakt i czy taką osoba wogóle jest obecny prezydent???)
Janusz Gromek nie jest na pewno krasomówcą , ani politykiem (czyt. gadającą głową) ale jest szczerym ,otwartym człowiekiem, który zna życie z wielu trudnych stron. Przechodził niemal wszystkie szczeble społeczne , dlatego rozumie i dostrzega problemy zwykłych ludzi. Będzie umiał wysłuchać i skorzystać ze spostrzeżeń i rad innych , a nie tylko uważać się za nieomylnego i wszystko wiedzącego prezydenta.
Jest osobą , która odniosła już sukces zarządzając szkołą, która stała się w ostatnich latach jedną z najlepszych w województwie i najbardziej znaną i ceniona w Kołobrzegu.
Jest osobą zdecydowaną i zdyscyplinowaną a zarazem przyjacielska .Dlatego cieszy się szacunkiem wśród młodzieży. (mimo że dzisiaj młodzież bywa trudna w wychowaniu oraz w bezpośrednim kontakcie) Ma dalsze pomysły na kontynuowanie (nie rządzenie) współpracy z młodzieża oraz wsparcie lokalnego sportu oraz rozwój naszego miasta.
Jest to człowiek skromny , dlatego niezbyt lubi chwalić się swoimi osiągnięciami .Nie wręczanie medali przy blasku fleszy , ale zdobywanie ich uporczywa praca ,również dla innych- to Jego cel.

obiektywny
TY,STEFAN,JAK ON TAKI DOBRY W TEJ SZKOLE , TO MOŻE SZKODA ABY SIĘ MARNOWAŁ JAKO PREZYDENT? :wink: MŁODZI W SZKOŁACH POTRZEBUJĄ WZORCÓW I AUTORYTETÓW.SAM WIDZISZ , CO SIĘ DZIEJE.A MŁODZI TO NASZA PRZYSZŁOŚĆ-WARTO O NIĄ ZADBAĆ
irmc
Twardziel

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg