Czechowski musi przeprosić

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Hong » piątek, 3 lis 2006, 07:42

... i tak będzie wyglaać nasza przyszła rada ;/
brudna, brzydka, negatywnej walki o ... (kto wiekszy idiota)
i wymioty ;/
Hong
Twardziel

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 07:53

Hong napisał(a):... i tak będzie wyglaać nasza przyszła rada ;/
brudna, brzydka, negatywnej walki o ... (kto wiekszy idiota)
i wymioty ;/

a wygladala kiedys inaczej :?:

teraz to mzoe tylko bedzie ekstremalna wersja...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Hong » piątek, 3 lis 2006, 07:56

:lol: wersja hard :lol:
Hong
Twardziel

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 08:09

Hong napisał(a)::lol: wersja hard :lol:

core i grupowy...

zycie...walka o wladze zawsze byla nieczysta...

ale zeby tak zazarcie walczy o podrzedny stolek w podrzednym miescie(nic nie ujmujac naszemu pieknemu miastu)

a bija sie tak jakby byli powaznymi politykami(a czasami ciezko ich nazawac samorzadowcami) i walczyli o wladze nad swiatem...

:?: :?: :?: kto to zrozumie...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez mauritus » piątek, 3 lis 2006, 08:36

simplicissimus napisał(a):
ŁUkasz napisał(a):Tak, taki był wniosek, jednak sąd odrzucił go w części dotyczącej TKK. Zapytaj, bo jak radził mi ubieranie swoich myśli w słowa jeden z dziennikarzy- mijasz się z prawdą.

Uważam, że warto było. Warto było widzieć jak HB mija się z prawdą, Warto było dowiedzieć się, że HB moim zdaniem poniżył Kazimierza Ujazdowskiego poprzez wypowiedź, że nie odpowiada za słowa ministra popierającego go, Warto było się dowiedzieć, że nie ma nic wspólnego z wydaniem "Budownictwa po kołobrzesku...". Warto było, aby nie dopuścić do tego moralnego skandalu, do jakiego zamierzano się posunąć. Gdyby nie postawa osób, które nie boją się artykułować swoich mysli, dziś Kołobrzeg byłby prywatnym folwarkiem Henryka Bieńkowskiego. Nie jestem dumny z przegranego procesu. Wstydzę się, że nie udało mi się zdobyć faktury z drukarni, która produkowała ulotki. Nauczyłem się jednak, że myśli należy formułować z większą premedytacją, jednak nie uważam, że to dobrze. Tyle co mam do powiedzenia, jednak zanim na mnie naskoczycie, powiem wam, że warto było jeszcze zobacztyć jedną rzecz. Waszego szefa, który w sądzie zachowuję się żenująco- upominany przez sąd trzykrotnie.

To ja radziłem Łukaszowi myśleć, zanim coś powie, po tym, jak Łukasz pomówił mnie w "Rzeczy Kołobrzeskiej" stwierdzeniem, że mój materiał radiowy był manipulacją. Z panem Czechowskim spotkam się najprawdopodobniej w sądzie już po wyborach, żeby nie robić dymu na użytek kampanii wyborczej. Co się odwlecze, to nie uciecze. Niestety, Ł. Czechowski wniosków nie wyciągnął.

Myślę, że nawet po przegranej sprawie nie rozumie, o co chodzi w retoryce i dialektyce politycznej. Jest mu wstyd, że nie zdobył jakichś kwitów. Tworzy teorie, które obalił wcześniej sąd. Wskazuje na te elementy procesu, których ani nie znamy, ani nie udowodnimy, bo i po co.

Przykładem i dla Karpiniuka i dla Czechowskiego powinien być Janusz Gromek, który swoją kampanię prowadzi na poziomie samorządowca. Unika sporów, nie obraża nikogo, nie potrzebuje chwytać się sztuczek wyborczych. Nie potrzebuje, bo inni dość skutecznie uderzają w jego kontrkandydata.

Sztuką w wyborach jest to, aby po ich zakończeniu móc spojrzeć w lustro i powiedzieć sobie, zostawiając politykę wraz z kapciami - przed łóżkiem, że nie jest się świnią i pomimo różnic poglądów, zachowało się godność przystojącą człowiekowi myślącemu.

I Janusz Gromek niby nic nie wie o tym ? To jest jemu chyba na rękę i to jego sztab rzuca kamieniami.
mauritus
Terminator

Postprzez Eureka » piątek, 3 lis 2006, 10:05

mauritus napisał(a):
I Janusz Gromek niby nic nie wie o tym ? To jest jemu chyba na rękę i to jego sztab rzuca kamieniami.

mauritus, nie przesadzaj z tymi kamieniami ze strony sztabu wyborczego Pana Janusza Gromka. Niektórzy z nich nie chcą wytaczać cięzkiej broni. Raczej pokornie czekają na Wasze zachowanie, do czasu.
Eureka
V.I.P

Postprzez mauritus » piątek, 3 lis 2006, 10:12

Jakie zachowanie ? Dwa wyroki sądu o pomówiennie ze strony "sztabu" Gromka. To jeszcze mogą gorzej postępować ? Nic już nie mów.
mauritus
Terminator

Postprzez ewe » piątek, 3 lis 2006, 10:35

Młodzi z "gorącymi głowami". Mam nadzieję nie widzieć ich nawet w Radzie.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Eureka » piątek, 3 lis 2006, 11:39

mauritus napisał(a):Jakie zachowanie ? Dwa wyroki sądu o pomówiennie ze strony "sztabu" Gromka. To jeszcze mogą gorzej postępować ? Nic już nie mów.

Czy sugerujesz mi siedzieć cicho, byś mógł do woli pisać, co chcesz i wkręcać Janusza Gromka w coś, czego nie jest autorem? Jak zapewne wiesz, mogę wiele powiedzieć, czego do tej pory nie zrobiłem i nie chcę tego zrobić. Czekam jednak cierpliwie na bieg wydarzeń a szczególnie na Twoje zachowanie. To raczej Ty nic już nie mów i uspokój się z atakami na mojego kandydata. Nie prowokuj. Zapewniam Cię, że tak będzie lepiej dla obu stron.
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » piątek, 3 lis 2006, 17:50

Chyba nie semantyka tu jest najważniejsza, a sam fakt zaistnienia takiej sprawy.
Jest to element czarnego PR-u, który i u nas się dynamicznie rozwija. Taka jest walka wyborcza, takie standardy. Czy skuteczne, przekonamy się, ale dorabianie do nich ideologii jest mocno na wyrost.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mauritus » piątek, 3 lis 2006, 18:45

Achaja napisał(a):
Konsul napisał(a):Ja uważam, że te wyroki ( w stosunku do jednej opcji ) może powstrzymają niektórych przed "kłapaniem jęzorem" na lewo i prawo. Okazuje się, że dla niektórych zabawa, zwana polityką nabiera innych wymiarów. To na pewno nauczy troszeczkę pokory.

poprawcie mnie jeśli jestem w błędzie - orzeczenia a nie wyroki - to chyba jest różnica

chyba, że sie myle

Już o tym było leniuszku, poszukaj a znajdziesz.
mauritus
Terminator

Postprzez McCool » sobota, 4 lis 2006, 13:13

simplicissimus napisał(a):Przykładem i dla Karpiniuka i dla Czechowskiego powinien być Janusz Gromek, który swoją kampanię prowadzi na poziomie samorządowca. Unika sporów, nie obraża nikogo, nie potrzebuje chwytać się sztuczek wyborczych. Nie potrzebuje, bo inni dość skutecznie uderzają w jego kontrkandydata.

Jaki to niby przykład? Co najwyżej świetny przykład metody "umywania rączek" :)
McCool
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg