Karpinuk przeprosi Bieńkowskiego

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez dziewuszka » sobota, 28 paź 2006, 17:06

simplicissimus napisał(a):
Po to obowiązuje art. 72 ordynacji, a nie art. 31 prawa prasowego.

Ja prawnikiem nie jestem, ale obowiązują chyba oba?
Jedynie zainteresowany może wybrać sobie dorogę , którą zamierza dochodzić swoich racji. Wiadomo, że tryb wyborczy jest błyskawiczny i dlatego tę drogę wybrał HB. :)

Jeszcze jedno. wszyscy wiedzą, że HB wnosił o przeproszenie, a nie sprostowanie . Hmmm.. przynajmniej tego już mógłbys tak nagminnie nie "prostować" :)

Mylę się? Jeżeli tak, to przepraszam :D
Natomiast co do kłamstwa - nie powiedzenia prawdy itd... To odwracasz kota ogonem, bowiem również wszyscy wiedzą, iż HB wiedział, że będzie kandydował i promował w związku z tym swoją osobę już przed wyborami. A w jaki sposób można to udowodnić? Zawsze można wytlumaczyć, że to tylko rozliczenie poprzedniej kadencji.. :) W tym przypadku, który z wyrazów wcześniej przed Ciebie zacytowanych byś wykreślił? Nie sposób czasami jest udowodnić , że się nie jest wielbłądem, tym bardziej gdy ma się na to tak mało czasu :)
dziewuszka
Mistrz klawiatury

Postprzez dziewuszka » sobota, 28 paź 2006, 17:19

I jak to się u Was prawnicy mawia?

Wszystko lege artis :D
dziewuszka
Mistrz klawiatury

Postprzez mauritus » sobota, 28 paź 2006, 18:28

simplicissimus napisał(a):
ziomuś napisał(a):A jak ja się dobrze orjentuje, to aplecja w Szczecinie poszła po myśli posła Sebastiana Karpiniuka

Źle się orientujesz. Nawet WP o tym pisze.

http://wybory2006.wp.pl/kat,59562,wid,8 ... omosc.html

Zadziwiające, albo poseł okłamuje Młodych Demokratów, albo Poseł i Młodzi Demokraci sami siebie.
Wybieram trójkę z katalogu ocen Demurrera odnośnie TKK.

BLAaa, proszę nie robić nam prania mózgu, to czyta także młodzież.
mauritus
Terminator

Postprzez Konsul » sobota, 28 paź 2006, 19:41

Demurrer napisał(a):Pytanie teraz jak poda tę informację tkk, jak stawiacie?
Moje propozycje:

1. Przemilczy w ogóle.

2. Na końcu Wydarzeń poda info, że: „w sprawie Bieńkowski vs Karpinuik Sąd Apelacyjny utrzymał w mocy postanowienie Sądu Okręgowego”. Kropka

3. Poda jako news dnia: „Wybitny poseł, wielki prawnik i humanista, człowiek Oświecenia, wygrał sprawę z powództwa niegodnego przeciwnika, jakim okazał się były prezydent Kołobrzegu H. Bieńkowski, gdyż Sąd Apelacyjny w Szczecinie utrzymał w mocy postanowienie Sądu Okręgowego w Koszalinie oddalające żądanie H.B. zasądzenia nawiązki od wybitnego parlamentarzysty”.

4. Albo taki newsik: „ Z niezrozumiałych przyczyn (zachodzi podejrzenie korupcji i matactwa) Sąd Apelacyjny w Szczecinie w pewnym sensie (ale brak pełnych danych) coś tam utrzymał w mocy, ale generalnie to jest nieistotne”.

:)

Nr 3. Zdecydowanie. W tle z piosenką zespołu Łzy - ...to ja narcyzm się nazywam, dziękuję i przepraszam, ja tych słów nie używam...". A w ogóle to pewnie Ziobro za tym stoi, jak i pewnie cały PIS. Ale walka trwa :lol:
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » niedziela, 29 paź 2006, 10:45

Achaja napisał(a):

a mi w tym 3 najbardziej podoba - były prezydent Kołobrzegu H. Bieńkowski :lol: :lol: :lol: to Ci sie udało Demurrer :lol: :lol: :lol:

Zastanawiałem się kto na to zwróci uwagę.
Zastanawiałem się też kto się z tego uśmieje.
Zastanawiałem się komu się to spodoba i odbierze to jako coś zabawnego, a nie jako wytyk wobec tkk, poprzez wskazanie absurdu dezinformacji i chciejstwa graniczącego z utratą kontaktu z rzeczywistością.

Więc już wiem kto jest najsprytniejszy i ma tak wyszukane poczucie humoru.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez mauritus » niedziela, 29 paź 2006, 11:06

Od razu potraktowałem to w kategariach absurdu, celowego pomniejszenia osoby Prezydenta. Achaja nie zrozumiałaś dobrega "żartu".
mauritus
Terminator

Postprzez Demurrer » niedziela, 29 paź 2006, 11:21

Achaja napisał(a):
Demurrer napisał(a):
Achaja napisał(a):

a mi w tym 3 najbardziej podoba - były prezydent Kołobrzegu H. Bieńkowski :lol: :lol: :lol: to Ci sie udało Demurrer :lol: :lol: :lol:

Zastanawiałem się kto na to zwróci uwagę.
Zastanawiałem się też kto się z tego uśmieje.
Zastanawiałem się komu się to spodoba i odbierze to jako coś zabawnego, a nie jako wytyk wobec tkk, poprzez wskazanie absurdu dezinformacji i chciejstwa graniczącego z utratą kontaktu z rzeczywistością.

Więc już wiem kto jest najsprytniejszy i ma tak wyszukane poczucie humoru.

dla mnie to było zabawne bo napisane pisane przez Ciebie

wiesz moje życie od jakiegoś czasu jest szare i smutne

dlatego staram sie odnajdywać drobnostki z których mogę się pośmiać

bo reszta nadaje sie tylko do tego by usiąść i płakać :(

P.S. przepraszam za takie uzewnętrznienie tego co czuje

W takim razie to ja przepraszam. :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez report » niedziela, 29 paź 2006, 12:33

a nie jako wytyk wobec tkk, poprzez wskazanie absurdu dezinformacji i chciejstwa graniczącego z utratą kontaktu z rzeczywistością.

ale faza,.

ps. demi Ty masz tkk? tam w tej bydgoszczy czy wawie? -, podpisałeś protest - wymysł chorej wyobaraźni, przema? - weź zrób sobie detoks, albo chociaż wypoć te toksyny w saunie, bo się wykończysz z nienawiści... miłej niedzieli... w miłości chrześciańskiej... życzę
report

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg