Karpinuk przeprosi Bieńkowskiego

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez report » piątek, 27 paź 2006, 22:07

simplicissimus napisał(a):
report napisał(a):poseł w Szczecinie do poniedziałku chyba -

Chyba w żałobie. :twisted:

Z tego co ja wiem, wczoraj, to jest 26.10, odbyło się posiedzenie Sądu Apelacyjnego w Szczecinie i apelacja została odrzucona.

powiedział mi o tym dziś rzecznik prezydenta, zadzwoniłem do posła ale nie mógł udzielić wypowiedzi - będzie w poniedziałek - tyle wiem...
report

Postprzez j0shu4 » sobota, 28 paź 2006, 09:27

j0shu4
Moderator

Postprzez Demurrer » sobota, 28 paź 2006, 09:28

j0shu4 napisał(a):hmm info z wp.pl
http://wybory2006.wp.pl/kat,59562,wid,8 ... caid=1294a

20 października br. Sąd Okręgowy w Koszalinie uznał roszczenia Bieńkowskiego za częściowo zasadne i nakazał posłowi sprostowanie wypowiedzi w części dotyczącej "prowadzenia kampanii za pieniądze podatników".

Sąd oddalił powództwo Bieńkowskiego w części dotyczącej nawiązki.

Sąd oddalił zażalenie posła i utrzymał w mocy orzeczenie wydane 20 października br. przez Sąd Okręgowy w Koszalinie (Zachodniopomorskie) - powiedział Jaromin.

no i wszystko jasne
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » sobota, 28 paź 2006, 09:58

Pytanie teraz jak poda tę informację tkk, jak stawiacie?
Moje propozycje:

1. Przemilczy w ogóle.

2. Na końcu Wydarzeń poda info, że: „w sprawie Bieńkowski vs Karpinuik Sąd Apelacyjny utrzymał w mocy postanowienie Sądu Okręgowego”. Kropka

3. Poda jako news dnia: „Wybitny poseł, wielki prawnik i humanista, człowiek Oświecenia, wygrał sprawę z powództwa niegodnego przeciwnika, jakim okazał się były prezydent Kołobrzegu H. Bieńkowski, gdyż Sąd Apelacyjny w Szczecinie utrzymał w mocy postanowienie Sądu Okręgowego w Koszalinie oddalające żądanie H.B. zasądzenia nawiązki od wybitnego parlamentarzysty”.

4. Albo taki newsik: „ Z niezrozumiałych przyczyn (zachodzi podejrzenie korupcji i matactwa) Sąd Apelacyjny w Szczecinie w pewnym sensie (ale brak pełnych danych) coś tam utrzymał w mocy, ale generalnie to jest nieistotne”.

:)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Stavro » sobota, 28 paź 2006, 10:37

Demurrer napisał(a):Pytanie teraz jak poda tę informację tkk, jak stawiacie?
Moje propozycje:

1. Przemilczy w ogóle.

2. Na końcu Wydarzeń poda info, że: „w sprawie Bieńkowski vs Karpinuik Sąd Apelacyjny utrzymał w mocy postanowienie Sądu Okręgowego”. Kropka

3. Poda jako news dnia: „Wybitny poseł, wielki prawnik i humanista, człowiek Oświecenia, wygrał sprawę z powództwa niegodnego przeciwnika, jakim okazał się były prezydent Kołobrzegu H. Bieńkowski, gdyż Sąd Apelacyjny w Szczecinie utrzymał w mocy postanowienie Sądu Okręgowego w Koszalinie oddalające żądanie H.B. zasądzenia nawiązki od wybitnego parlamentarzysty”.

4. Albo taki newsik: „ Z niezrozumiałych przyczyn (zachodzi podejrzenie korupcji i matactwa) Sąd Apelacyjny w Szczecinie w pewnym sensie (ale brak pełnych danych) coś tam utrzymał w mocy, ale generalnie to jest nieistotne”.

heh to 4... :?: :?: :wink:
Stavro
Rycerz forum

Postprzez report » sobota, 28 paź 2006, 10:58

Demurrer napisał(a):Pytanie teraz jak poda tę informację tkk, jak stawiacie?
Moje propozycje:

1. Przemilczy w ogóle.

bardzo ciekawe sugestie a może tak:

http://www.rzeczkolobrzeska.pl/
report

Postprzez BLAaa » sobota, 28 paź 2006, 15:51

No moje oko nie wygrał ani Bienkowski, ani Karpiniuk.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » sobota, 28 paź 2006, 16:09

simplicissimus napisał(a):
BLAaa napisał(a):No moje oko nie wygrał ani Bienkowski, ani Karpiniuk.

Kup sobie okulary.

Taka jest moja ocena.
Bienkowski skladał wniosek i w wiekszosci nie został on przez sąd zaakcepowany. Sebie nie udało sie przeprowadzić dowodu prawdy. Tego nawet nie można nazwac kompromisem.
W zasadzie Bieńkowski mógł osiagnąc to samo w drodze sprostowania.
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg