Polska szkola?

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez scotsman » czwartek, 26 paź 2006, 17:49

Arkadiusz K napisał(a):No i dostali 3 miesiące poprawczaka. Nie wiem czy sie śmiać czy płakać.

plakac...
scotsman

Postprzez Wald » czwartek, 26 paź 2006, 18:05

scotsman napisał(a):bez jaj... dzieciaki rozumu nie maja?? nie potrafia odroznic gry od realu?? jak tak to znaczy ze maja mozgi za male... nie zrzucajmy wszystkiego na media...

Dzieciaki rozum swój mają. Tylko taki bardziej dziecinny. I bardziej wierzą w to, co widzą. Widzą, że można ileś tam razy przeżyć, jak w grze komputerowej, to - wbrew logice - wierzą w to.
Dzieci biorą wszystko dosłownie i tak się kształtuje ich charakter. Jeśli rodzice nie przyłożą uwagi do zabaw swoich pociech i nie ukierunkują ich właściwie, to dziecko może źle interpretować różne zdarzenia. I widzieć wszystko na swój, dziecięcy, sposób.
Ot tyle! Jęsli tego nie rozumiesz, to albo sam jesteś dzieckiem, albo... Myśl, co chcesz.
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez Konsul » czwartek, 26 paź 2006, 18:57

I może jednak pomysły Giertycha, i powrót do "surowej" szkoły są słuszne? Zostawmy na chwilę politykę, trzeba bowiem coś robić, jakoś działać. Niestety szkoła to moze być dopiero początek kryminalnej "kariery".
Konsul
Gwiazdor

Postprzez scotsman » czwartek, 26 paź 2006, 18:59

Wald napisał(a):
scotsman napisał(a):bez jaj... dzieciaki rozumu nie maja?? nie potrafia odroznic gry od realu?? jak tak to znaczy ze maja mozgi za male... nie zrzucajmy wszystkiego na media...

Dzieciaki rozum swój mają. Tylko taki bardziej dziecinny. I bardziej wierzą w to, co widzą. Widzą, że można ileś tam razy przeżyć, jak w grze komputerowej, to - wbrew logice - wierzą w to.
Dzieci biorą wszystko dosłownie i tak się kształtuje ich charakter. Jeśli rodzice nie przyłożą uwagi do zabaw swoich pociech i nie ukierunkują ich właściwie, to dziecko może źle interpretować różne zdarzenia. I widzieć wszystko na swój, dziecięcy, sposób.
Ot tyle! Jęsli tego nie rozumiesz, to albo sam jesteś dzieckiem, albo... Myśl, co chcesz.

zgadza sie...dzieci maja troche inne podejscie do pewnych spraw...i rodzice musze je ukierunkowac...

ale nie 13 14 czy 15 latki...w dzisiejszych czasach dzieciaki szybko dojrzewaja...
scotsman

Postprzez kołysanka » czwartek, 26 paź 2006, 21:18

Arkadiusz K napisał(a):No i dostali 3 miesiące poprawczaka. Nie wiem czy sie śmiać czy płakać.

3 miesiące poprawczaka jest chyba tylko do zakończenia postępowania - tymczasowo, a właściwy wyrok dopiero zapadnie - bynajmniej tak to zrozumiałam... mam nadzieję dobrze :shock:
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez U-S » piątek, 27 paź 2006, 11:12

Sprawa jest trudna. Można by powiedziec, że skoro sprawcy zdarzenia zachowywali się jak dorośli, to powinni być jak dorośli osądzeni. Z drugiej strony nie przewidzieli,że ich głupia "zabawa" (jeśli można to tak określic) doprowadzi do tragedii. Jestem tym tak wstrząśnięta,że nie wiem, co mysleć...
U-S
Weteran

Postprzez Stavro » piątek, 27 paź 2006, 14:28

WZT napisał(a):

podobno nasz Roman rozpatruje zlikwidowanie takiego tworu jakim gimnazjum....

i to akurat było by dobre posunięcie...

te gimnazja to jedna wielka katastrofa...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Stavro » piątek, 27 paź 2006, 15:01

WZT napisał(a):hm...

taka zmiana to spore wydatki- trzeba zmienic program szkolenia,podreczniki, zastanowic sie co zrobic z ludzmi co sa uczeni w gimnazjach itp.
takie cos wymaga czasu i watpie czy Roman zdarzy wprowadzic takie cos....

tu masz racje...to jest duze przedsiewziecie...

ale im szybciej zlikwiduje sie te wylegarnie zla :twisted: tym lepiej
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Stavro » piątek, 27 paź 2006, 15:16

WZT napisał(a):
Stavro napisał(a):
WZT napisał(a):hm...

taka zmiana to spore wydatki- trzeba zmienic program szkolenia,podreczniki, zastanowic sie co zrobic z ludzmi co sa uczeni w gimnazjach itp.
takie cos wymaga czasu i watpie czy Roman zdarzy wprowadzic takie cos....

tu masz racje...to jest duze przedsiewziecie...

ale im szybciej zlikwiduje sie te wylegarnie zla :twisted: tym lepiej

wiesz tu jest wlasnie problem jeden wielki- taki proces jest dlugi jesli sie ekipa rzadzaca zmieni to kto zagwarantuje ze zmiany beda kontynowane???

wiem o tym wszystkim...mowie tylko, że moim zdaniem jest potrzeba likwidacji gimnazjów...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Olcia » piątek, 27 paź 2006, 18:34

Likwidacja gimnazjum to byłaby bardzo dobra decyzja.. Tak naprawde ta szkoła nic nam nie daje.. lekkie powtórki z podstawówki, troche nowego materiału, po drodze pełno testów kompetencji, idziemy do liceum.. nauczyciele uważają, że dużo się nauczyliśmy (tutaj pozdrawiam moją ukochaną nauczycielke od fizyki :mg: ) i tutaj jest zonk. Pytanie pierwsze - brak odpowiedzi, drugie - brak odp.. Eh.. I potem dziwią się, że licealiści nie śpią.. Trzeba nadrabiac materiał, który oficjalnie miał byc zrealizowany w gimnazjum, poza tym liceum mamy teraz 3 letnie, a nie 4... :/ więc rozłożenie jest takie, że w 2 klasie realizujemy materiał z 2 klas (na stary system) .. :wstyd:
Olcia
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze