[ENG] Intel's Core 2 Quadro

Wszystko co tyczy się sprzętu, sterowników i problemów z tym związanych.

Postprzez r00t » środa, 13 wrz 2006, 13:13

...co tu dożo gadać... to sie nazywa nokaut :)
r00t
Administrator

Postprzez Owee » czwartek, 14 wrz 2006, 19:55

w akplikacjach nokautuje - ale w grach bez rewelacji...
Owee
Dyskutant

Postprzez Sato » czwartek, 14 wrz 2006, 22:39

r00t napisał(a):...co tu dożo gadać... to sie nazywa nokaut :)

jaki nokaut? nokaut bylby wtedy gdyby w porownaniu bral udzial amd czterordzeniowy...
poczekajmy na odpowiedz amd...

poki co w dwoch rdzeniach intel gora... nie ma co sie oszukiwac :)
Sato
Dyskutant

Postprzez r00t » piątek, 15 wrz 2006, 08:25

Sato napisał(a):
r00t napisał(a):...co tu dożo gadać... to sie nazywa nokaut :)

jaki nokaut? nokaut bylby wtedy gdyby w porownaniu bral udzial amd czterordzeniowy...
poczekajmy na odpowiedz amd...

poki co w dwoch rdzeniach intel gora... nie ma co sie oszukiwac :)

otóż żyjemy w przestrzeni 4 wymiarowej... czas jest ważnym czynnikiem w świecie elektroniki. Jak AMD w końcu coś tam pokaże to Intel będzie miał w testach 8-rdzeniowca... lub innego demona szybkości. :)

Ja nie chcę wywoływać "świętej wojny", ale nie ukrywam mojej sympatii do Intela. Zawsze uważałem, że procesory Intela lepiej sobie radzą. Gry mnie nie interesują, bo dla mnie są tylko dodatkiem, mogę mieć mniej FPSów i też będzie dobrze. Liczy się stabilność i solidność.
r00t
Administrator

Postprzez Tomash » niedziela, 1 paź 2006, 17:58

Intel wcześniej przeszedł na niższą technologię wytwarzania rdzeni 65nm, ale AMD wkrótce też przejdzie tak więc wszystko w swoim czasie, fabryka w Dreźnie już jest dostosowana do produkcji. Najgorsze, że znowu planują zmiany podstawek pod procesory na AM3 dla 4-rdzeniowców
Tomash
Coś tam napisał

Postprzez Martius » poniedziałek, 2 paź 2006, 07:53

;/
znowu zmienia podstawke i plyta glowa do wymiany
mam procesor amd , kiedys mialem intela i bardzo dobrze go wspominam
i kto wie czy nie wroce do intela mimo wszystko stabilnosc :D
Martius
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 3816630

Postprzez r00t » poniedziałek, 2 paź 2006, 12:42

Tomash napisał(a):Intel wcześniej przeszedł na niższą technologię wytwarzania rdzeni 65nm, ale AMD wkrótce też przejdzie tak więc wszystko w swoim czasie, fabryka w Dreźnie już jest dostosowana do produkcji. Najgorsze, że znowu planują zmiany podstawek pod procesory na AM3 dla 4-rdzeniowców

...to nie jest kwestia tylko technologii wykonania scalaków. To są dwa różne podejścia do zagadnienia jakim jest budowa procesora o architekturze x86. Kto, jak nie twórcy tej architektury wiedzą jak robić to najlepiej?
r00t
Administrator

Postprzez Tomash » poniedziałek, 2 paź 2006, 18:50

Tak, rzeczywiście zgodzę się w tej kwestii, ale co ciekawe jeszcze, że obecne
procesory Intela z serii Conroe są tańsze niż procesory AMD. Porównując wydajność
obu procesorów różnica jest ok. 300-400zł. Jeszcze niedawno było to nie do pomyślenia.
Tak czy inaczej za najtańszy procesor Core Duo i tak trzeba w sklepie sporo zapłacić.

r00t napisał(a):
Tomash napisał(a):Intel wcześniej przeszedł na niższą technologię wytwarzania rdzeni 65nm, ale AMD wkrótce też przejdzie tak więc wszystko w swoim czasie, fabryka w Dreźnie już jest dostosowana do produkcji. Najgorsze, że znowu planują zmiany podstawek pod procesory na AM3 dla 4-rdzeniowców

...to nie jest kwestia tylko technologii wykonania scalaków. To są dwa różne podejścia do zagadnienia jakim jest budowa procesora o architekturze x86. Kto, jak nie twórcy tej architektury wiedzą jak robić to najlepiej?
Tomash
Coś tam napisał

Powrót do :: hardware