Ulotka wyborcza Prezydenta??!!

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Eureka » piątek, 29 wrz 2006, 22:27

Konsul napisał(a):Drogi Eureko, już to pisałeś. Masz jakieś osobiste złe doświadzczenia z Prezydentem? No trudno się mówi. Wciąż piszesz o jakiś ogólnikach.
Merytorycznie, zarzucasz nieprawdę w tekście tej "ulotki"?

Masz rację. Mam osobiste złe doświadczenia z Panem prezydentem i to boli. Powtórzę raz jeszcze, że kole w oczy buta Pana prezydenta. Piszę o ogólnikach? Niech tak zostanie.
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » piątek, 29 wrz 2006, 22:44

I Twoja odpowiedź, choć w ogóle jest, a to nie jest normą wśrós zwolenników PO, nie wnosi nic. Nie odpowiada na proste pytania podane do dyskusuji. To oznacza klęskę merytoryczną, zawsze tak się dzieje, gdy dochodzi do faktów.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Eureka » piątek, 29 wrz 2006, 22:56

Konsul napisał(a):I Twoja odpowiedź, choć w ogóle jest, a to nie jest normą wśrós zwolenników PO, nie wnosi nic. Nie odpowiada na proste pytania podane do dyskusuji. To oznacza klęskę merytoryczną, zawsze tak się dzieje, gdy dochodzi do faktów.

Mylisz się Konsul. Moje odpowiedzi są merytoryczne i raczej wynikaja z treści pytania. Nic na to nie poradzę , że trudno mnie "podprowadzić" na wyznanie faktów na forum.
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » sobota, 30 wrz 2006, 07:02

To nie jest kwestia wiary czy pójścia w zaparte. To próba innego spojrzenia na pewne sprawy, i ocenienia działań Prezydenta jako dobrych ( jako ogólnie prezydentury tej kadencji ).
Postawiłem tezę, że treść ulotki merytorycznie jest zasadna i pozostaje w zgodzie z rzeczywistością.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mauritus » sobota, 30 wrz 2006, 07:30

A jaki lament będzie jak Prezydent będzie boiska otwierał he,he,he
mauritus
Terminator

Postprzez Eureka » sobota, 30 wrz 2006, 08:55

Achaja napisał(a):
mauritus napisał(a):A jaki lament będzie jak Prezydent będzie boiska otwierał he,he,he

W końcu wypadałoby je wreszcie "otworzyć" – ile to już terminów było??

Radni Marek Hok i Stanisław Tomczak w programie A. Wieczorka ciekawie mówili o inwestycji "euroboiska". Muszę przyznać, że w mojej ocenie wypadli lepiej niż cały sztab ludzi odpowiedzialnych za inwestycje. Warto by dla zachowania równowagi w piątej odsłonie ulotki pokazać ich twarze i napisać, co sądzą o tej inwestycji.
Eureka
V.I.P

Postprzez rewo » sobota, 30 wrz 2006, 12:02

Konsul napisał(a):Merytorycznie, zarzucasz nieprawdę w tekście tej "ulotki"?

Ludzie tu chodzi o fakt finansowania z publicznych środków materiałow o wiadomym celu.
Niech prezydent drukuje sobie miliony takich ulotek, ale z włanych pieniędzy.

Wydawanie pieniędzy w taki sposób jest dla mnie oburzające, podobnie jak drukowanie ulotki o Honorowej Fladze Rady Europy dla Kołobrzegu. Takie wydatki to po prostu coś nie do przyjęcia (pominę już kwestię, że to wyróżnienie ma kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt polskich miast i otrzymywały je już nawet ponad 10 lat temu).

Nie lubię być złośliwy, ale nie mogę się powstrzymać... chcę zauważyć,że Rada Europy delikatnie mówiąc ma niewiele wspólnego z UE i zdziwiło mnie gdy prezydent powiedział publicznie, że warto ubiegać się o najwyższy, 4 szczebel tej nagrody, bo wiąże się to z gratyfikacją finansową dla miasta, a Unia Europejska to bogata organizacja więc i nagroda zapewne jest okazała :shock: .

I na koniec muszę przyznać,że te ulotki to jednak materiał informacyjny dla mieszkańców.
Osobiście planowałem, że jeśli nie będę przekonany do któregoś z kandydatów w 2 turze wyborów nie oddam głosu na żadnego z nich, dzięki tym ulotkom doszedłem do wniosku, że jeśli dojdzie do drugiej tury w okręlonym układzie to muszę iść i zagłosować, bo nie mogę bez irytacji patrzeć jak niektórzy na białe mówią czarne i odwrotnie(gdzieś już to widziałem ostatnio).
Będę zachęcał także możliwie wielu znajomych do uczynienia tego samego. Te ulotki mnie cholernie do tego zmobilizowały!
rewo
Dyskutant

Postprzez Elfik » sobota, 30 wrz 2006, 13:26

Porażka i kompromitacja :lol: prezydent nie odróżnia Rady Europy od Unii Europejskiej :?: :!: Kto jak kto, ale człowiek, który robi z tej okazji imprezę i wydaje ulotki nawet nie doczytal jaka instytucja tą flagę przyznaje :lol: Mógl się wcześniej dopytać o co z tą Radą chodzi zamiast mówić to co mu sie wydaje prawdą...
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Eureka » sobota, 30 wrz 2006, 13:56

Elfik napisał(a):Porażka i kompromitacja :lol: prezydent nie odróżnia Rady Europy od Unii Europejskiej :?: :!: Kto jak kto, ale człowiek, który robi z tej okazji imprezę i wydaje ulotki nawet nie doczytal jaka instytucja tą flagę przyznaje :lol: Mógl się wcześniej dopytać o co z tą Radą chodzi zamiast mówić to co mu sie wydaje prawdą...

Wielu uważało, i ja się do nich zaliczałem, że Pan prezydent Bieńkowski jest mocny merytorycznie. Okazuje się, że wcale tak nie jest. Ale trzeba przyznać, że dobrze gra kilkoma terminami i sprawia wrażenie obeznanego w tym, o czym mówi. Ta gra pozorów pomału się uwidacznia a w tym przypadku niezła wpadka. Czy to, o czym piszesz, to prawda? Przepraszam Elfik za to pytanie, ale jakoś nie mogę w to uwierzyć. Może mówił to w innym kontekście?
Eureka
V.I.P

Postprzez rewo » sobota, 30 wrz 2006, 14:27

Prezydent powiedział tak w programie "Tydzień Prezydenta" w zeszłym tygodniu, raczej dobrze usłyszałem,bo od razu mnie to właśnie uderzyło. Może się pomylił, ale w takim razie była dość ewidentna wpadka.
rewo
Dyskutant

Postprzez kołobrzeg » poniedziałek, 2 paź 2006, 18:14

Ulotki są cudne. Prezydent jest bardzo fotogeniczny. Powinno być jak najwięcej tego typu materiałów.
kołobrzeg
Rozgrzewa się

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 2 paź 2006, 18:36

mauritus napisał(a):A jaki lament będzie jak Prezydent będzie boiska otwierał he,he,he

Nie będzie lamentu, tylko sakramentalne "NO NARESZCIE".
BLAaa
Uzależniony

Postprzez scotsman » poniedziałek, 2 paź 2006, 20:12

kołobrzeg napisał(a):Ulotki są cudne. Prezydent jest bardzo fotogeniczny. Powinno być jak najwięcej tego typu materiałów.

tak powinno...wtedy wyborów na pewno nie wygra...a płakać za nim nikt nie będzie
scotsman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg