Ulotka wyborcza Prezydenta??!!

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Elfik » środa, 27 wrz 2006, 22:01

mauritus napisał(a):Zwykła reklama osiągnięć.

Której retoryka przypomina klasyczne ulotki kandydata starającego sie o reelekcję.
Chyba zapomniałeś dodać ten szczegół :)
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez mauritus » środa, 27 wrz 2006, 22:06

Elfik napisał(a):Jeśli to reklama osiagnięć miejskich spolek to dlaczego prezydent mowi o wyborcach i tym, że były to punkty programu centroprawicy, która w przeciwieństwie do innych komitetow wyborczych nie wyrzuca obietnic do kosza tylko je realizuje? I dlaczego jeśli jest to ulotka o budownictwie nie ma wzmianki o TBSie? (przynajmniej na skanie zamieszczonym przez etrangera)

Bo były. Co ma kłamać.
mauritus
Terminator

Postprzez Elfik » środa, 27 wrz 2006, 22:12

Tylko tego, że byly to punkty programu jakiejs partii nie pisze sie w ulotce dotyczącej spolki miejskiej, szczególnie w okresie kampanii, wiec nie dziw sie,że wywołalo to taki oddźwięk. Tą ulotkę czyta sie jak ulotkę wyborczą, niestety.
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez mauritus » środa, 27 wrz 2006, 22:19

Po pierwsze to jak to zrobić skoro TKK pokazuje wszystko na nie, groził sam Report, że z nimi nikt nie wygra.
Po drugie czas najwyższy zacząć się chwalić osiągnięciami.
Po trzecie centroprawica nie jest partią tylko stowarzyszeniem.
mauritus
Terminator

Postprzez rewo » środa, 27 wrz 2006, 22:45

Po pierwsze nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi na temat korzyści jakie ta reklama ma przynieść spółkom miejskim.
Ale jej brak też jest pewną odpowiedzią.

Po drugie...
Po drugie czas najwyższy zacząć się chwalić osiągnięciami.

Oczywiście, każdy ma do tego pełne prawo, ale uważam, że zwykła przyzwoitość nakazuje to robić jawnie, i tylko w ramach i ze środków przeznaczonych na kampanię.

Mówmy przynajmniej wprost w czym rzecz.
rewo
Dyskutant

Postprzez ewe » czwartek, 28 wrz 2006, 06:48

Dziwi mnie cena tej ulotki ,zakładając .ze zrobiono ich nie więcej niz 10000szt. a kosztowały 30000zł? Jakaś bzdura . To znaczy , że kosztowała ok 3zł/szt. Chyba jest pozłacana? :D
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 28 wrz 2006, 08:23

Nie wierzę ,że zrobiono ich 20000, bo po co ? Komu je będą rozdawac ,dzieciom w przedszkolach?
10000 szt jest i tak ilością ponad logiczną normę . Przypuszczam ,że zrobiono tego albo 3000 ,albo 5000 szt . ,bo tak sie najczęściej zamawia w drukarniach
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 28 wrz 2006, 08:28

Właśnie chcę logicznie do tego dojśc i wychodzi mi , że raczej wątpliwe aby tak dużo kasy za to zapłacono, co najmniej o 1/3 za dużo. Więc coś sie tu nie zgadza. A zresztą ,skoro było to zamówienie UM to łatwo to sprawdzic, i nie potrzebne spekulacje
ewe
Gwiazdor

Postprzez Eureka » czwartek, 28 wrz 2006, 08:39

ewe napisał(a):Właśnie chcę logicznie do tego dojśc i wychodzi mi , że raczej wątpliwe aby tak dużo kasy za to zapłacono, co najmniej o 1/3 za dużo. Więc coś sie tu nie zgadza. A zresztą ,skoro było to zamówienie UM to łatwo to sprawdzic, i nie potrzebne spekulacje

W tym przypadku spekulacje będą, bo wydanie tej ulotki ma swój cel. Krok po kroku ten cel jest osiągany a szum medialny jest tego potwierdzeniem. Proponuję zapamiętać cenę i porównać z ceną ulotki wyborczej, którą być może wyda prezydent.
Eureka
V.I.P

Postprzez Arkadiusz K » czwartek, 28 wrz 2006, 08:51

ewe napisał(a):Właśnie chcę logicznie do tego dojśc i wychodzi mi , że raczej wątpliwe aby tak dużo kasy za to zapłacono, co najmniej o 1/3 za dużo. Więc coś sie tu nie zgadza. A zresztą ,skoro było to zamówienie UM to łatwo to sprawdzic, i nie potrzebne spekulacje

Wydano 20 tys. Prezydent potwierdzil to na swojej konferencji prasowej ewe. Wiec źle ci się wydaje. Do kosztów druku dolicz mail'ing. To wszystko według Prezydenta kosztowało 3 tys. zł. Ciekawa sprawa. Oczywiście ulotek ma być conajmniej 5 rodzajów. Na wszystkich bedzie wizerunek prezydenta. Sprawa polega na tym, że pan prezydent robi sobie kampanie za publiczną kase. To jest niedopuszczalne.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez kraall » czwartek, 28 wrz 2006, 08:53

ewe napisał(a):Nie wierzę ,że zrobiono ich 20000, bo po co ? Komu je będą rozdawac ,dzieciom w przedszkolach?
10000 szt jest i tak ilością ponad logiczną normę . Przypuszczam ,że zrobiono tego albo 3000 ,albo 5000 szt . ,bo tak sie najczęściej zamawia w drukarniach

Nie rozdzieraj szat, ale udaj się na pocztę lub zapytaj jakiegoś pocztmistrza ile jest numerów adresowych w Kołobrzegu. Ta wiedza objaśni Ci jaki opłacalny jest nakład takich ulotek.
kraall
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg