Dobroczynność-kartą wyborczą

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Tisaja » sobota, 23 wrz 2006, 10:37

ewe
Może zacznijcie od czegoś mniejszego , tam można zrobic także dużo, a nawet wiecej.

Albo nie czytasz wszystkiego i gadasz ,żeby gadać.... albo nie rozumiesz o czym mowa.
My już dawno zaczęliśmy. Widzimy na codzień,ze taka jest potrzeba, że przynosi to efekty Wiemy także, e można więcej.
Sa ludzie, ktorzy sie tym zajmują, którzy maja pomysły, wyksztalcenie i chęci.A tacy ,jak Ty tylko próbuja za wszelka cene zniechecić.
Zrób coś od siebie, zamiast udzielac "dobrych rad".
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez ewe » sobota, 23 wrz 2006, 10:42

Nie zniechęcam do działań, raczej zachęcam . Dziwić się tylko mogę ,że nie jesteś zainteresowana kilkoma pomieszczeniami , [color=red]tylko musi być hala /color]
ewe
Gwiazdor

Postprzez Konsul » sobota, 23 wrz 2006, 11:27

Hala sportowa to ogromne możliwości. Można zrobić wiele fantastycznych rzeczy dla tych biedniejszych dzieciaków. Jak już wyżej napisałem, Caritas to uznana "firma" w działalności charytatywnej i na pewno nie kierują nimi jakieś niecne zamiary. Nie dajmy się zwariować, może niektórzy tak krytykują ten pomysł, ponieważ Caritas jest związane z Kościołem. Mam nadzieję, że nie.
I teraz wskazówka dla Caritasu i Ciebie Tisaju, wystąpcie z formalnym wnioskiem o nabycie tej nieruchomości z zastosowaniem możliwie największej bonifikaty. I zobaczymy jak się temat potoczy.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Eureka » niedziela, 24 wrz 2006, 16:49

Caritas niech pomaga ubogim w zakresie swoich możliwości a hale sportową niech zostawi dla sportu masowego i wyczynowego. Niech każdy robi to, do czego został powołany. Po co kupować las, jak potrzena Wam deska.
Eureka
V.I.P

Postprzez Nemezis-kg » niedziela, 24 wrz 2006, 22:54

o co Ci Tisaja chodzi? wymieniony przez ciebie styropianowiec grud korzystając ze swojej " solidarnościowej " przeszłości chciał przechwycić halę dla koszykareczek swojej córki. trzyma gru z mamusią sztamę co? :)
Nemezis-kg
Dyskutant

Postprzez Tisaja » niedziela, 24 wrz 2006, 23:11

Nemezis-kg .. nie wypowiadaj sie w tym temacie.. bo jakby jest nieco o Tobie :twisted:

Mamusią? Nie.. może ze mna.. na ten temat tez nie masz zielonego pojecia. A domysły włóż sobie w kieszen. Pilnuj swoich kolegów - to oni maja najwiecej do powiedzenia.. I oni opowiadaja historie, która znaja z Twoich własnych ust.
A ja? Cóz... ja nie mam niczego do ukrycia, i nie mam sie czego wstydzic- moze jedynie błędnego doboru towarzystwa.

Ponato.. to jest OT.. Masz ochote, to pisz na pw. :twisted:

ewe

P.S. Nie upieram sie przy swoim zdaniu przeciwnym oddaniu tak dużego budynku, jestem natomiast za kilkoma mniejszymi.

Pomyślałes o tym ,że w każdym mniejszym pomieszczeniu, których może być kilka trzeba zapewnic opieke psychologa, pedagoga?
Dzieci świetlice juz maja. Odrabiaja tam lekcje maja do dyspozycj psychologa i pedagogów.Sa tam również komputery, malowanki, zabawki.
Chodziło o to, aby zapewnic im coś więcej... alternatywę na zycie na ulicy.
Nie sądzisz ,ze zajecia sportowo-ruchowe taka alternatywe daja? Że dzieci moga znależć poprzez to inne cele i widziec świat inaczej?
Tisaja
Gwiazdor

Postprzez Nemezis-kg » niedziela, 24 wrz 2006, 23:19

Tisaja napisał(a):Nemezis-kg .. nie wypowiadaj sie w tym temacie.. bo jakby jest nieco o Tobie :twisted:

Mamusią? Nie.. może ze mna.. na ten temat tez nie masz zielonego pojecia. A domysły włóż sobie w kieszen. Pilnuj swoich kolegów - to oni maja najwiecej do powiedzenia.. I oni opowiadaja historie, która znaja z Twoich własnych ust.
A ja? Cóz... ja nie mam niczego do ukrycia, i nie mam sie czego wstydzic- moze jedynie błędnego doboru towarzystwa.

Ponato.. to jest OT.. Masz ochote, to pisz na pw. :twisted:

ewe

P.S. Nie upieram sie przy swoim zdaniu przeciwnym oddaniu tak dużego budynku, jestem natomiast za kilkoma mniejszymi.

Pomyślałes o tym ,że w każdym mniejszym pomieszczeniu, których może być kilka trzeba zapewnic opieke psychologa, pedagoga?
Dzieci świetlice juz maja. Odrabiaja tam lekcje maja do dyspozycj psychologa i pedagogów.Sa tam również komputery, malowanki, zabawki.
Chodziło o to, aby zapewnic im coś więcej... alternatywę na zycie na ulicy.
Nie sądzisz ,ze zajecia sportowo-ruchowe taka alternatywe daja? Że dzieci moga znależć poprzez to inne cele i widziec świat inaczej?

Jasne! oddać za darmo, bez przetargu! Fajnie robi się prezenty nie swoim majątkiem, prawda? :twisted:
Nemezis-kg
Dyskutant

Postprzez Eureka » poniedziałek, 25 wrz 2006, 14:19

Tisaja, z całym szacunkiem do Twojej pracy społecznej na rzecz dzieci, ale nie możesz uważać, że nikt nie rozumie podtekstu wyborczego dla Pana prezydenta. Ten temat czuć na odległość. Nie sądzę, że masz tylu fachowców, co Stowarzyszenia Sportowe, by podołać prowadzeniu zajęć. Jak dostaniesz halę sportową to musisz zdobyć środki na jej remont i pozyskać ludzi z uprawnieniami do prowadzenia zajęć. Tisaja, mierz siły na zamiary. Nie staraj się dostać na własność lasu, jak potrzebujesz deskę.
Eureka
V.I.P

Postprzez Tisaja » poniedziałek, 25 wrz 2006, 14:20

Nie głosowałam i bede głosowała na P. Bieńkowskiego- żeby była jasność..

I sorryy... nie wiesz czego mi trzeba... :twisted: :lol:
Tisaja
Gwiazdor

Postprzez Eureka » poniedziałek, 25 wrz 2006, 19:44

Tisaja napisał(a):Nie głosowałam i bede głosowała na P. Bieńkowskiego- żeby była jasność..

I sorryy... nie wiesz czego mi trzeba... :twisted: :lol:

Tisaja, nie musiałaś wyjaśniać. Trudno tego nie dostrzec. Chyba nie powiodło się Twoje oskarżanie radnych i robienie męczennika z prezydenta. Ten zabieg był "grubymi nićmi szyty".
Oczywiście, że nie wiem, czego Ci trzeba, ale Twoje zabiegi pałają chęcią posiadania nie tylko lasu, ale i gruntów pod nim. Całe szczęście, że radni byli czujni i nie dali się wyprowadzić w las, bo wówczas znaleźliby się w Waszym lesie i na Waszym gruncie.
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » poniedziałek, 25 wrz 2006, 19:50

Z całym szacunkiem Eureko, ale co Ty z tym "lasem" cały czas wyjeżdżasz?
Autor tematu chciał przedstawić zjawisko tzw. krótkiej pamięci. Otóż ktoś robi inaczej niż mówi. Każdego radnego prawo, ale niech słowa pokrywają się z czynami. Oto chyba chodziło, i o hipokryzję wykazywaną przez te osoby.
Caritas to jeden z podmiotów starających się o tą "halę", dla mnie osobiście najlepszy, to kwestia do dyskusji.
Nikt nie odpowiedział na moje wcześniejsze pytanie, co na dzień dzisiejszy się dzieje z tą halą?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Eureka » poniedziałek, 25 wrz 2006, 20:43

Konsul, wyjeżdżam i nie ustane, jak nie ustanie Tisaja. Hala dla Caritasu to początek pomyłki, na którą nie powinniśmy przyzwalać. Czas by prowadzić konsultacje ze środowiskiem sportowym przed podjęciem tak poważnych decyzji, jak oddanie hali sportowej w ręce organizacji, która nie została powołana w celu krzewienia kultury fizycznej.
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » poniedziałek, 25 wrz 2006, 21:17

Każdy ma swoją rację i ją argumentuje. To jest jasne. Tylko, że ten spór rozstrzygną władze miasta i ewentualnie rada. Ja w dalszej mierze ponawiam pytanie, kto teraz włada tą nieruchomością? To jest przecież bardzo ważne, chyba nie leży ona "odłogiem".
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Tisaja » poniedziałek, 25 wrz 2006, 21:21

Eureka... Taka hala, taki skarb, tak trzeba doobrze przemyslec-oczywiscie, nie przecze ale póki co stoi i niszczeje jak Kalmar. Nic sie nie dzieje-popada w coraz wieksza ruine.
Ale co tam nie mój las nie moje drzewa :twisted: Zreszta nie chcialam ani lasu ani drzew.. I czytaj uważnie..:

Konsul
Autor tematu chciał przedstawić zjawisko tzw. krótkiej pamięci. Otóż ktoś robi inaczej niż mówi. Każdego radnego prawo, ale niech słowa pokrywają się z czynami. Oto chyba chodziło, i o hipokryzję wykazywaną przez te osoby.

Eureka.. Czasem ręce opadaja nad zajadłościa i monotematycznościa innych.. w tym przypadku Twoja :|
Tisaja
Gwiazdor

Postprzez Eureka » wtorek, 26 wrz 2006, 08:16

Tisaja napisał(a):
Eureka.. Czasem ręce opadaja nad zajadłościa i monotematycznościa innych.. w tym przypadku Twoja :|

Tisaja, żeby obalić Twój pomysł, muszę być wytrwałym, systematycznym a czasem monotematycznym i z zajadłościa niszczyć w zarodku irracjonalny pomysł. Innej drogi nie widzę. Założyłaś temat, to licz się z konsekwencjami.
Eureka
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg