lanowana była tez baza hotelowa ,która miałaby za zadanie pokrywać wszelkie koszty utrzymania sali we własnym zakresie.
Przeciez gosc hotelowy musialby miec staly dostep do hali, silowni itp. Sadze, ze to bylby jeden z atutow tegoz hotelu.
Tisaja napisał(a):Messenger napisał(a):Tisaja, domyslam się, że uchwały RM mogą nie wszystkim się podobać, ale wskaż mi jednego radnego, który jeśli byłby przekonany do celowości oddania akurat Caritasowi tej sali zagłosował by przeciw? Pokaż mi jednego radnego, który mając takie narzędzia jak uchwała RM nie zagłosował by wtedy zgodnie z interesem dzieci i młodzieży.
Czy rozumiesz ,co piszesz? Wydaje mi sie ,że nie do końca.. dokładnie połowa głosowała przeciw.. dlaczego?
O to nie pytaj mnie.. zapytaj ich- Radnych...
Cel? "Zostawić temat jako karte przetargową podczas wyborów"...
Tak brzmi moja odpowiedź.. najmniej w tym licza sie dzieci.. i to cały czas próbuje powiedzieć..
) do swoich racji 
Konsul napisał(a): I wtedy nad taką uchwałą, poddaną pod głosowanie Rady Miejskiej można by było dyskutować, czy radni wyraziliby zgodę czy też nie. Przywołana tu uchwała pełni jedynie funkcje opiniodawczą, ponieważ oddanie nieruchomości w "użyczenie" nie wymaga zgody Rady Miejskiej.
Istnieje również wystawienia tej nieruchomości na sprzedaż w drodze przetargu, i wtedy aby zachować jej sportowy charakter, należałoby umieścić odpowiednie obwarowania w umowie sprzedaży.
Po wybudowaniu hotelu kto zgodzilby sie aby jacys smarkacze krecili sie wsrod gosci i przeszkadzali im w wypoczynkuPrzeciez gosc hotelowy musialby miec staly dostep do hali, silowni itp. Sadze, ze to bylby jeden z atutow tegoz hotelu.
Basen tez nie jest daleko. Kolejny plus.
Po zastanowieniu sie oraz rozwazeniu wszystkich za i przeciw mozna dojsc do wniosku, ze nie wszysto jest tak piekne jak niektórzy przedstawiaja.
Przecież pytanie czy też zarzut był taki, iż radni, którzy głosowali przeciwko przekazaniu sali dla Caritasu próbują się wybielać i zrzucać winę za brak takiej decyzji na Prezydenta, a to zwyczjna podłość jak już pisałem. Rozmywa się temat.

ewe napisał(a):A nie uważacie , że Caritas ma trochę wybujałe żądania ?
Dziekuje..A tak na marginiesie tego tematu, ja uważam, że akurat Caritas to sprawdzona marka w sferze działalności charytatywnej. Nie doszukiwałbym się w działaniach mających na celu pozyskanie przez Caritas hali drugiego dna. Nie patrzmy na wszystko tylko przez pryzmat pieniędzy.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości