NIE rybaków dla prezydenta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez qrczak » wtorek, 19 wrz 2006, 14:41

A czy na pewno jedynym powodem tego, że centrum nie działa jest przebudowa drogi :?:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » wtorek, 19 wrz 2006, 17:50

Nie wiadomo, bo wokół tematu jest cisza.
Co do drogi, to dojazd jest, ale ... przechodzi przez teren prywatny. Skąd my to znamy. Stąd zabiegi, żeby zrobić dojazd z innej strony, przez tereny miejskie i ZPM.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez mauritus » wtorek, 19 wrz 2006, 17:54

Trybuna, wszystko jasne. Nawet Klimczaka z Klimczokiem pomylili.
mauritus
Terminator

Postprzez BLAaa » wtorek, 19 wrz 2006, 18:02

Trybuna, czy inna gazeta, akurat nie ma znaczenia. Ciekawe są cytowane wypowiedzi. Świadczą o tym, że narasta wnerwienie, a jak polak zły, to pałą wymachuje dookoła.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez gregor » wtorek, 19 wrz 2006, 18:39

Domyślam się z pod czyjego pióra jest ten artykuł ….. pozostaje mi jedynie współczuć autorowi. Tam nie ma ani jednego zdania prawdziwego, zaczynając od samego początku … środki w ramach programów unijnych ?? realizacja tych centrów rozpoczęła się jeszcze zanim takowe programy były …. cała reszta jest pomieszaniem z poplątaniem … chyba kołobrzescy felietoniści dorwali się do trybuny … :cool2:
ps. z tego co wiem dojazd do tego całego centrum jest przez teren miejski i zpm i nie ma konieczności robić "zabiegów" * info z terenu budowy
gregor
Bywalec

Postprzez BLAaa » wtorek, 19 wrz 2006, 19:33

Autorem artykułu jest znany dziennikarz Trybuny Wojciech Jurczak, a nie żaden z kołobrzeskich felietonistów.
Drogę dojazdową trzeba zrobic przez teren miasta i ZPM, bo obecnie istniejący przebiega przez teren prywatny (za to odpowiada polityka państwa z lat ubiegłych, a nie żaden prezydent miasta).
Myślę, że artykuł powstał, bo wnerwiony naród wydzwania gdzie się da, żeby zwrócic uwage na problem LCPSR. Obiektywnie powiem, że miasto zrobiło co się da, żeby to ruszyło. Problem pewnie tkwi gdzie indziej.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez gregor » wtorek, 19 wrz 2006, 19:40

BLAaa napisał(a):Autorem artykułu jest znany dziennikarz Trybuny Wojciech Jurczak, a nie żaden z kołobrzeskich felietonistów.
Drogę dojazdową trzeba zrobic przez teren miasta i ZPM, bo obecnie istniejący przebiega przez teren prywatny (za to odpowiada polityka państwa z lat ubiegłych, a nie żaden prezydent miasta).
Myślę, że artykuł powstał, bo wnerwiony naród wydzwania gdzie się da, żeby zwrócic uwage na problem LCPSR. Obiektywnie powiem, że miasto zrobiło co się da, żeby to ruszyło. Problem pewnie tkwi gdzie indziej.

co do zrobienia przez miasta wszystkiego to bym polemizował :lol: , a tak prywatnie wiesz gdzie jest problem? bo wydaje mi się, że nie droga dojazdowa, czy opóźnienia są tu problemem - jeszcze sam zobaczysz, że jak to ruszy to pojawią się nowe problemy dla tych co tym będą zarządzac ... (pewnie to, że ziemia się kręci też będzie problemem)
ps czy wszyscy rybacy chcą przepuszczac rybcię przez centrum??! wydaje mi się, że nie - nie w takim układzie w jakim to idzie
gregor
Bywalec

Postprzez BLAaa » wtorek, 19 wrz 2006, 20:22

gregor napisał(a):co do zrobienia przez miasta wszystkiego to bym polemizował :lol: , a tak prywatnie wiesz gdzie jest problem? bo wydaje mi się, że nie droga dojazdowa, czy opóźnienia są tu problemem - jeszcze sam zobaczysz, że jak to ruszy to pojawią się nowe problemy dla tych co tym będą zarządzac ... (pewnie to, że ziemia się kręci też będzie problemem)
ps czy wszyscy rybacy chcą przepuszczac rybcię przez centrum??! wydaje mi się, że nie - nie w takim układzie w jakim to idzie

Miasto zrobiło więcej niz powinno, bo generalnie nie jest to zadanie gminy. Gdybym był kontrolerem, to bym sie przyczepił. ZPM w ogóle nie powinien sie mieszać, bo nie ma tego zadania w zakresie działania.
A to, że sami rybacy nie chca pchac tamtedy ryby, to tajemnica poliszynela i w grę wchodzą duże pieniądze. O to chyba Ci chodziło?
BLAaa
Uzależniony

Powrót do :: miasto kołobrzeg