Zamieszanie wokół Centroprawicy Razem

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez mauritus » poniedziałek, 18 wrz 2006, 12:43

Zarzadzanie miastem to nie zabawa w podkradanie nazwy stowarzyszenia.
Nie martwi Ciebie jaki przykład daje to stowarzyszenie mieniące się zasadami demokracji, wspierania działań samorządu i takich tam górnolotnych frzazesów. To miałem i mam na myśli.
mauritus
Terminator

Postprzez Konsul » poniedziałek, 18 wrz 2006, 16:10

Jeżeli Stowarzyszenie MD nie miało z próbą "podrobienia" nazwy Centroprawica Razem, proszę o sprostowanie mojej wypowiedzi. Jeżeli jednak odpowiedź jest twierdząca, proszę o wzięcie za to odpowiedzialności, a być może przedstawienie stanu faktycznego z Waszej strony.
Jeżeli bowiem, ktoś się decyduje na pewne działania, a następnie wypiera się ich, dla mnie nie jest poważny i nie wypełnia kanonów "dorosłego" postępowania.
Co do kultury wypowiedzi oraz prowadzenia dyskursu, a także merytorycznej i zgodnej z rzeczywistością argumentacji, moim zdaniem wypowiedzi osób związanych z MD nie są w żadnej mierze wzorem do naśladowania.
Ps. Nikt mi nie nakazuje oraz nie wpływa na to co piszę. A także w żaden sposób nie jest to sponsorowane, co też mi zarzucono. Zwłaszcza to ostatnie ociera się o absurd. Jeżeli takie praktyki są gdzieś stosowane, to nie oznacza, iż są regułą wśród innych forumowiczów.
To gwoli wyjaśnienia.
Ostatnio edytowano środa, 20 wrz 2006, 09:07 przez Konsul, łącznie edytowano 1 raz
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 18 wrz 2006, 19:50

simplicissimus napisał(a):
Arkadiusz K napisał(a):Stowarzyszenie nosi nazwę "Kołobrzeska Prawica". Nie widzę tutaj zbieżności.

Arkadiuszu K - zarzucam ci kłamstwo, które pozwolę sobie udowodnić. Grupa incijatywna, na czele z Arturem Mackiewiczem wystąpiła o rejestrację Stowarzyszenia Centroprawica Razem. Sąd Okręgowy w Koszalinie zarejestrował taką organizację 7 września 2006 roku. Nie wiesz o tym? Z tego co wiem, jesteś członkiem tego stowarzyszenia. I ty, Arkadiusz K - ty nie wiesz jak ono się nazywa? Przecież dostaliście odpis z sądu, nieprawdaż? Jeśli masz tak krótką pamięć, podam ci link, gdzie możesz o tym przeczytać. Wszystkim innym także polecam.

http://powiatkolobrzeg.home.pl/1/index. ... &Itemid=49

Szerzej na ten temat, w poniedziałek w Radio Kołobrzeg.

Arkadiuszu K.
Zarzucono Ci kłamstwo.
Byłeś na forum, przeczytałeś.
I co?
Nawet przepraszam?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » wtorek, 19 wrz 2006, 18:05

Słuchajcie, a może ktos wie kto jest autorem nazwy "Centroprawica Razem"?

Pamiętam, że nazwę "Samorządowe Porozumienie Mieszkańców Ziemi Kołobrzeskiej" wymyslił Seba Karpiniuk.
Ciekawe, czy "CPR" mozna zastrzec w jakimś urzedzie jako nazwę?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » wtorek, 19 wrz 2006, 18:21

No, to sporo wyjaśnia....
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » środa, 20 wrz 2006, 20:35

Co takiego wyjaśnia... są jakieś prawa autorskie?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez qrczak » czwartek, 21 wrz 2006, 04:23

Konsul napisał(a):Co takiego wyjaśnia... są jakieś prawa autorskie?

Może poseł tantiemy pobiera :?: :lol:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Messenger » piątek, 22 wrz 2006, 12:34

czy stwierdzasz drogi simipicius (czy jakos tak :wink: ze stowarzyszenie kołobrzeska prawica nie istnieje??
Messenger
Ważniak

Postprzez rewo » piątek, 22 wrz 2006, 15:17

Dla klarowności sytuacji, kto w takim razie próbował zarejestrować to stowarzyszenie?
Stowarzyszenie Młodzi Demokraci nie miało nic wspólnego z tą rejestracją. To, że moje nazwisko tam widnieje, nie jest związane w żaden sposób z MD.

Łukasz, czyli w takim razie rejestrowałeś je jako osoba prywatna, wraz z kilkoma innymi?
rewo
Dyskutant

Postprzez ewe » piątek, 22 wrz 2006, 15:22

:lol: :lol: :lol: dobre
ewe
Gwiazdor

Postprzez Elfik » piątek, 22 wrz 2006, 17:10

rewo napisał(a):Dla klarowności sytuacji, kto w takim razie próbował zarejestrować to stowarzyszenie?
Stowarzyszenie Młodzi Demokraci nie miało nic wspólnego z tą rejestracją. To, że moje nazwisko tam widnieje, nie jest związane w żaden sposób z MD.

Łukasz, czyli w takim razie rejestrowałeś je jako osoba prywatna, wraz z kilkoma innymi?

A nie przyszło ci do głowy, ze jedna osoba moze brać udział w kilku przedsięwzięciach, działać w kilku NGOsach niezależnie od siebie. Moze my do tego jeszcze nie dorośliśmy, ale w dojrzalych demokracjach są kraje gdzie statystyczny mieszkaniec działa w 3 organizacjach pozarządowych, a w Polsce to pewnie jakaś liczba kilka miejsc po przecinku. Dlatego wszyscy szukają powiazania między tymi organizacjami, a łaczy je tylko to, ze kilka osób będacych członkami jednej organizacji dołączyło do innej inicjatywy. MD nie sa częścią Kołobrzeskiej Prawicy.
Elfik
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg