Oceń radnego

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez irmc » środa, 13 wrz 2006, 20:14

report napisał(a):ostatnio olśniewa mnie Rysio Szufel - /serio mówię/
Rysio ma klasę , maniery i jest konsekwentny i wierny swoim ideałom.Niewielu jest radnych , którzy mogą mu dorównać w jakimkolwiek względzie.Jest klasą sam dla siebie
irmc
Twardziel

Postprzez Konsul » środa, 13 wrz 2006, 20:22

Klasę to ma mercedes. A radni "walą" głupoty na lewo i prawo, aż miło.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez irmc » środa, 13 wrz 2006, 20:59

Jutro sesja.Poosłuchaj w TKK jak będą tryskać inwencją i troszczyć się o losy naszego miasta.Dla większości będzie to "łabędzi śpiew" i ci z nich , którzy mają tego świadomość pojadą "na maxa". To będzie dla nich ostatnia szansa aby "załapać" się jeszcze na jakąś listę , lub zdobyć na niej wyższą pozycję. Jest jeszcze kilku "niezagospodarowanych" i jutro będzie "wyścig szczurów" lub-jak to mówi BLAaa- "jatka"
irmc
Twardziel

Postprzez report » środa, 13 wrz 2006, 21:34

będzie miło - szczególnie w zcasie głosowań nad portem morskim oraz zbyciem działek
report

Postprzez Nemezis-kg » środa, 13 wrz 2006, 21:43

Konsul napisał(a):Klasę to ma mercedes. A radni "walą" głupoty na lewo i prawo, aż miło.

Jasne Czarek, lepiej być szarą eminencją i dostawać zlecenia od miejskich spółek czy firm, nie?
Nemezis-kg
Dyskutant

Postprzez abyss » środa, 13 wrz 2006, 21:57

No prawda, będzie show, muppet,
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez irmc » czwartek, 14 wrz 2006, 18:24

A co myślicie o tych radnych , którzy się "przefarbowali" w trakcie tej kadencji? Zdradzili swoje ugrupowania dzięki którym weszli do Rady.Czy teraz , powstające nowe komitety mogą im zaufać? Czy też za kilka miesięcy będą zdradzone?
irmc
Twardziel

Postprzez Konsul » czwartek, 14 wrz 2006, 19:51

To się odpowiednio nazywa. Bez zbyt dosadnych nazw: polityka za pieniądze, znaczy kure...o.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez wredniak » czwartek, 14 wrz 2006, 22:09

Konsul napisał(a):To się odpowiednio nazywa. Bez zbyt dosadnych nazw: polityka za pieniądze, znaczy kure...o.

Sugerujesz, ze wszyscy politycy zaczynajac od prezydenta naszego kraju, pana K. poprzez jego brata premiera a konczac np. na naszym prezydencie trudnia sie nierzadem :?: :shock:
Ryzykant z ciebie. Publicznie mowic takie rzeczy to trzeba miec teraz nierowno pod sufitem.
Ostatnio wyslali chyba listy goncze za bezdomnym z Centralnego. Oskarzony o obraze prezydenta IV RP.
wredniak
Ważniak

Postprzez Konsul » piątek, 15 wrz 2006, 05:50

Odważny jestem, jak Stefek Burczymucha :) . Jednak pewne rzeczy trzeba nazwać po imieniu.
W tym kontekście, miałem na myśli samo zjawisko przemieszczania się z partii do partii, aby tylko mieć ułatwiony start w wyborach.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kraall » piątek, 15 wrz 2006, 07:50

Obrażanie to Twoja specjalność i nie podpieraj się odwagą.
Co do zmian klubowych radnych nie można się w wielu przypadkach dziwić. Wszak komitety wyborcze (partie) niektórych osób się zwyczajnie wyparły. Inne zrobiły wiele, aby niektóre osoby skutecznie do siebie zniechęcić. Oczywiście, są i tacy, co się zwyczajnie zeszmacili.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez qrczak » piątek, 15 wrz 2006, 08:51

Ja tam pokładam wielkie nadzieje w tych "przefarbowanych". Kilka miesięcy po wyborach znowu się zaroi od radnych niezależnych.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez abyss » piątek, 15 wrz 2006, 08:59

Prawie cały SLD w Radzie Miasta uciekł w sferę niezależności, wstydzą się ?
Jestem w stanie zrozumieć tworzenie koalicji, nawet różnych i realizację swoich programów w ramach swoich kompetencji, natomiast nie jestem w stanie zrozumieć m.in.radnego Zawadzkiego czy radnej Dżegi - Matuszczak, z SLD do PO ? to są skrajności, które wywołują u mnie obrzydzenie i całkowty brak szacunku do tych osób.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez qrczak » piątek, 15 wrz 2006, 09:26

abyss napisał(a):Prawie cały SLD w Radzie Miasta uciekł w sferę niezależności, wstydzą się ?
Jestem w stanie zrozumieć tworzenie koalicji, nawet różnych i realizację swoich programów w ramach swoich kompetencji, natomiast nie jestem w stanie zrozumieć m.in.radnego Zawadzkiego czy radnej Dżegi - Matuszczak, z SLD do PO ? to są skrajności, które wywołują u mnie obrzydzenie i całkowty brak szacunku do tych osób.

PO zgarnia wszystkie chorągiewki. I to dobrze dla PO, w końcu chorągiewki się wypną na PO i taki będzie finał, ale jak na razie poseł się cieszy bo ma chłoptasia, który podsuwa mu krzesło pod tyłek na każdej imprezie.
qrczak
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg