Poseł Hoc przewodniczącym

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez abyss » piątek, 8 wrz 2006, 20:27

simplicissimus napisał(a):
Achaja napisał(a):mysle, że się zagalopowałeś

Wiesz, może zanim zaczniesz głosić sądy, do których masz prawo, to jednak sprawdzisz najpierw stan faktyczny? Spójrzmy na statystyki.

Wypowiedzi: Karpiniuk 8, Hoc 45

Interpelacje: Karpiniuk 10, Hoc 14

Zapytania: Karpiniuk 0, Hoc 6

Pytania: Karpiniuk 0, Hoc 2

Oświadczenia: Karpiniuk 0, Hoc 2

Widać wyraźnie aktywność obu panów posłów w sejmie. Ale Achajo podam ci wyniki moich najnowszych badań. Aktywność Karpiniuka w kołobrzeskich mediach w stosunku do wystąpień posła Czesława Hoca to 5:1. Przy tej analizie naprawdę nasuwają się ciekawe konstatacje.

Masz jeszcze raz...to są fakty, a nie maje zdanie Achaja. Co jest z Tobą.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » piątek, 8 wrz 2006, 20:27

Skąd te twierdzenie, że płacił komuś za nic? Chciał poznać chłopaka, co sobą reprezentuje, co potrafi ? I się poznał niestety.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez abyss » piątek, 8 wrz 2006, 20:32

I wrócę do samorządu.
Przygarnął, poznał i poznał :evil:
Jeden przykład osiągnięć byłego wiceprezydenta, dawaj.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Eureka » piątek, 8 wrz 2006, 22:31

Achaja napisał(a):mysle, że się zagalopowałeś

Wiesz, może zanim zaczniesz głosić sądy, do których masz prawo, to jednak sprawdzisz najpierw stan faktyczny? Spójrzmy na statystyki.

Wypowiedzi: Karpiniuk 8, Hoc 45

Interpelacje: Karpiniuk 10, Hoc 14

Zapytania: Karpiniuk 0, Hoc 6

Pytania: Karpiniuk 0, Hoc 2

Oświadczenia: Karpiniuk 0, Hoc 2

Widać wyraźnie aktywność obu panów posłów w sejmie. Ale Achajo podam ci wyniki moich najnowszych badań. Aktywność Karpiniuka w kołobrzeskich mediach w stosunku do wystąpień posła Czesława Hoca to 5:1. Przy tej analizie naprawdę nasuwają się ciekawe konstatacje.

Do osiągnięć Pana posła Czesława Choca proszę dodać podpisanie się pod projektem poselskim o zmianie ustawy z dnia 18 lutego 1994 roku o zaopatrzeniu emerytalnym żołnierzy zawodowych oraz ich rodzin. Swoim podpisem spowodował gorącą reakcję jednego ze starszych oficerów. Być może moja obecność powstrzymała krewkiego oficera, bo kto wie, co by się stało. Co gorsza Pan poseł Czesław Choc nie bardzo mógł sobie przypomnieć o jaki projekt chodzi. Tak więc nie zawsze ilość decyduje o jakości.
Eureka
V.I.P

Postprzez Eureka » piątek, 8 wrz 2006, 22:57

Eureka napisał(a):Do osiągnięć Pana posła Czesława Choca proszę dodać podpisanie się pod projektem poselskim o zmianie ustawy z dnia 18 lutego 1994 roku o zaopatrzeniu emerytalnym żołnierzy zawodowych oraz ich rodzin. Swoim podpisem spowodował gorącą reakcję jednego ze starszych oficerów. Być może moja obecność powstrzymała krewkiego oficera, bo kto wie, co by się stało. Co gorsza Pan poseł Czesław Choc nie bardzo mógł sobie przypomnieć o jaki projekt chodzi. Tak więc nie zawsze ilość decyduje o jakości.

Nie rozumiem ciebie. Co ma podpisanie się pod projektem ustawy do jakości pracy posła? Poseł podpisuje się pod tym, co uważa za stosowne. Kwestię oceny pracy ilościowej, jeśli idzie o ilośc głosowań czy złożonych podpisów zostawiam tobie. Możesz tez zrobić analizę ilości korespondencji w aspekcie popularności. Metodologia analizy ilościowej i jakościowej jest prosta. Wyjasnij mi więc, co ma ta ustawa do jakości pracy? O aprobacie danych przepisów decydują rózne czynniki. jesteś w stanie ując je w metodzie analizy jakościowej? Prosze o odpowiedź.

Jeżeli poseł Cz. Choc podczas spotkania pyta mnie o jaką ustawę chodzi, to znaczy, że nie wie, co podpisuje. Jak można nie pamiętać, jaki projekt się podpisało i o co w nim chodzi? Tak więc nadal twierdzę, że nie zawsze ilość przechodzi w jakość. Tak twierdzę, jak ktoś nie wie, co podpisuje i co gorsza, nie wie, jakie skutki podpisany dokument wywoła.
Eureka
V.I.P

Postprzez j0shu4 » piątek, 8 wrz 2006, 23:51

Eureka zmiłuj się
naucz sie chociaż pisowni nazwiska Czesława Hoca
j0shu4
Moderator

Postprzez Eureka » sobota, 9 wrz 2006, 09:30

j0shu4 napisał(a):Eureka zmiłuj się
naucz sie chociaż pisowni nazwiska Czesława Hoca

Za zwrócenie uwagi dziękuję. Wielu z nas popełnia błędy literowe. Jednak nie jest to usprawiedliwieniem dla mojego błędu. Przepraszam zainteresowanych za lapsus kalami.
Eureka
V.I.P

Postprzez Eureka » sobota, 9 wrz 2006, 09:49

Eureka napisał(a):Jeżeli poseł Cz. Choc podczas spotkania pyta mnie o jaką ustawę chodzi, to znaczy, że nie wie, co podpisuje. Jak można nie pamiętać, jaki projekt się podpisało i o co w nim chodzi? Tak więc nadal twierdzę, że nie zawsze ilość przechodzi w jakość. Tak twierdzę, jak ktoś nie wie, co podpisuje i co gorsza, nie wie, jakie skutki podpisany dokument wywoła.

Świetne wnioski wyciągasz. Ciekawe jaki wniosek wyciągniesz z tego, że zapchał ci się worek w odkurzaczu. :twisted:

Ostatnio już rozmawialiśmy podobny sloganami, Eureka, w przypadku pomnika Piłsudskiego. Ja pasuję. Na odkurzaczach się nie znam. :]

Dobrze, że przyznajesz się do sloganów.
Eureka
V.I.P

Postprzez Demurrer » czwartek, 12 paź 2006, 14:01

Efektem prac podkomisji do spraw Państwowego Ratownictwa Medycznego, której przewodniczył poseł Hoc jest podpisana dziś przez Prezydenta ustawa:

http://www.prezydent.pl/x.node?id=10118 ... Id=7027205
12 października 2006 r. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Lech Kaczyński na podstawie art. 122 ust. 2 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej dokonał uroczystego podpisania ustawy o Państwowym Ratownictwie Medycznym.

W uroczystości wzięli udział m.in.: Szef Kancelarii Prezydenta RP Aleksander Szczygło, Sekretarz Stanu Robert Draba, Podsekretarz Stanu Lena Dąbkowska-Cichocka i Doradca Prezydenta RP Tomasz Zdrojewski.

Prezydent RP zwracając się do zebranych powiedział:

„Panie Ministrze, Panie i Panowie Ministrowie, Szanowni Państwo!

Rzadko podpisuję ustawy przy kamerach. To jest rutynowa czynność prezydenta – podpisywanie lub czasami odmowa podpisania ustawy. W tym przypadku zrobiłem to w formie tak uroczystej, ponieważ został uczyniony istotny krok naprzód, chociaż nie krok ostateczny – ja sobie z tego zdaję sprawę. Jest postęp, nie osiągnęliśmy jeszcze, przede wszystkim ze względu na wielkie napięcia w budżecie naszego państwa, tego wszystkiego, co osiągnięte być powinno. Ale ratownictwo medyczne to dziedzina najściślej związana z ochroną już nawet nie ludzkiego zdrowia, tylko ludzkiego życia.

Wszyscy wiemy, jak wielka ilość naszych współobywateli, rodaków, ludzi po prostu – mówimy w tej chwili o Polsce – nie kończy swego życia śmiercią naturalną, tylko w wyniku różnego rodzaju wypadków. Ratownictwo jest też bardzo potrzebne ludziom, których dotknęły choroby organiczne, naturalne, niezwiązane z żadnymi zdarzeniami zewnętrznymi wobec organizmu człowieka. I tutaj też, kto przeżyje, a kto żyć nie będzie – a to zawsze mówię – jest różnica tak wielka, że w ogóle nie do ogranięcia umysłem ludzkim. Bardzo często zależy to od szybkości i jakości ratownictwa. Stąd ustawa, o której mówimy jest ustawą porządkującą, potrzebną – choć zdaję sobie sprawę, że czyni poważny, ale pierwszy dopiero krok w dobrym kierunku. Dlatego też chciałem ją podpisać w formie uroczystej.

Państwo ma wiele obowiązków wobec swoich obywateli, ale zawsze mi się wydawało, że obowiązek ratowania ich życia jest z nich obowiązkiem najistotniejszym – ratowania życia ze względu na różne zagrożenia, ale te, o których mówimy, występują najczęściej. Chciałem pogratulować panu ministrowi Relidze i jego resortowi, także urzędowi Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji, którzy przyczynili się do tego przedłożenia rządowego. Wiem, że były plany różnego rodzaju poprawek, uzupełnień, w niejednym przypadku pewnie słuszne, tylko na razie jeszcze nierealne. Dziś nasz produkt krajowy brutto rośnie w tempie ponad 5 procent. Wierzę, że uda nam się takie tempo utrzymać przez kilka lat. Powtarzam: wierzę, chociaż tutaj niczego pewnym być nie można, że rosnąca zamożność naszego społeczeństwa, naszego narodu da podstawy, by na ten wyjątkowo szczytny cel przeznaczyć jeszcze istotnie większe środki.

Raz jeszcze gratuluję i dziękuję bardzo.”
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » piątek, 13 paź 2006, 19:57

Daj Panie Boże, żeby rozwiazania zaakceptowało środowisko i społeczeństwo.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Wald » poniedziałek, 16 paź 2006, 20:25

O tym ratownicwie medycznym trąbi sie od dawna. I będzie jeszcze długo trąbiło! To wcale nie jest łatwa sprawa. A jak się zabrał do tego PiS - to już pewna klapa! Przecież i tak im sie budżet nie dopina...
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg