Co z tą matmą i mundurkami?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Colberg » niedziela, 3 wrz 2006, 21:18

1. Jedyne co minister Giertych do tej pory zrobił - to przesunięcie rozpoczęcia roku szkolnego...
2. W cudowny sposób w ostatnich dniach wyparował ze stron ministerstwa projekt rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej zmieniającego rozporządzenie w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach publicznych. Dopóki nie ma przepisów - za wcześnie mówić o kształcie matury.
3. Podobnie z mundurkami. Na razie prawo się nie zmieniło. A nawet jak sę zmieni - decyzja o wprowadzeniu mundurków leżeć będzie w gestii Rady Rodziców, Rady Szkoły lub Rady Pedagogicznej.
Colberg
Ważniak

Postprzez abyss » niedziela, 3 wrz 2006, 21:26

A co ma być.Jak będziesz mieć nieradzącego sobie z wychowaniem młodzierzy dyrektora to przyodzieje Ciebie w garniturek niczym owcę z dzwoneczkiem. :evil: Oczywiście wcześniej będzie musiałprzekabacić zdezorientowaną radę rodziców.Oczywiście ta akcja a"la owieczka odbędzie się na Twój kosz..Twoich rodziców oczywiście
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Kalynka » niedziela, 3 wrz 2006, 21:37

Ogolnie nienawidze matmy, uwalilam przez nia prawie kazda klase w LO, do tego na studiach tez sie ostro nastresowalam przy niej i dziekuje Bogu z calego serca, ze nie mialam jej obowiazkowej na maturze,bo bym zwyczajnie matury nie zdala. :? Ale uwazam,ze lepszym pomyslem, jest zeby ta matma byla,tylko mam watpliwosci co do jej poziomu, ktory byl prezentowany przez ostatnie 2 lata. Jest zbyt wysoki. Poziom podstawowy powinien byc zdawalny przez przecietnego maturzyste i wtedy jak najbardziej obowiazkowa. Wiec jestem ciekawa, jest czy nie? :]

Co do mundurkow: TAK,TAK,TAK. Co prawda zniszczy indywidualizm wizualny chocby uczniow, ale uwazam ze to niezle wyglada, jest praktyczne a do tego zredukuje pewne podzialy do minimum. Ja bym chetnie smigala w spodniczce, a jakby dorzucili podkolanowki to juz w ogole eeesta eeeesta. :wink:
Kalynka
Ważniak

Postprzez ewe » poniedziałek, 4 wrz 2006, 07:32

Te mundurki to jest pomysł ,który będzie zależny od dyrektorów szkół i rad rodzic.

Chyba nie jest to aż takim problemem. Jako ciekawostke powiem ,że we Włoszech np: nie można wyjść sobie samodzielnie ze szkoły ,bo jest zamykana ,nie ma przerw /tylko 2/ , zmieniaja się tylko nauczyciele. Co by to było jak tylko to miało byc u nas wprowadzone . Byśmy sie zapluli na śmierć,narzekając i klnąc.
ewe
Gwiazdor

Postprzez stary_zgred » poniedziałek, 4 wrz 2006, 07:54

Z tą "matmą" to jest tak, że (cyt.) "tyle w każdej dziedzinie nauki jest wiedzy, ile jest w niej matematyki". Co nie znaczy, że nie można jej nie lubić. Ale gardzić nie wolno!
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez redlovebloodgirl » poniedziałek, 4 wrz 2006, 09:33

nie wiem jak w innych krajach ale rozwiazanie z mundurkami podam na przykladzie tunezji, bo tam to po prostu widzialam...
wszystkie mundurki wygladaja tak samo-dziewczynki maja spodniczki w kratke, biala bluzke, zas chlopcy-spodnie do kolan i koszule. mundurki miedzy szkolami roznia sie tylko wzorem/kolorem kratki! wg mnie to jest dobre rozwiazanie-odrazu wiadomo kto jest z jakiej szkoly, nie ma podzialu na lepszych, gorszych...

a co do matmy-ol jeee ;)
redlovebloodgirl
Mieszka tu

Postprzez Trojan » poniedziałek, 4 wrz 2006, 10:18

stary_zgred napisał(a):Z tą "matmą" to jest tak, że (cyt.) "tyle w każdej dziedzinie nauki jest wiedzy, ile jest w niej matematyki". Co nie znaczy, że nie można jej nie lubić. Ale gardzić nie wolno!

święte słowa , z listu co coto go Giertych wystosował do szkół to planują matmę zrobic obowiązkową około roku 2009 :D
Trojan
Dyskutant

Postprzez kulA » poniedziałek, 4 wrz 2006, 10:24

oczywiscie jestem za obowiazkowa matma, dlaczego? bo umysly scisle sa dyskryminowane, nikt sie nie przejmuje tym ze moga miec problem z polskim, natomiast jak tylko chca matematyke wprowadzic to rzesze humanistow zaraz krzycza ze przez to nie zdadza matury, ja moglem nie zdac przez polski, co bylo naprawde bardzo realne i kulem polaka jak glupi, i jakos nikt nie plakal
kulA
Rycerz forum

Postprzez Mafi » poniedziałek, 4 wrz 2006, 17:34

Matma byla moja zmora przez cale liceum... to juz sie chyba w podstawowce nawet zaczelo ;p

A jednak mature ustna z matematyki zdawalam... no i zdalam :)
A jak ja zdalam, to chyba kazdy zda ;p

CO do mindorkow? Hmm... nie ma co porownywac TRM-u... w koncu to specyficzna szkola- morska, wiec oni w mundurkach marynarskopodobnych chodzic moga... To samo technikum... np. hotelarskie... Ale po co w liceum ogolnoksztalcacym mundurki to nie rozumiem... Ja bym sie w taki odziac nie dala... ;p
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Colberg » poniedziałek, 4 wrz 2006, 20:40

Zmienił, zmienił... od dzisiaj wygląd pierwszej strony www ministerstwa :lol:
A zacytowane przez Ciebie akty prawne napisała jeszcze poprzednia ekipa. Poza tym o zmianie organizacji roku.
Colberg
Ważniak

Następna strona

Powrót do :: hydepark