LEKKI NIESMAK...

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez irmc » niedziela, 3 wrz 2006, 20:46

BLAaa napisał(a):
abyss napisał(a):Do Ciebie BLAaa mam prośbę, bo skoro mówisz o darmowych wejściówka to mógłbyś wspomóc ten koncert, myślę , że stać Ciebie. Wszystkim krtykantom polecam wyjazd na koncert za kilkaset złotych, zapewne bez udziału ewentualnych sponsorów i gospodarza miasta. :evil:

Odnosze wrażenie, że nie zrozumiałes o co mi chodzi. Daje sobie reke uciąc, że wielu kołobrzeżan nie było stac nawet na te dwie dychy. A prezydent w pierwszej osobie mowił, że dołozył kase, żeby kolobrzeżanie tanio mogli obejrzec gwiazdę. Mysle, że z barakow na Artyleryjskiej nie było nikogo. Tymczasem to nie prezydent zasponsorował, tylko my wszyscy, z naszych podatków.
Nie odbieram Demisowi Roussosowi prawa do bycia gwiazdą, ale dołożyć 20 tys. zł za playback, to raczej za dużo.
BLAaa , ja to sobie tak myślę , że lepiej słuchać jego z playback-u niż niektórych działaczy politycznych "na żywo" :twisted:
irmc
Twardziel

Postprzez abyss » niedziela, 3 wrz 2006, 20:57

Do dudiego z TKK
Jak zapewne nie pamiętasz to w tamtym czasie kampanię prowadziła Platforma Obywatelska, wykorzystując osobę p. Torzewskiego

Prezydent miasta ma obowiązek witać i żegnać takie gwiazdy jak p.Torzewski. Co tam robiła Platforma Obywatelska....pewnie się zaplątali w nuty :lol:

Report , rozumiem , że za Kaczmarskiego płacisz extra, muzykę w katedrze i Herbertiadę.
Trochę polotu :twisted:
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez report » niedziela, 3 wrz 2006, 21:22

abyss napisał(a):Do dudiego z TKK
Jak zapewne nie pamiętasz to w tamtym czasie kampanię prowadziła Platforma Obywatelska, wykorzystując osobę p. Torzewskiego

Prezydent miasta ma obowiązek witać i żegnać takie gwiazdy jak p.Torzewski. Co tam robiła Platforma Obywatelska....pewnie się zaplątali w nuty :lol:

Report , rozumiem , że za Kaczmarskiego płacisz extra, muzykę w katedrze i Herbertiadę.
Trochę polotu :twisted:

fakt jestem lekko zmulony
ale kumam, że muza w katedrze, poezja Herberta i piosenki Kaczmarski nie są porównywalne z przedmiotem tego oto tu tematu... i zostaw lepiej te rejony w spokoju...
report

Postprzez abyss » niedziela, 3 wrz 2006, 21:39

Oczywiście ,że nie są porównywalne, to inna bajka, rodzaj.
Śmigasz na Herbertiadę, Kaczarskiego,Muzykę w Katedrzę ? Dofinansowywaną przez Prezydenta? ta po co warczysz na inne imprezy w ten sam sposób finansowane.
Wszystkie tego typu imprezy szanuję, uważam , że takie samo prawo ma do tańszych biletów Kowalski jak i Ty, inny smakosz muzyczny. :twisted:
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez report » niedziela, 3 wrz 2006, 22:39

abyss napisał(a):Oczywiście ,że nie są porównywalne, to inna bajka, rodzaj.
Śmigasz na Herbertiadę, Kaczarskiego,Muzykę w Katedrzę ? Dofinansowywaną przez Prezydenta? ta po co warczysz na inne imprezy w ten sam sposób finansowane.
Wszystkie tego typu imprezy szanuję, uważam , że takie samo prawo ma do tańszych biletów Kowalski jak i Ty, inny smakosz muzyczny. :twisted:

Są rzeczy za które chwalę magistrat - są za które krytykuję. Mądrego urzednika, nie powinno to oburzać... W sprawie wartości imprez wystarczy zasiegnąć opinii i można uniknąć błędów. Jaka była wartość kołysanki Demisa w amfiteatrze spockim i kołobrzeskim a jaka jest wartość wiersza Herberta, songu Kaczmarskiego czy wykonania koncertu w katedrze - nie ma chyba potrzeby dyskutować... boleśnie upraszczasz, ale z drugiej strony dzięki, że wg o tym myslisz - bo większości to zwisa na co leci miejska kasa... gdyby pan prezydent kupił 40 tysięcy lizaków i rozdał je kołobrzeżanom, też byli by tacy których by to zachwyciło...
report

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 4 wrz 2006, 06:05

irmc napisał(a):BLAaa , ja to sobie tak myślę , że lepiej słuchać jego z playback-u niż niektórych działaczy politycznych "na żywo" :twisted:

Pełna zgoda. Na koncercie jeden taki nawijał. Na żywo.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez ewe » poniedziałek, 4 wrz 2006, 07:09

Nie można tak mówić , bo obecnie jedynym słusznym wydatkiem funduszy miasta powinno być tylko finansowanie tworzenia nowych miejsc pracy. Bo to jest obecnie najbardziej potrzebne ,tak u nas jak i w Polsce. Kultura jest dopiero ostatnia w tym rankingu.
ewe
Gwiazdor

Postprzez irmc » poniedziałek, 4 wrz 2006, 10:05

BLAaa napisał(a):
irmc napisał(a):BLAaa , ja to sobie tak myślę , że lepiej słuchać jego z playback-u niż niektórych działaczy politycznych "na żywo" :twisted:

Pełna zgoda. Na koncercie jeden taki nawijał. Na żywo.
Konferansjer :wink:
irmc
Twardziel

Postprzez abyss » poniedziałek, 4 wrz 2006, 15:19

report napisał(a):
abyss napisał(a):Oczywiście ,że nie są porównywalne, to inna bajka, rodzaj.

Są rzeczy za które chwalę magistrat - są za które krytykuję. Mądrego urzednika, nie powinno to oburzać... W sprawie wartości imprez wystarczy zasiegnąć opinii i można uniknąć błędów. Jaka była wartość kołysanki Demisa w amfiteatrze spockim i kołobrzeskim a jaka jest wartość wiersza Herberta, songu Kaczmarskiego czy wykonania koncertu w katedrze - nie ma chyba potrzeby dyskutować... boleśnie upraszczasz, ale z drugiej strony dzięki, że wg o tym myslisz - bo większości to zwisa na co leci miejska kasa... gdyby pan prezydent kupił 40 tysięcy lizaków i rozdał je kołobrzeżanom, też byli by tacy których by to zachwyciło...

Chyba mnie nie zrozumiałeś, o gustach się nie dyskutuje. Dla jednych większą wartość artystyczną ma Roussos, dla innych Jacek Kaczmarski, jedni słuczają hip-hopu inni Chopina. Chyba należy się cieszyć, że jest tak duże spektrum artystyczne w Kołobrzegu. Krytyka wszystkiego i wszem i wobec jest niewskazana, tym bardziej przedstawianie opinii "dzieci" z MD i wysłuchiwanie tych niby-afer, no i jeszcze sam pan Dyrektor i Przewodniczący był odpytywany, buahaha.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Vin » poniedziałek, 4 wrz 2006, 15:42

wyjatkowo sie zgodze z abyssem

report niby gdzie zasiegnac tych opinii ?
jak zaczepisz grupe smakoszy piwa to pewnie powiedza ze song maja gdzies
wiersze rowniez
jak zaczepisz moja sasiadke to ci powie, ze rusos jest najlepszy
i co ?

ty bedziesz wyrocznia ?
Vin
Uzależniony

Postprzez report » poniedziałek, 4 wrz 2006, 16:35

dlatego też napisałem o lizakach...
report

Postprzez Nemezis-kg » poniedziałek, 4 wrz 2006, 22:50

report napisał(a):dlatego też napisałem o lizakach...

Jakich lizakach?
Nemezis-kg
Dyskutant

Postprzez Konsul » środa, 6 wrz 2006, 20:28

Takich do lizania, rozumiesz? Czy nie? Skup się: liiizaaakkkk.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez abyss » środa, 6 wrz 2006, 20:38

Czasami sie liże z jednego , czasami z innego :lol:
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » środa, 6 wrz 2006, 20:48

Bez wulgaryzmów tak? :lol:
Konsul
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg