Zawaliła sie Kresowa...

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » czwartek, 31 sie 2006, 05:58

Usmiałem się do łez, jak usłyszałem w TKK, że tablicę informującą, że inwestycja sfinansowana była z budżetu i podpisem "Prezydent Miasta", podprowadzili złomiarze... :lol:
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » czwartek, 31 sie 2006, 10:18

Prezydent zawsze jest pierwszy :)
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez j0shu4 » czwartek, 31 sie 2006, 10:52

abyss nie przeginaj
prosze...
j0shu4
Moderator

Postprzez BLAaa » czwartek, 31 sie 2006, 11:20

abyss napisał(a):Prezydent zawsze jest pierwszy :)

W przypadku tego tematu i owszem, do zwalania winy.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Vin » czwartek, 31 sie 2006, 11:24

do wzięcia winy na siebie ? :)

:D
Vin
Uzależniony

Postprzez abyss » czwartek, 31 sie 2006, 16:59

Właśnie się zastanawiam, kupiłem komputer i mi się psuje.....chyba sam siebie podam do prokuratora. Miał po prostu działać, jak droga w Podczelu :lol:
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » czwartek, 31 sie 2006, 19:55

BLAaa napisał(a):

W przypadku tego tematu i owszem, do zwalania winy.

Różne głupoty padały w tym temacie. Może czas je przerwać. To Prezydent jest winny? Troszeczkę zastanwienia proszę Państwa. Prezydent jedynie zleca wykonanie danej czynności, informuje o pieniążkach, którymi dysponuje, i znajduje się ktoś, kto podejmuje się wykonania inwestycji. To wina wykonawcy,że zrobił bubel!!!!! I teraz powinnością inwestora jest wyegzekowować należytę wykonanie usługi. To są bardzo proste rzeczy.
BLAaa jak kupisz tv marki "X" i będzie zepsuty to w-g Twojego toku rozumowania to Twoja wina, że źle działa, mogłeś przewidzieć, że akurat wybierasz zły model.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez abyss » czwartek, 31 sie 2006, 20:31

Nie dla wszystkich jak widać,słychać i czuć. Nawiązałem do dzisiejszej wypowiedzi w radiu posła Sebastiana i muszę powiedzieć, że dawno takich bzdur nie słuchałem.Tam nie było nawet grama logiki.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » czwartek, 31 sie 2006, 20:46

Konsul napisał(a):Różne głupoty padały w tym temacie. Może czas je przerwać. To Prezydent jest winny? Troszeczkę zastanwienia proszę Państwa. Prezydent jedynie zleca wykonanie danej czynności, informuje o pieniążkach, którymi dysponuje, i znajduje się ktoś, kto podejmuje się wykonania inwestycji. To wina wykonawcy,że zrobił bubel!!!!! I teraz powinnością inwestora jest wyegzekowować należytę wykonanie usługi. To są bardzo proste rzeczy.

Niestety to prezydent zatwierdził specyfikację istotnych warunków zamówienia. O to chodziło Sebastianowi. I pewnie tutaj tkwi sedno sprawy.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez wredniak » czwartek, 31 sie 2006, 20:49

abyss, jest to logiczne. Konsul, jesli dasz komus w prezencie podrobe, bubel bo miales weza w kieszeni a nie miales wyjscia i musiales cos dac, to do kogo moze miec zal obdarowany. Do ciebie bo mowiles,ze dajesz markowy produkt czy do producenta tego bubla :?:
Mam wrazenie , ze tak samo bylo z Kresowa.
wredniak
Ważniak

Postprzez irmc » czwartek, 31 sie 2006, 22:47

wredniak napisał(a):abyss, jest to logiczne. Konsul, jesli dasz komus w prezencie podrobe, bubel bo miales weza w kieszeni a nie miales wyjscia i musiales cos dac, to do kogo moze miec zal obdarowany. Do ciebie bo mowiles,ze dajesz markowy produkt czy do producenta tego bubla :?:
Mam wrazenie , ze tak samo bylo z Kresowa.
Drogi Wredniaku! Idąc Twoim tokiem rozumowania dochodzimy do wniosku , że winni są jednak mieszkańcy-wyborcy , którzy w bezpośrednich wyborach dokonali złego wyboru prezydenta , który zatwierdził złą specyfikację w oparciu o którą został wybrany zły wykonawca.Absurd.
irmc
Twardziel

Postprzez BLAaa » piątek, 1 wrz 2006, 05:53

Kto był inspektorem nadzoru inwestorskiego?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez qrczak » piątek, 1 wrz 2006, 05:59

BLAaa napisał(a):Kto był inspektorem nadzoru inwestorskiego?

Pewni wszystko wiedzący ludzie z tego forum powinni zakrzyknąć w tym momencie że prezydent. :D

Wydaje mi się, że chore jest zwalanie całej winy na prezydenta. Bez przesady, prezydent zlecił wykonanie ulicy i tyle, nie można za wszystkie usterki obwiniać inwestora. Prezydent od przygotowania specyfikacji ma ludzi, sam przecież tego nie robi, ale lepiej przecież myśleć po kablówkowemu. Przy okazji wyszło na to, że nasz drogi p(o)seł nawet na drogach się zna. To ci dopiero omnibus.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » piątek, 1 wrz 2006, 06:03

qrczak napisał(a):
BLAaa napisał(a):Kto był inspektorem nadzoru inwestorskiego?

Wydaje mi się, że chore jest zwalanie całej winy na prezydenta. Bez przesady

Częściowo masz rację. Dlatego ważne jest, jaką rolę w całym procesie odegrał "człowiek" prezydenta, który był inspektorem nadzoru inwestorskiego.
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg