Kandydat lewicy...

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez abyss » środa, 30 sie 2006, 19:36

a zacznij i z boku, tylko prawdziwie, a jak na razie to tylko twój pogląd na sprawę.
Jak to sobie wyobrażasz, że Białogard, Karlino i wiele innych miast to przymkną oko na twoje wywody?
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » czwartek, 31 sie 2006, 06:01

Jak słusznie zauwazyłeś jest to mój pogląd na sprawę.

Z kolei ocierasz się o jakiś żart sugerując, że na podstawie wpisów na forum TKK i prezentowania osobistych poglądów w jakims temacie przez jednego, może dwóch forumowiczów, Karlino, Białogard i wiele innych miast podniesie dziki wrzask.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » czwartek, 31 sie 2006, 09:47

No, cieszę się, że to tylko Twój osobisty pogląd, chociaż wcześniej myślałem , że tą całą kasę na inwestycje to SLD przywiozło w walizkach ze Szczecina :twisted:
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » czwartek, 31 sie 2006, 11:27

Myslę, że nie do końca rozumiesz ideę Forum. Prezentowane tutaj poglądy, stanowiska, oceny itp. maja charakter osobisty dla forumowiczów i nie musza stanowić faktów absolutnych.
Jeżeli ja uważam, że kandydat lewicy Henryk Rupnik odegrał znaczącą rolę w przetransferowaniu pieniędzy unijnych do naszego miasta i powiatu, to wynika to z mojej oceny i obserwacji. Możesz się z tym zgodzić, lub nie.
Możesz się też zgodzić, lub nie z moją opinia, że wiedza Henryka Bieńkowskiego w temacie środków UE, przy wiedzy H. Rupnika jest mikra. A nam potrzeba faceta z taką właśnie wiedzą.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Vin » czwartek, 31 sie 2006, 11:30

Blaaa jestes podly
Prezydent ma wiedze ogromna
Zapomniales ile pozyskal środkow z UE ?
Vin
Uzależniony

Postprzez abyss » czwartek, 31 sie 2006, 15:40

och Vin czyżbyś nie miała nic do powiedzenia w tym temacie ?

BLAaa, a wiesz co to jest panel ekspertów i komitet sterujący, znasz regulami ich pracy, zasady ? Poczytaj trochę, a zmienisz zdanie.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » czwartek, 31 sie 2006, 15:42

Byłem ciekaw ile dni zajmie Ci sprawdzenie, co z czym sie je w sprawie środków pochodzenia UE. Co najmniej trzy. Kiedys byłeś szybszy.
Wiem o tym doskonale. Ale też wiem, że Ci którzy podejmują decyzję też znają się na tym doskonale. Tym bardziej, że temu o którym mowimy podlega rozwój regionalny.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » czwartek, 31 sie 2006, 16:15

Jakich dni, odpowiadam na dzisiejsz twój post. Mam Ci napisać dlaczego nie pisałem i co było powodem? Kurde stary ja nie śpię przed komputerem. :twisted:
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » czwartek, 31 sie 2006, 19:44

ŁUkasz napisał(a):
abyss napisał(a):Średnio mądry uczeń gimnazjum rozumie zasady przetargów, nie potrafisz wykonać danego zlecenia, nie podejmujesz się jego, potrafisz to zrobić, robisz. Wielokrotnie przetargi są unieważniane z powodu braku eferentów. W tej konkretnej sprawie znalazł się wykonawca i podjął się tego przedsięwzięcia, ale nie podołał, popełnił błędy w wykonawstwie, świadomie bądź nie, to nie gra roli.

Rozumiem, że w imię konsekwencji poseł Karpiniuk już wpłacił ukradzione przez księgową pieniądze w Pdczelu na konto Urzędu Miasta, bo to on ponosił odpowidzialność za dział oświata, jednoosobowo, co sam zauważył. No więc o jakiej konsekwentnej postawie mówisz?

Nia ma chłopaki to jak pogadać samemu ze sobą, co? Wtedy tylko zgrabne przełączanie z nicka na nicka i proste. Konsekwentne działanie czeka prokuraturę w zbieraniu materiału dowodowego. Tam faktycznie mogą wykazać się konsekwencją.

Tak dla jasności, Konsul to nie abyss. Nie pisałem także wcześniej na fotum pod innymi nickami. Poniał Panie Łukaszu?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » czwartek, 31 sie 2006, 20:09

Sama zdolność "promowania" wniosków o doatcje od UE to trochę za mało. I co jeszcze Pan Rupnik ma do zaoferowania?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » czwartek, 31 sie 2006, 20:52

Konsul napisał(a):Sama zdolność "promowania" wniosków o doatcje od UE to trochę za mało. I co jeszcze Pan Rupnik ma do zaoferowania?

Jeżeli oznaczymy ofertę p. Bieńkowskiego jako "n", to oferta p. Rupnika wynosi "n+2".
Sugeruje poczekać do debaty publicznej między kandydatami.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez irmc » czwartek, 31 sie 2006, 22:37

BLAaa napisał(a):
Konsul napisał(a):Sama zdolność "promowania" wniosków o doatcje od UE to trochę za mało. I co jeszcze Pan Rupnik ma do zaoferowania?

Jeżeli oznaczymy ofertę p. Bieńkowskiego jako "n", to oferta p. Rupnika wynosi "n+2".
Sugeruje poczekać do debaty publicznej między kandydatami.[/quote Nie wiem czy wiesz BLAaa , że istnieje takie powiedzenie , iż"nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" W próbach wykreowania przez Ciebie p.Rupnika na opatrznościowego męża stanu zbliżasz się już do poziomu karykaturzysty i za chwilę "przegrzejesz koniunkturę" Ale jak dla mnie to możesz dalej "jechać na maxa" :D
irmc
Twardziel

Postprzez BLAaa » piątek, 1 wrz 2006, 05:56

Odpowiedziałem na zadane pytanie. Zważ, że raczej wszystko sprowadzam do tego, żeby dać im szansę zmierzyć się w publicznej debacie. TKK pewnie taka zorganizuje.
A kandydat sam się obroni.
Wczoraj w Zbliżeniach gościem Jarka był dr Jerzy Pawliszcze. Mówił ciekawie o ciekawych rzeczach. Polecam obejrzeć powtórke w weekend.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez ewe » piątek, 1 wrz 2006, 06:45

Pawliszcze już w ogólniaku był mądrala.
ewe
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg