Artysta czeka na kasę

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Demurrer » wtorek, 22 sie 2006, 21:14

ale ktoś tu ma jazdę :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez ewe » środa, 23 sie 2006, 08:36

Nie jestem zwolennikiem pomników, żadnych.
Ależ ten pomnik jest przecież mieszkańców i dla nich został postawiony , a nie p.Bieńkowskiego czy innego prezydenta. Przecież pomników Lenina juz nie ma . Zreszta w dobie obecnych masowych upadków autorytetów , lustracji nie wiem czy nasz naród znajdzie kogoś " na pomnik".
ewe
Gwiazdor

Postprzez Messenger » środa, 23 sie 2006, 10:49

Panie Prezydencie, oddaj pieniądze utopione w postumencie :D
Messenger
Ważniak

Postprzez Messenger » środa, 23 sie 2006, 11:02

moim zdaniem pomnik jest dobry, jest miejsce gdzie moga odbywac sie patriotyczne uroczystosci, pomnik wpisal sie w krajobraz KG. super, a dlaczego miasto nie mialoby za niego placic?? mieszkancy korzystaja, wiec niech kasiorka idzie z podatkow. nic dodac, nic ujac.
Messenger
Ważniak

Postprzez Eureka » środa, 23 sie 2006, 14:52

Ten pomnik zaczyna dzielić nie tylko społeczeństwo, ale również kombatantów i prezydenta Bieńkowskiego. Wystarczyło być świadkiem przebiegu uroczystości w dniu 15 sierpnia:
-o godz. 11.00 pod pomnikiem pojawiają się kombatanci z ust, których było słychać złorzeczenie na brudny pomnik i w samotności oddają hołd oraz składają piękną wiązankę kwiatów,
-o godz. 12.00 przybywa delegacja na czele z prezydentem Bieńkowskim i posłem Czesławem Hocem. Poseł podchodzi do kombatantów, którzy stanowczo odmawiają wspólnego udziału w uroczystości. Bez udziału kombatantów władze miasta oddają hołd i składają kwiaty.
Ciekawy jestem, kto był tego reżyserem? A może ja źle widziałem?
Eureka
V.I.P

Postprzez Messenger » piątek, 25 sie 2006, 12:39

posel Hoc placi frycowe za popieranie obecnego wlodarza. kombatanci tak zareagowali? uuu, ciegie baty dla pana prezydenta sie szykuja :wink:
Messenger
Ważniak

Postprzez BLAaa » piątek, 25 sie 2006, 19:58

Ja bym się wstydzil cokolwiek połozyc pod nieopłaconym pomnikiem.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez irmc » piątek, 25 sie 2006, 20:22

BLAaa napisał(a):Ja bym się wstydzil cokolwiek połozyc pod nieopłaconym pomnikiem.
Prezydent miał dwa wyjścia:albo złożyć kwiaty i oddać hołd Marszałkowi,albo tam się nie pojawić w ogóle.Co by było lepsze? Jaki by był Twój komentarz gdyby nie poszedł?
irmc
Twardziel

Postprzez Eureka » sobota, 26 sie 2006, 08:46

irmc napisał(a):
BLAaa napisał(a):Ja bym się wstydzil cokolwiek połozyc pod nieopłaconym pomnikiem.
Prezydent miał dwa wyjścia:albo złożyć kwiaty i oddać hołd Marszałkowi,albo tam się nie pojawić w ogóle.Co by było lepsze? Jaki by był Twój komentarz gdyby nie poszedł?

Piszesz, że prezydeny Bieńkowski miał dwa wyjścia. Ja myślę o tym trzecim. Powinien tak postępować, aby nie było ciągłych niedomówień. Ostatnie uroczystości pod pomnikiem są tego dowodem. Kombatanci osobno oddają hołd i składają piękną wiązankę kwiatów a Pan prezydent z delegacją osobno. Nasuwa się pytanie: co było tego powodem? Czy i tym razem prezydent Bieńkowski jest bez winy? A może to winni są kombatanci, którym należy się szacunek nie tylko ze względu na wiek, ale również za przebytą drogę do wolności. A może Pan Bieńkowski wyżej stawia swoją drogę do wolności od drogi przebytej przez kombatantów? Może mnie ktoś oświeci, bo moje skojarzenia są okrutnie nieprzyjemne.
Eureka
V.I.P

Postprzez Eureka » sobota, 26 sie 2006, 10:59

simplicissimus napisał(a):
Eureka napisał(a):Może mnie ktoś oświeci, bo moje skojarzenia są okrutnie nieprzyjemne.

J zapytam na koniec. Obrazili się? A na co? Bo tego nie piszesz Eureka.

Jak prześledzisz moje posty, to zrozumiesz, że nie znam, a chcę znać przyczyny tego incydentu.
Surowo oceniasz, pouczasz i przestrzegasz kombatantów. Proszę, postępuj tak samo w stosunku do prezydenta Bieńkowskiego. Według mnie atak na kombatantów jest niewłaściwą drogę wyjaśnienia nieprzyjemnego incydentu. Radzę zachować więcej umiaru, pokory i szacunku w ocenie kombatantów, bo jeszcze trochę a w wychowaniu patriotycznym zabronisz brania przykładu z żywych legend walki o niepodległość. Chyba, że dla Ciebie żywą legendą walki niepodległościowej jest prezydent Bieńkowski a kombatanci nie mają prawa do swojej polityki.
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » sobota, 26 sie 2006, 11:25

irmc napisał(a):Prezydent miał dwa wyjścia:albo złożyć kwiaty i oddać hołd Marszałkowi,albo tam się nie pojawić w ogóle.Co by było lepsze? Jaki by był Twój komentarz gdyby nie poszedł?

Podkreśliłem tylko, że pomnik nie został opłacony, dlatego ja nie złożyłbym pod nim niczego. W ogóle nie odniosłem się do prezydenta.

Lepsze byłoby, gdyby ten, kto zamowił pomnik, za niego zapłacił.
Ja nie mam pretensji do prezydenta, że łazi pod pomnik i składa kwiaty. Może marzy mu sie Bereza?
Mam gdzieś, czy chodzi tam razem z kombatantami, czy może incognito.
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg