etranger napisał(a):tunczyk a'la djibouti
kilogram swiezego tunczyka, dwa kilo limonek, litr mleka kokosowego, pomidor, ogorek, pieprz, sol.
tunczyka pokroic w kostke, posolic, popieprzyc, zalac sokiem wycisnietym z limonek (tak zeby byl caly zakryty) i wstawic na 3 godziny do lodowki.
nastepnie odlac sok wkroic pomodora i ogorka, zalac mlekiem kokosowym i na godzine do lodowki.
palce lizac
(problem - kupic w polsce swiezego tuna i mleko kokosowe)

Tisaja napisał(a):[b]
Mam dla Ciebie nowy sprawdzony przepis: Jajko po wiedeńsku.![]()
Jajka wbic do szklanki posolić ,popieprzyc . Wstawić szklanke do wody znajdujacej sie w garnku.... zagotowac wode mieszajac jajka w szklance...
Smacznego...

Konsul napisał(a):Z racji pory roku nadchodzi czas "panowania" grilla, nie ma to jak jedzonko w plenerze.
Jaka potrawa jest dla Was najlepsza? Co polecacie? Mam nadzieję, że coś ambitniejszego niż 4 piwa i kaszanka
kejti napisał(a):Konsul napisał(a):Z racji pory roku nadchodzi czas "panowania" grilla, nie ma to jak jedzonko w plenerze.
Jaka potrawa jest dla Was najlepsza? Co polecacie? Mam nadzieję, że coś ambitniejszego niż 4 piwa i kaszanka
My z mężem kupujemy karkówę i marynujemy ją na 2-3dni przed grillowaniem. Pyszota! Marynaty można kupić w sklepach spożywczych, np pikantna, korzenna. My troszeczkę je modyfikujemy, bo mieszamy razem i jeszcze trochę innych przyprawa dajemy niż to co napisane, ale jak zrobisz według przepisu to na pewno będzie Ci smakowało![]()
Co do źródła przepisów, to plecam Ci stronę http://www.wielkiezarcie.pl Mają fajne przepisy i myślę, że znajdziesz tam coś dla siebie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości