czy handel na Bulwarze Szymańskiego jest legalny czy nie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez ewe » piątek, 18 sie 2006, 08:27

Mario napisał(a):Obawaim się że w przyszłym roku sprawa wróci w jeszcze wiekszym rozmiarze.
A wynik walki ze "staczami" jest przesądzony. Miasto nie ma fizycznej możliwości jej wygrania.

Do tej pory poprzednie uchwały radnych zaskarżone przez kupców w ubiegłych latach unieważnił Naczelny Sąd Administracyjny.
Myślę, że teraz tak nie będzie . To chyba jednak rada powinna decydować co można w miescie a czego nie.
Na pewno błędem było pobieranie od nich opłat targowych/to jest ciągnięcia zysku z nielegalnej działalności/. Kto takie cos doradził prezydentowi? Powinien go zwolnić, tak jak tego , ktory doradził wzięcie firmy ochroniarskiej.
I ciężko mi zrozumieć dlaczego Straż Miejska się tym nie zajęła zdecydowanie ,bali się?

Ale [/b] BRAWO dla prezydenta za inicjatywę ,bo reszta tylko gada ,gada, komentuje, pierdzi w stołki i boi sie cokolwiek zrobić /bo niedługo wybory / Takie działania prezydenta mogą zapobiec temu do czego dochodziło juz w Warszawie, straszenia inkasentów czy urzędników. A jak widać handlarzom buty nie brakuje
ewe
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » piątek, 18 sie 2006, 08:34

Achaja napisał(a):

choć dalej nie podoba mi się to, że zrobiono to w takim stylu

A Ty w jakim stylu byś to zrobiła?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » piątek, 18 sie 2006, 08:41

Achaja napisał(a):Jestem matką i uważam, że zakuwanie na oczach dziecka matki kajdankami, przez firmę ochroniarską nie jest właściwym sposobem

Rozumiem, ale ja ciągle pytam o Twoje rozwiązanie tego problemu.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » piątek, 18 sie 2006, 08:45

Achaja napisał(a):
Demurrer napisał(a):
Achaja napisał(a):Jestem matką i uważam, że zakuwanie na oczach dziecka matki kajdankami, przez firmę ochroniarską nie jest właściwym sposobem

Rozumiem, ale ja ciągle pytam o Twoje rozwiązanie tego problemu.

już się kiedyś wypowiadałam na ten temat - co mam radzić jak nie znam dokładnie całej sprawy...

Ale jednocześnie brak dokładnej znajomości sprawy nie przeszkadza Ci krytykować. Ciekawe rozumowanie ...
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » piątek, 18 sie 2006, 08:51

Achajo, to ja właśnie pytam - jaki sposób jest właściwy. Moje pytanie jest naprawdę proste.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez ewe » piątek, 18 sie 2006, 08:59

Na pewno można było puścic troche w naszych mediach info o zamierzeniach władz, zwrócić sie do mieszkańców ,pokazać zagrożenia takiego procederu , wyjaśnić im sytuację przed działaniem, troche pokamerować kupców, zdobyc dowody ich złych zachowań, trochę PR , trochę przygotowania od strony prawnej , zgrania akcji z innymi słuzbami, urzędami , itd. Wtedy wszyscy mieszkańcy by dopiero chwalili działania prezydenta .
Ale i tak dobrze , że od czegoś zaczęto . I oby nastąpiła kontynuacja tych działań. Bo inaczej to faktycznie za rok na bulwarze będzie więcej nielegalnego handlu i będzie trudniej nad tym zapanowac
ewe
Gwiazdor

Postprzez Flo » piątek, 18 sie 2006, 09:01

Demurrer napisał(a):Achajo, to ja właśnie pytam - jaki sposób jest właściwy. Moje pytanie jest naprawdę proste.

a po co ma podawac wlasciwy sposob? Po prostu uwaza ze to niehumanitarne. Czy kazdy musi sie na wszystkim znac czy w ogole sie odezwac? Wiesz jakby to ograniczalo ludzi
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Demurrer » piątek, 18 sie 2006, 09:03

Achaja napisał(a):
Demurrer napisał(a):Achajo, to ja właśnie pytam - jaki sposób jest właściwy. Moje pytanie jest naprawdę proste.

tu jest dużo osób które łapią za słowa, po to tylko by się czepić więc - jw

Achajo, dlaczego nigdy nie używasz konkretów?

Mówisz, że Ci się styl nie podoba w jakim problem nielegalnych handlarzy jest rozwiązywany
Pytam więc o Twoją propozycję.
Mówisz wtedy, że nie znasz za dobrze sprawy.
Pytam więc, na jakiej podstawie krytykujesz skoro nie znasz za dobrze sprawy. Odpowiadasz wtedy, że jedynie sposób Ci się nie podoba rozwiązania problemu.
Pytam więc ponownie o Twoją propozycję i Twój „sposób”.
Odpowiadasz, że ja czepiam się słówek.

Ludzie. Jak ja mam z Tobą dyskutować?

Po prostu odpowiedz. Jak byś to zrobiła na miejscu prezydenta?
To jest tzw. konstruktywna krytyka, a inaczej to jest tzw. krytykanctwo.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » piątek, 18 sie 2006, 09:04

Flo napisał(a):

a po co ma podawac wlasciwy sposob? Po prostu uwaza ze to niehumanitarne. Czy kazdy musi sie na wszystkim znac czy w ogole sie odezwac? Wiesz jakby to ograniczalo ludzi

Ci co kandydują do rady powinni mieć jakieś pomysły, nieprawdaż? :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez ewe » piątek, 18 sie 2006, 09:05

I czemu ich nie maja ci Młodzi ........
ewe
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg