Konferencja Centroprawicy Razem

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Re: Konferencja Centroprawicy Razem

Postprzez BLAaa » środa, 16 sie 2006, 21:09

abyss napisał(a):Bardzo konkretne,jasne i rzeczowe informacje.Centroprawica Razem potwierdziła poparcie dla obecnego prezydenta. PiS nieoficjalnie poparł również obecnego prezydenta.Gwoździem programu była jak dla mnie chęć zawłaszczenia nazwy Centroprawica Razem przez kołobrzeską Platformę Obywatelską potwierdzoną przez przypartego do muru posła PO oraz przedziwną "miłość"jedynych chętnych do tworzenia bananowych koalicji:Sebastiana Karpiniuka i Jacka Woźniaka.

A co to za tekst?

Dwóch bajerantów probuje wcisnać mi na siłę czyny, których nie popełnilem.

Konferencja była mdła, opierała się o informacje ćwierkane, pokątne i nie majace potwierdzenia w konkretnych działaniach.
Pomijam wyrokowca, bo to chodząca żałość, oceniając jego postawę przez pryzmat wcześniejszych wypowiedzi o "korupcjogennych układach" wokół Bieńkowskiego (wywiad z wiceprezesem ZChN Sławojek K., Kulisy Kołobrzeskie rok 1998r. Rzeczony aktywista zapomniał, jak wpadł w objecia SLD i zawarł m.in. egzotyczną koalicję. Nawet kwity na to mamy.
Z kolei Krzysztof Legun miał również ze mna "prywatne" stosunki w przeszłości. Pan Krzysiu opisywał w formie rękopisu, a ja przepisywałem na kompie słynny protokół Komisji Doraźnej, opisujacy działalność pana prezydenta w latach 1990-1998. Nie wspomne o koalicji z SLD, której aktywnym uczestnikiem był pan Krzysio. I tylko w celu wyeliminowania Henryka Bieńkowskiego ze stanowiska prezydenta miasta.

I to sa Ci wiarygodni partnerzy Henryka smutnego? No to ja mu gratuluję.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez kraall » czwartek, 17 sie 2006, 08:25

Palenie mostów jest zawsze widowiskowe. Tylko po co się tym publicznie chwalić? Chyba, że jest w tym jakiś cel.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez abyss » czwartek, 17 sie 2006, 09:07

Daj spokój BLAaa z tą komisją doraźną(lepsza byłaby nazwa komisja polityczna)ciasteczka,kawę wyliczano.Przecież taką wrzeszczącą komisję można każdemu prezydentowi zafundować.
Jak mam się odnieść do tego kto i z kim i kiedy,to przypomina mi się osoba Jacka Woźniaka występująca przeciwko swojej partii w zeszłych wyborach samorządowych(możemy pogrzebać głębiej w tej wiarygodności),albo mamrotanie posła Karpiniuka na temat KFS czy SPMZK, z którego de facto startował w wyborach samorządowych.

Smutek? he,he,he nie znasz człowieka i wiem do czego pijesz.Zarządzanie miastem to nie kabaret w pończochach z lajkry.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Eureka » czwartek, 17 sie 2006, 12:39

abyss napisał(a):Daj spokój BLAaa z tą komisją doraźną(lepsza byłaby nazwa komisja polityczna)ciasteczka,kawę wyliczano.Przecież taką wrzeszczącą komisję można każdemu prezydentowi zafundować.
Jak mam się odnieść do tego kto i z kim i kiedy,to przypomina mi się osoba Jacka Woźniaka występująca przeciwko swojej partii w zeszłych wyborach samorządowych(możemy pogrzebać głębiej w tej wiarygodności),albo mamrotanie posła Karpiniuka na temat KFS czy SPMZK, z którego de facto startował w wyborach samorządowych.

Smutek? he,he,he nie znasz człowieka i wiem do czego pijesz.Zarządzanie miastem to nie kabaret w pończochach z lajkry.

Słownik Języka Polskiego PWN.
Mamrotanie n I rzecz. od mamrotać.
Mamrotać ndk IX, ~oczę (~ocę), ~oczesz (~ocesz), ~ocz, ~ał, ~any
«mówić półgłosem, niewyraźnie, niezrozumiale; mruczeć pod nosem»Mamrotać przez sen.

Czy nie rozumiesz określenia mamrotanie, czy zrobiłeś to celowo aby obrazić posła Sebastiana Karpiniuka?
Chyba zazdrościsz mu daru łatwości wymowy i umiejętności przekonywającego wysławiania się?
Dla mnie bliższe prawdy, jest określenie Twojego pisania, jako psełdopisarski lub grafomański bełkot, niż nazywanie mamrotaniem wypowiedź posła Sebastiana Karpiniuka.
Proponuję nie używać słów, których znaczenie nie zawsze pozwala przejść nad tym do porządku dziennego.
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » czwartek, 17 sie 2006, 12:57

abyss napisał(a):Daj spokój BLAaa z tą komisją doraźną(lepsza byłaby nazwa komisja polityczna)ciasteczka,kawę wyliczano.Przecież taką wrzeszczącą komisję można każdemu prezydentowi zafundować.
Jak mam się odnieść do tego kto i z kim i kiedy,to przypomina mi się osoba Jacka Woźniaka występująca przeciwko swojej partii w zeszłych wyborach samorządowych(możemy pogrzebać głębiej w tej wiarygodności)...

Nic takiego nie miało miejsca, kandydowałem z wiadomej listy z pozycji nr 5 w okręgu nr 4. Już prędzej można byłoby doszukać działań odwrotnych.

Z kolei sytuacja obu wypowiadających się podczas konferencji była zupełnie inna. Obaj kandydowali z innych list niz prezydent i robili wszystko, żeby odsunąć go od władzy. Skutecznie.
Dopiero przed poprzednimi wyborami zapałali do niego "dziwną" miłością, o skutach której mówił publicznie Seba.

Komisja była powołana przez Radę Miejską. Czy była polityczna? Wszystko co kręci się wokół samorządu jest polityczne.
To fakt, że w kilkudziesięciostronicowym dokumencie jest fragment poświęcony bodajże cytrynom, ale nie dlatego, że były, tylko dlatego, że była ich ilość, która wzbudziła w nas ubaw po pachy.
I faktem jest, że dokumenty pod względem merytorycznym opisywał p. Krzysztof Legun, a ja te odręczne zapiski wklepywałem w komputer.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » czwartek, 17 sie 2006, 14:50

Tak jest BLAaa, przecież każdy pamięta ten związek, który skończył się tak jak miał się skończyć.Ja o Zbysiu mówię BLAaa.
Mnie nie przekonał eureka, bo znam stan faktyczny.Nie wierzę tylko dlatego, że ktoś mówi przekonująco.

ł
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » czwartek, 17 sie 2006, 18:56

abyss napisał(a):Tak jest BLAaa, przecież każdy pamięta ten związek, który skończył się tak jak miał się skończyć.Ja o Zbysiu mówię BLAaa.
Mnie nie przekonał eureka, bo znam stan faktyczny.Nie wierzę tylko dlatego, że ktoś mówi przekonująco.

Nie możesz mi zarzucić, że w trakcie kampanii wyborczej w 2002r występowałem przeciwko własnej formacji. Ja w ogóle nie wystepowałem przeciwko własnej formacji. A to, że w jej wnętrzu ścierały się różne osobowości, to zdarza sie w każdej partii.
A zważ, co co mi zarzuciłes wyżej:
"przypomina mi się osoba Jacka Woźniaka występująca przeciwko swojej partii w zeszłych wyborach samorządowych"
A przeciez to nie jest prawda.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » czwartek, 17 sie 2006, 20:05

Dobrze wiesz o czym mówię.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » czwartek, 17 sie 2006, 20:56

Ale po co ta dyskusja w ogóle. Komuszki niech mają swoje problemy i tyle. A takie pytanko? Jak sld się zapatruje na 86 rocznice dania " w dupsko bolszewikom " ? Trochę żal, że my teraz nie gawarit czy jednak dobrze, że Polacy wtedy "dali radę"? Taka mała dygresja. Sorki za Off topica.
Konsul
Gwiazdor

Re: Konferencja Centroprawicy Razem

Postprzez McCool » czwartek, 17 sie 2006, 21:05

abyss napisał(a):PiS nieoficjalnie poparł również obecnego prezydenta.

Nie rozumiem tego stwierdzenia. Przeciez Prezio, to członek "moherowej koalicji", nawet dostał moher w prezencie, więc chyba PiS-owe mohery poparcie musiały mu dać :D
McCool
Rycerz forum

Postprzez Konsul » czwartek, 17 sie 2006, 21:09

Nie cały PIS nosi moherowe berety, jak i przpuszczam nie cały SLD chce emigrować do Korei Północnej.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » piątek, 18 sie 2006, 06:04

Konsul napisał(a):Ale po co ta dyskusja w ogóle. Komuszki niech mają swoje problemy i tyle. A takie pytanko? Jak sld się zapatruje na 86 rocznice dania " w dupsko bolszewikom " ? Trochę żal, że my teraz nie gawarit czy jednak dobrze, że Polacy wtedy "dali radę"? Taka mała dygresja. Sorki za Off topica.

W tym kraju wiele rzeczy opiera się o "cud", więc jak mają sie zapatrywać?
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg