Klincz skosi kosmos!!!

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » piątek, 11 sie 2006, 20:56

Wiecie co mnie wstrząsa? Że gadają ciągle o rozwiązaniach szczegółowych i do tego o drugorzędnym znaczeniu. Pytanie widza, krótka odpowiedź i dalej toczymy rozmowe na zapodane przez redaktora tematy.

Sprawa przejazdu (na Koszalin). Gdyby go tam nie było, to na rondzie Solidarności mielibyśmy korek aż za jednostke wojskową. Jak kołobrzeżanie zaczną jeździć do miasta komunikacja miejska, lub co najmniej przez Uzdrowiska, to będzie lżej.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez qrczak » piątek, 11 sie 2006, 21:02

lub co najmniej przez Uzdrowiska, to będzie lżej.

Jeżeli Uzdrowiska mają być naprawdę Uzdrowiskami to nie podpowiadaj takich rzeczy kołobrzeżanom.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » piątek, 11 sie 2006, 21:06

Alternatywą jest wykupienie od księdza terenu przy wjeździe do miasta i postawić zakaz wjazdu do Kołobrzegu.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez rewo » piątek, 11 sie 2006, 21:30

Faktycznie, w praktyce te kwestie byłyby trudne(i ile w ogóle możliwe ze względu na obowiązujące przepisy) do zastosowania. Wydaje mi się, że chodziło też o pokazanie zdecydowania oraz posiadania koncepcji i pomysłu na rozwiązanie wszelkich problematycznych zagadnień. Większość osób nie będzie wiedzieć lub analizować jak coś wygląda od strony formalnej, oczekują rozwiązań i działania. Ludzi razi tzw. umywanie rąk i przeważnie inne podejście traktuja jako typową "spychologię". Czy zasadnie czy nie to już innna dyskusja. Dlatego patrząc pod tym kątem, w mojej ocenie zaprezentował się przyzwoicie.
rewo
Dyskutant

Postprzez abyss » piątek, 11 sie 2006, 21:32

BLAaa napisał(a):Wiecie co mnie wstrząsa? Że gadają ciągle o rozwiązaniach szczegółowych i do tego o drugorzędnym znaczeniu. Pytanie widza, krótka odpowiedź i dalej toczymy rozmowe na zapodane przez redaktora tematy.

Sprawa przejazdu (na Koszalin). Gdyby go tam nie było, to na rondzie Solidarności mielibyśmy korek aż za jednostke wojskową. Jak kołobrzeżanie zaczną jeździć do miasta komunikacja miejska, lub co najmniej przez Uzdrowiska, to będzie lżej.

To jakiś nonsens.
To właśnie przejazd na Koszalin powoduje wydłużenie okresu pokonania danego odcinka drogi,mniejsza przepustowość-dłuższy i dłużej trwający korek.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez ewe » sobota, 12 sie 2006, 11:34

A ja odniosłem wrażenie ,że niektórzy w studio nie bardzo sie przygotowali . I jak zwykle tylko potrafią mówić co trzeba by było zrobić i mają nadzieje ,że tak sie stanie.

Co do przejazdów kolejowych k/hotelu Solnego to już kiedyś ktos mówił , że maja prawo zamknąć 2-3 min przed przejazdem pociągu Jest jednak tak , że powinien po powiadomieniu przez zawiadowcę , że ze stacji ruszył pociąg . Ale u nas jest to tak ,że zawiadowca powiadamia dróżnika/ów przed wyjściem na peron i daniem sygnału do odjazdu ,a odjazd że stacji jak wiadomo często się odwleka . Szefostwo takiemu dróżnikowi może najwyżej naskoczyć , bo to on decyduje ,kiedy go zamknąć, i to on decyduje czy na przykład przepuścić karetkę pogotowia. Automatyczne rogatki powinny zamknąc się nie później niż 30s.
U nas tak częste zamknięcia są też powodowane przez tzw. przetoki -przestawianie składów na bocznicy
ewe
Gwiazdor

Postprzez abyss » sobota, 12 sie 2006, 14:20

No wiedzę to Wy macie długi i ewe.

Może sobie semafora przestawicie co......żartowałem , to dla rozluźnienia atmosfery.Relax people.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Vin » sobota, 12 sie 2006, 15:01

abyss napisał(a):No wiedzę to Wy macie długi i ewe.

Może sobie semafora przestawicie co......żartowałem , to dla rozluźnienia atmosfery.Relax people.

:lol: :lol: :lol:

chyba ci buzi dam :lol:

i się nie mądruj
bo ci zaraz dlugi rzuci jakims regulaminem

:lol:
Vin
Uzależniony

Postprzez ewe » niedziela, 13 sie 2006, 09:54

Ja nie jestem ani spięty ani zestresowany . Mam luźniutkie podejście do tematów tu na forum. Tym bardziej nie służę jakiemukolwiek ugrupowaniu w tym mieście . Wyrażam tylko swoje skromne zdanie , czasem może niesłuszne. Czasem też staram się zwrócic uwagę na paradoksy lub wskazać inną stronę problemu, a to może wprowadzać w błąd ,ze jest to moje zdanie.
Wyznaję raczej zasadę z jednego polskiegofilmu : Uśmiechnij się ,jutro też jest dzień
ewe
Gwiazdor

Postprzez Eureka » niedziela, 13 sie 2006, 10:47

ewe napisał(a):Wyznaję raczej zasadę z jednego polskiegofilmu : Uśmiechnij się ,jutro też jest dzień

A mnie podoba się przewrotna zasada:
"nie narzekaj, jutro może być gorzej".
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » niedziela, 13 sie 2006, 12:01

abyss napisał(a):To jakiś nonsens.
To właśnie przejazd na Koszalin powoduje wydłużenie okresu pokonania danego odcinka drogi,mniejsza przepustowość-dłuższy i dłużej trwający korek.

Na komisji kiedys rozmawialismy z policja na ten temat i tam nas uświadomiono, że gdyby zlikwidowac znak stopu na tem przejeździe, to wtegy kolejnym miejscem do zapchania jest własnie rondo Solidarnosci. Zdaję się na fachowców.
Ale zgadzam się tez, że cos z tym trzeba zrobić.
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg