Ogromne inwestycje w oświacie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Bruno » środa, 9 sie 2006, 17:55

Długoimienny napisał(a):
To ja wiem. Ale jest ciekawe, że część instytucji dostaje pieniądze, a część nie. Był taki rokosz dyrektorów, podsycany przez byłego zastepcę prezydenta miasta. Ż. brał w nim udział. Myślę, że ma to coś z tym wspólnego. Natomiast jest jeszcze jedno. Do prac remontowych szkoły w ramach potrzeb opiniowała Komisja Społeczna Rady, jak sięgam pamięcią. I tak została SP4 i SP8 jako drugie, po remoncie G1.

Czyli posrednio sugerujesz,ze jest to rodzaj "kary" dla szkoly, lub owa rada kieruje sie antypatiami czy sympatiami - pytani retoryczne: czy tak powinno byc?
Kolejnosc inwestycji sie zgadza, tylko po raz drugi w ciagu 2 lat jest na liscie G1, co wskazuje na to, ze sa szkoly rowne i "rowniejsze".
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez abyss » czwartek, 10 sie 2006, 05:49

Nie ma w tym sensu Długoimienny, bo jak zestawić czwórkę, wcześniejszy remont boisk i dzisiejszą termomodernizację.Jak zestawić szóstkę, wcześniejszą budowę hali i późniejszą budowę boisk oraz zapowiadaną rozbudowę tej szkoły.
Znam środowisko nauczycielskie doskonale jak i wiele innych środowisk naszego miasta.Nauczyciele wf G1 mają doskonałe osiągnięcia i twierdzę, że im się należą te boiska.Oczywiście pewien młody człowiek zrobił bardzo wiele dla tej szkoły. :wink:

G2 korzysta z pięknej hali milenium oraz basenu-klasa pływacka.Pan Ż w swojej naiwości został wykorzystany do celów politycznych przez awanturnika posła K.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » czwartek, 10 sie 2006, 06:04

Awanturnikiem był ktos zupełnie inny. Ten, który pewne "straty" finansowe przypisać próbował nie temu człowiekowi.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » czwartek, 10 sie 2006, 06:20

Oglądasz telewizję?
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » czwartek, 10 sie 2006, 06:26

abyss napisał(a):Oglądasz telewizję?

:ot: :?:
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Eureka » czwartek, 10 sie 2006, 06:52

abyss napisał(a):Nie ma w tym sensu Długoimienny, bo jak zestawić czwórkę, wcześniejszy remont boisk i dzisiejszą termomodernizację.Jak zestawić szóstkę, wcześniejszą budowę hali i późniejszą budowę boisk oraz zapowiadaną rozbudowę tej szkoły.
Znam środowisko nauczycielskie doskonale jak i wiele innych środowisk naszego miasta.Nauczyciele wf G1 mają doskonałe osiągnięcia i twierdzę, że im się należą te boiska.Oczywiście pewien młody człowiek zrobił bardzo wiele dla tej szkoły. :wink:

G2 korzysta z pięknej hali milenium oraz basenu-klasa pływacka.Pan Ż w swojej naiwości został wykorzystany do celów politycznych przez awanturnika posła K.

Jeżeli chodzi o budowę hali i boisk, to gdyby nie odwaga i operatywność dyrektora szóstki, inwestycji by nie było.
Czy ten młody człowiek, o którym piszesz, nadal pracuje w G1? Czy zasług nie wolno przypisać Pani dyrektor szkoły?
Znam Pana Ż dobrze i nazwanie Go naiwnym jest delikatnie mówiąc, nadużyciem.
Eureka
V.I.P

Postprzez Bruno » czwartek, 10 sie 2006, 09:55

abyss napisał(a):Znam środowisko nauczycielskie doskonale jak i wiele innych środowisk naszego miasta.Nauczyciele wf G1 mają doskonałe osiągnięcia i twierdzę, że im się należą te boiska.Oczywiście pewien młody człowiek zrobił bardzo wiele dla tej szkoły. :wink:

Skoro znasz srodowisko nauczycielskie, to powinienes wiedziec, ze osiagniecia jakie sie pokazuje miastu sa niewymierne. Kazda szkola przekazuje liste laureatow, zwyciezcow do UM. Jedna szkola przestrzega regulaminu i podaje tylko tych uczniow, ktorzy mieszczas sie w okreslonych "widelkach" w regulaminie, inna tak nie robi. I co pozniej widac na forum miejskim? Ano widac,ze jedna ma 50 zdolych mlodych ludzi, a inna na przyklad 10. Czy to realnie pokazuje osiagniecia uczniow i nauczycieli danej szkoly ??
Poza tym chcialbym osobiscie aby kazda szkola byla uczciwie i rowno traktowana, przeciez liczy sie dobro dzieci, a nie to, czy dyrekotrem jest Ż, czy ktokolwiek inny.
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez bloosman » czwartek, 10 sie 2006, 12:45

abyss napisał(a):Nie ma w tym sensu Długoimienny, bo jak zestawić czwórkę, wcześniejszy remont boisk i dzisiejszą termomodernizację.Jak zestawić szóstkę, wcześniejszą budowę hali i późniejszą budowę boisk oraz zapowiadaną rozbudowę tej szkoły.

abyss czy ty aby nie upadłeś na głowę ?Wszędzie widzisz tylko cele polityczne i posła awanturnika.Skad masz takie wiadomości ,że ktoś wykorzystał pana Ż?
bloosman
Dyskutant

Postprzez bloosman » czwartek, 10 sie 2006, 12:49

A może ktoś wreszcie zapyta dlaczego NIE MOŻNA zapewnić bezpiczeństwa pożarowego w budynku G2 ( instalacja elektryczna pali się kilka razy w roku ), a G1 będzie za to miało euroboiska( niech ktoś wreszcie poda te WIELKIE OSIĄGNIĄCIA SPORTOWE G1).
bloosman
Dyskutant

Postprzez BLAaa » czwartek, 10 sie 2006, 13:18

bloosman napisał(a):A może ktoś wreszcie zapyta dlaczego NIE MOŻNA zapewnić bezpiczeństwa pożarowego w budynku G2 ( instalacja elektryczna pali się kilka razy w roku ), a G1 będzie za to miało euroboiska( niech ktoś wreszcie poda te WIELKIE OSIĄGNIĄCIA SPORTOWE G1).

Fajny pan od W-F?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez j0shu4 » czwartek, 10 sie 2006, 14:25

bloosman co ci tak nie pasuje G1 ?
to szkola z bardzo dluga tradycja i to ze bedzie miala boisko bardzo mnie cieszy
mam zaszczyt byc jej absolwentem , mam takze nadzieje ze moja corka tez tam kiedys bedzie chodzic , szkola nie musi miec sukcesow sportowych zeby miala dobre boisko
co ma piernik do wiatraka ?
j0shu4
Moderator

Postprzez bloosman » czwartek, 10 sie 2006, 14:50

j0shu4 napisał(a):bloosman co ci tak nie pasuje G1 ?
to szkola z bardzo dluga tradycja i to ze bedzie miala boisko bardzo mnie cieszy
mam zaszczyt byc jej absolwentem , mam takze nadzieje ze moja corka tez tam kiedys bedzie chodzic , szkola nie musi miec sukcesow sportowych zeby miala dobre boisko
co ma piernik do wiatraka ?

Nie rozumiem o co Ci chodzi ; przeciez to abbys podniósł argument,że nauczyciele wf G1 mają wielkie osiągnięcia sportowe i boisko "im się należy".To jego argumentacja dlaczego G1 a nie inna szkoła. I to tyle.
bloosman
Dyskutant

Postprzez abyss » czwartek, 10 sie 2006, 15:33

Po pierwsze Bloosman wszystkie dzieci są równe i powinny mieć jak najlepsze warunki do nauki.Niestety wszystkiego nie da się zrobć od razu.Piszesz o G2 więc się ustosunkuję odnośnie G2.Tamtejsza szkoła ma do dyspozcji halę milenium ,basen , stadion lekkoatletyczny oraz boisko do piłki nożnej.Zawsze cieszę się z tego, że ktoś ma takie warunki do pracy i nigdy nie odważyłem się powiedzieć:dlaczego oni mają takie warunki do pracy. Dla mnie jest to oczywiste dlaczego Ci G 1 nie pasuje :evil:

No więc do meritum:
Kalendarz i Regulamin Imrez Sportowych na lata 2004-2005
G 1 16 miejsce spośród 214 Gimnazjów Województwa Zachodniopomorskiego
lata 2005-2006
G 1 7 miejsce spośród 223 Gimnazjów Województwa Zachdniopomorskiego
dla jasności, przed tą szkołą nie ma żadnego innego kołobrzeskiego gimnazjum,gdzieś daleko jest dopiero następne jakieś Gimnazjum kołobrzeskie.
Podobnie było w latach wcześniejszych i podobnie będzie w tym roku.

Coś jeszcze? Na p.w wysyłam Ci nr tel. do Przewodniczącego Związku
abyss
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg