czy handel na Bulwarze Szymańskiego jest legalny czy nie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » czwartek, 10 sie 2006, 06:16

Pisałem już wcześniej. Rozważyłbym wypowiedzenie umowy z Urzędem Morskim.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » czwartek, 10 sie 2006, 06:33

Vin napisał(a)::lol:

myślałam, że padne jak Sebastian Karpiniuk powiedział o nieskutecznej toalecie dla psów

tez mam nadzieje, ze pan prezydent Bieńkowski nie będzie zabierał psów ktore nie są posłuszne i się tam nie załatwiają

Vin, poseł, który tylko mówił i mówił, obwieścił wszem i wobec, że nielegalnych handlarzy z bulwaru można wykurzyć nnymi metodami.Czekam więc z utęsknieniem na tą pomoc pana posła i proponuję rozmowę ze znanym wszystkim warszawiakiem,chociaż efet końcowy biadolenia już znam.Będąc jeszcze wiceprezydentem, jakoś nie miał zbyt wiele do powiedzenia, a sprawa ta ciągnie się już latami.

Toaleta dla psów była pewnego rodzaju sprawdzianem,czy Kołobrzeżanie są na tyle zdyscyplinowani do korzystania z pewnego miejsca ,często w oddali zamieszkania i czy jest w ogóle wola do tego typu działania.Efekt wszyscy znamy.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez abyss » czwartek, 10 sie 2006, 06:57

Takie wychodki dla psów są w wielu państwach.U nas się nie przyjął,chociaż kto wie?
Nie wiem skąd takie zdanie na ten temat , że cała "Polska" się śmiała.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Eureka » czwartek, 10 sie 2006, 07:24

Achaja napisał(a):
abyss napisał(a):Takie wychodki dla psów są w wielu państwach.U nas się nie przyjął,chociaż kto wie?
Nie wiem skąd takie zdanie na ten temat , że cała "Polska" się śmiała.

Wystarczy logicznie pomyśleć

Rozwiązaniem problemu związanego z psami (czyli zanieczyszczenia miasta ) nie może być teren o rozmiarach 2x2 m (albo coś koło tego), a teren gdzie pies może się wybiegać, gdzie może załatwić swoje potrzeby, a właściciel będzie miał możliwość (specjalne kosze) sprzątnąć po swoim pupilu i nie jeden placyk, a wydzielenie takich terenów w kilku miejscach miasta

Wiem, że nadal będą tacy właściciele, którym sie nie będzie chciało...

Jednak jest wielu takich, którzy z chęcią skorzystaliby z możliwości spokojnego puszczenia swojego psiaka by mógł się bezpiecznie wybiegać i załatwić

Podajesz sprawdzone wzorce innych państw. Widać, że znasz problem. Nastał czas, by odważnie o tym pisać i mówić a ten wychodek dla dla psów, dar prezydenta, należy zachować, jako niechlubny skansen znęcania się nad zwierzętami, ku przestrodze innych.
Eureka
V.I.P

Postprzez abyss » czwartek, 10 sie 2006, 07:33

Sugerujesz , że myślę nielogicznie?
Zgadzam się , że wychodek był za mały.Generalnie zgadzam się z Waszymi opinami w tej materii.
Poseł powinien zajmować się ważniejsymi sprawami , a nie wychodkami dla psów.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Eureka » czwartek, 10 sie 2006, 07:35

abyss napisał(a):Sugerujesz , że myślę nielogicznie?
Zgadzam się , że wychodek był za mały.Generalnie zgadzam się z Waszymi opinami w tej materii.
Poseł powinien zajmować się ważniejsymi sprawami , a nie wychodkami dla psów.

My tu nie o pośle ale o pomysłodawcy wychodka.
Eureka
V.I.P

Postprzez Vin » czwartek, 10 sie 2006, 08:02

abyss a niby dlaczego posel Karpiniuk ma pomagac prezydentowi w wykurzeniu nielegalnie handlujacych, co ?
to, ze powiedzial, ze sa rozwiazan jest kilka nie znaczy, ze ma podac te rozwiazania prezydentowi na tacy - tak ?
przeciez prezydent jest madry i zawsze wszystko wie najlepiej
no i ma madrych doradcow
to chyba cos wymysla - tak ?
poza tym, zawsze moze isc do nich osobiscie i powiedziec im o rachunkowosci budzetowej
Vin
Uzależniony

Postprzez Eureka » czwartek, 10 sie 2006, 08:07

Długoimienny napisał(a):
abyss napisał(a): poseł, który tylko mówił i mówił, obwieścił wszem i wobec, że nielegalnych handlarzy z bulwaru można wykurzyć nnymi metodami.Czekam więc z utęsknieniem na tą pomoc pana posła

A ja proponuję, żeby pan poseł, znany ze swej skuteczności w świetle kamer, osobiście zajął się problemem. Przyjedzie TVP, TVN, Polsat, TKK też będzie, no bo bez TKK nie byłoby wydarzenia medialnego posła. I niech poseł się wykaże. Osobiście przyjdę i zobaczę, jak Warszawiak pluje na jego garnitur. :twisted:

Jakoś nie widziałem elegancko ubranego prezydenta w rozwiązywaniu konfliktu bezpośrednio na bulwarze. Więc nie zapraszaj posła, by opluto mu garnitur. Sam się weź wszechwiedzący za rozwiązanie tego konfliktu a ja nie przyjdę patrzeć, jak oplują Twój garnitur.
Eureka
V.I.P

Postprzez ewe » czwartek, 10 sie 2006, 08:20

LUdzie ! Jaki macie dziwne zasady . Jesteście jak Kali .

Jak ktoś jeździ bez prawka po drodze to jest be,
jak ktoś coś buduje bez zezwolenia to be,
jak ktoś was okrada to be,

ale jak ktoś innym uczciwie handlującym robi nieuczciwą konkurencję, handluje bez wymaganych zezwoleń i jeszcze bezczelnie udowadnia swoje racje to jest o'k
jak sobie ktoś wystawił na plaży kontener bez pozwoleń to też jest o'k

Tak myślicie ,jak Kali, czy tylko krytykujecie władzę dla zasady ?
ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » czwartek, 10 sie 2006, 08:25

ale o co ci chodzi ?
mamy tam isc i wywalic handlujacych ?
od tego jest prezydent
byla tam juz tv lokalna i tvn i polsat
byla straz miejska i jak to redaktor Banaś powiedizał był też "pluton" wysłany przez prezydenta
to może czas, zeby jasnie nam panujacy prezydent sie tam przespacerowal
a nie tylko gadal o rachunkowosci budzetowej - nawet nie wiem co to jest, podobnie zreszta jak prezydent
Vin
Uzależniony

Postprzez Demurrer » czwartek, 10 sie 2006, 08:32

Vin napisał(a):
to może czas, zeby jasnie nam panujacy prezydent sie tam przespacerowal

A niby dlaczego tam ma iść prezydent? Są od tego odpowiednie służby, tak?
Demurrer
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg